Onsdag 30/4-08

Då har det gått några dagar igen. I söndags var vi ute och spårade med kursen. Skulle lagt ett spår till Dyrka men det var lite ont om mark där vi var och vi hade sju hundar med oss som alla skulle få två spår var, så Dyrka fick stå över. Men vi körde uppletande med henne i stället.

På måndagen var det kurs igen, Jag åkte tidig för att hinna träna själv med Dyrka innan vi började. Snabba ligganden funkar riktigt bra nu, hon har fortfarande lite svårt med ingångarna så det får vi finslipa. Det var varmt 20 grader och det gör inte saken bättre för Dyrka blir så slö i värmen. Det är en fantastiskt bra grupp vi har på kursen detta skulle ju vara en grundkurs, men jag får nog tänka om lite. Alla mattar och hussar är mycket duktiga och tränar verkligen hemma så vi får lägga nivån lite högre än det var tänkt.

I går var jag på klubben och tränade både Dyrka och Geisha. Jag körde hela lydnadsklass 1 med en som kommenderade mig med Dyrka, det gick hyfsat poäng mässigt låg hon nog någonstans mellan 7- 7,5 på alla momenten utan apporten som vi nolla så jag är nöjd med min lilla Gurka. Just nu känns det som vi skulle kunna klara tävlingen med hyfsade poäng men man vet aldrig när vi väl är där så kanske allt går åt skogen än då. Sen var det Geishas tur Dyrka fick ligga plats under tiden jag tränar med Geisha det är en bra störning för henne. Geisha är skit kul att träna med. Hon är med på noterna med en gång och har en fantastisk kontakt med mig. Vi tränade frittfölj där går vi utan kommandon och det går fin fint. Sen tränade vi snabba ligganden under gång och hon är med på noterna där också när jag säger ligg så kastar hon sig ner, ja vad gör man inte för en korvbit. Vi tränade lite sittkvar och apport. Sen satt jag och mina hundar på plan och tittade på när andra tränade mest för att öva passivitet med Geisha hon har lite mer myror i baken än vad Dyrka har.

image62


Söndag 27/4-08

på Ja då var det söndag igen. Det har varit fint väder hela helgen, men jag har inte fått mycket gjort. Vi har varit ute långpromenader och jag har tränat en del med Dyrka här hemma. I fredag hämtade Ander ved och när han lassade av släpet som var fullt med vedträn la jag Dyrka plats för att se om hon klarade att ligga med den störningen, Anders stod ju på släpet och kastade vedträn och det var väldigt intressant men hon reste sig inte. I dag ska vi ut och spåra med min kurs, det blir nog en heldag i skogen för dom är 10 st hundar och alla ska få ett spår var. Jag ska passa på och lägga ett spår till Dyrka också. Nu är jag snart klar med min instruktörsutbildning och det känns skön att inte ha det hängande över sig längre. Har lämnat in mitt skriftliga projektarbete och har bara slut proven kvar. Ett prov med Dyrka i allmänlydnads passet, blir nog inga problem hon är rätt så lydig, jag känner att hon klarar det, tror inte att vi ens lägger ner tid på att öva på momenten. Sen ska jag göra ett slut prov med min projekt hund och det kan nog gå hur som helst.

Torsdag 24/4-08

I dag var vi ute och gick på förmiddagen, Vi hade kaffe och smörgåsar med oss. Det blev en tur till en av alla sjöar som vi har runt oss, den närmaste sjön ligger bara 200m från vårat hus. Ja det är underbart här i Öxabäck på somrarna, Vi brukar ta en tur ner till sjön varje kväll när det börjar bli varmt och hundarna älskar det. Men i dag var det debut för Geisha att gå till sjön, hon var inte det allra minsta rädd för vattnet. Dyrka var inte alls imponerad av vattnet när hon var så liten som Geisha. Jag var lite orolig att det skulle vara för kallt för dom, men det var ju ingen som doppade sig, dom sprang mest och lekte i sjökanten. Efter några timmar vid sjön var hundarna rejält trötta så jag slappade på altanen och hundarna sov som stockar i skuggan. På eftermiddagen var jag tvungen att packa in hundarna i bilen och bege mig till Kinna, hade lovat Jessica att följa med henne och titta på en ny lägenhet. Vi var inte hemma igen fören sex. På kvällen tränade jag hundarna en stund på gräsmattan. Med Dyrka körde jag snabba ligg och apporten, nu får jag henne att hålla kvar den i munnen så än finns det hopp om detta moment. Vi körde även lite stå, jag tror att jag ska ändra kommando ord för detta moment till stanna istället, för det blir för likt ligg med ett snabbt stå. Sen var det Geishas tur vi körde lite frittfölj och hon är bra på att hålla kontakt med mig, sen blev det ligg och lite sittkvar. Apporten sparade vi till sist för den tycker Geisha är så kul hon blir helt till sig när jag slänger den och hon får hämta den, så det blev en bra avslutning på träningen.PS Dyrka har blivit stora tösen löper för första gången, så nu klarar jag MH hon har löpt klart till dess och jag har inget att skylla på till tävlingen i slutet av Maj


image59

image60

image61


Tisdag 22/4-08

Vilken dag det har varit i dag!!!!! På förmiddagen tog Helena och jag med oss alla hundarna ut. Vi gick till stora skrämma där det nu är helt fullt med påskliljor, det är så fint. När vi tyckte att dom lekt klart gjorde vi en uppletande ruta. Jag la först två föremål till Dyrka, Hon är mycket noggrann i rutan och nu kommer hon in med föremålen till mig, visserligen släpper hon föremålet en liten bit från mig, så vi får fortfarande öva på ingångar men det gör vi inte under uppletandet, Jag är i nuläget nöjd med henne. För ni ska veta att jag har slitit med att få henne att ta föremål. Det har kostat blod, svett och många tårar. Men som dom säger så får man till slut lön för mödan. Geisha fick titta på när dom stora hundarna jobbade. Sen fick Helena springa ut med en rolig sak, kasta lite så Geisha blev uppmärksam. Sen släppte jag henne och det var full fart ut till saken hämta den, och full fart in till matte, så nu har hon debuterat i uppletande. Jag har övat med henne, att hämta saker till mig sen hon var 8 veckor. Vill inte ha samma jobb med henne som med Dyrka. Sen var vi tvungna att åka ner till byn och köpa hundmat. På vägen hem tyckte jag att det var lika bra att stanna till vid klubben och köra lite lydnad, vi var bara där en liten stund, körde mest hopp och lite linförighet. Undertiden sov Geisha som en stock i bilen.

image56

image57

image58


Tisdag 22/4-08

I går åkte jag till klubben tidigt så jag skulle hinna träna lite innan slyngelkursen började. Hör och häpnad det gick kanon i dag var Dyrka taggad. Vi tränade mycket liggande under gång och jag får säga att det ser riktigt bra ut nu. Ja det är kanske inte det bästa liggande som jag sett men Dyrka lägger sig rätt snabbt, och det behövs inga dubbel kommandon längre så jag är nöjd. Sen tränade vi hopp över hinder och det har hon fattat helt nu vill gärna tjuvstarta, så nästa gång blir det till att befästa ordet hopp. Platsliggningen gjorde vi med ett helt gäng andra hundar och där får jag beundra Dyrka, hon ligger och tittar en stund sen åker huvudet ner mellan benen och i går blundade hon , så jag vet inte hon kanske sov, men som sagt min lilla Dyrka tar alla chanser till en stunds vila. Ja vi är mycket nöjda med gårdagens träning och Dyrka är inte året än det glömmer jag ibland, min lilla gurka.


Plats hemma på vår fotbollsplan
image55


Måndag 21/4-08

Det har varit en härlig helg med mycket sol. Hundarna har i stort sätt varit ute hela dagarna. Jag och Dyrka har hunnit med att träna lite också. I går när vi var och tränade gick allt så dåligt det bara kan gå, kände att jag blev skit irriterad, så jag packade in Dyrka i bilen igen och åkte hem. Vi tar nya tag i morgon. Monster Geisha har hunnit med att bita sönder den nya biabädden som vi köpte i onsdags. Hon tyckt nog att det räckte med en, hon och dyrka ligger ju i samma, och att Selma skulle ha en egen tyckte Geisha var helt överflödigt, vill hon så kan hon ju alltid krypa ner hos mig och Dyrka. Hur som hälst så har matte försökt att laga den med nål och tråd och lite silvertejp. I dag är det kurs igen och jag ska åka tidigt så vi hinner träna lite själva också.

Tror du inte jag ser dig eller????????

image53


Torsdag 17/4-08

Ja då var det gjort, har anmält mig till lydnad klass1 i Bollebygd den 30/5. Det enda som kan hindra mig nu är om Dyrka löper och det finns en viss risk för det så vi får se. Hennes fot är bra, ja såret är ju inte läkt men hon har inte det minsta ont, och vi har en sko på när vi är ute. Så nu ligger vi i hård träning. Platsliggning är det som funkar allra bäst, i dag gick jag och gömde mig och hon låg kvar. Ståendet och liggande under gång kan vi nog också få till rätt så bra med ett och annat dubbel kommando. Sen när det kommer till inkallning så får vi öva mer på ingångar. Apporten hoppar vi nog över, Dyrka är inte glad för att hålla kvar den i munnen. Sen när det kommer till hopp över hinder så vet jag inte, vi har tyvärr inte tränat det så mycket, men hon hoppar ibland och ibland springer hon runt, hinner nog träna mer på detta innan tävlingen. Lin förighet är så där, När jag pratar med henne och hejar på så går hon kanon, men är jag bara är tyst då sackar hon efter, Dyrka tycker inte detta moment är speciellt roligt. Men vad faaan, man får ta det för vad det är och det är, en bra träning för både mig och Dyrka inte hela världen om poängen inte blir så bra. Så nu tutar vi och kör Jag och min Dyrka gurkan......

image50

image51


Tisdag 15/4

Ja då har jag påbörjat min slyngel kurs. Det var ett härligt gäng ung hundar som kom till första kurstillfället. Vi började med att gå en promenad så fick vi se lite vad det var för hundar vi hade i kopplena. Efter fikat och lite information gick vi ut och gjorde valpinkallningar och hör och häpnad, ingen av hundarna tog några äro varv runt plan, alla kom till sina förare så det här kan nog bli en bra grupp. Jag var också hos veterinären i går och tog 1 års spruta på Dyrka, han fick även titta på hennes tass. Skärsåret är diagonalt så det kommer nog att ta lite tid innan det läker, men han tyckte inte jag behövde ha något bandage på henne utan det räckte att vi tog på en sko när hon var ute, så det inte kommer in grus och smuts i såret. Han gjorde också en hälsoundersökning på Geisha och allt var som det skulle, tyckte inte att jag behövde oroa mig för att hon är så snörig så länge hon är pigg och äter och dricker som hon ska, och pigg är hon så det står härliga till. Jag hade tänkt att satsa på att tävla med Dyrka i lydnads klass 1 i slutet av maj men vi får se när jag kan börja träna ordentligt igen, men, men det går ju fler tåg så det är ingen brådska. Den 16 eller 17 maj ska Dyrka göra sitt MH på VLO det ska bli riktigt kul, och lite utställningar har vi också planerat in nu i maj först Örebro den 1 och sen Lerum den 11. Härligt att det äntligen är vår och att det börjar hända lite på hundfronten igen efter en lång vinter .

image49


Söndag 13/4-08

Så är det söndag igen. Dyrka har skadat sig i foten, har skärt upp trampdynan på bakbenet ,så vi har inte kunnat göra så mycket i helgen. Jag har lagt på ett bandage och hon har fått en sko som hon kan ha när hon går ut. Men varken bandaget eller skon sitter på någon längre tid, tänkte att jag får väl sätta tratt på Dyrka om hon inte kan låta det vara. Men det är ingen ide för Geisha hjälper henne mer än gärna att ta av bandaget, jag kan ju inte sätta tratt på henne också. Vi får hoppas att det läker fort och idag verkar hon inte ha speciellt ont, haltar inte alls längre. I morgon ska jag ha kurs på klubben, med ett gäng slyngel hundar så nu har jag bundit upp mig 10 måndagar framöver, ja ja vi får väl se hur det går, om jag kan lära dom något vettigt. Vi kommer att ägna mycket av tiden till roliga kontakt övningar inkallningar med mycket störningar, nej övningar. Lite spår och uppletande ska vi nog hinna med också.

Puss på dig Selma

image48


Tisdag 8/4-08

I natt hände något lustigt. Jag vaknade tjugo över tre att det var ett himla väsen, det bankade liksom i golvet. Jag gick upp och kollade vad som stod på. Jo hör och häpnad det var Dyrka som var uppe och i fullgång med att leka med sin nya boll, hon sprang fram och tillbaka och kastade bollen i luften. Då ska ni veta att Dyrka är värdens tröttaste boxer hon lägger sig senat kl nio på kvällen och ska man ha upp henne före kl åtta på morgonen krävs det en hel del övertalning. Jag ställde mig och tittade på henne en stund när hon for omkring på golvet. Sen sa jag Men lilla vännen inte ska man leka mitt i natten, och då tittade hon på mig med en suck, och sprang in och kastade sig i sängen och sten somnade. Ja som sagt va en liten lustig historia. Den här veckan blir det inte mycket träning för vi har bilen på verkstad så jag kommer ingen stans alls. Men vi går promenader med platsliggning , ställanden och lite annat kul.

image47


Lördag 5/4-08

I dag kom Jessica och Cornelia hit på förmiddagen så vi tog en promenad och samtidigt passade jag på att lägga två spår ett till Dyrka och ett till Jippi. Vid ett tiden kom Helena och vi gick spåren. Jag hade lagt 3 pinnar och ett slut till Dyrka, hon tog alla pinnar och slutet, spårade hur bra som helst i dag. Jippi var lite okoncentrerad i början men det blev bättre i slutet. I morgon är det sök tävling på klubben så jag måste vara där från sex på morgonen, Så det får bli en hund promenad när jag kommer hem på eftermiddagen.


image46


Fredag 4/4-08

I går var det sol, sol och 14 grader varmt. Helena kom hem till mig så vi tog med Dyrka, Jippi och Geisha ut och gjorde uppletande. Geisha fick sitta på en filt och titta på vem vet kanske lär hon sig något. Jippi gick kanon bra vi körde först några ingångsövningar och sen var det fullfört. Dyrka hade bra fart och var noggrann i rutan hittade busen, men sen var det kört ville inte lämna ifrån sig busen, så det blev ingångsövningar med koppel på för hennes del. På eftermiddagen åkte jag och Dyrka till klubben och tränade. Vi tränade framförgående i dag la vi till stanna också. Jag la en lång platsliggning med mycket störning och hon ligger kanon bra. Sen försökte vi göra övningar för att få upp farten , använde inga kommandon utan gick bara själv fort framåt efter en stund kom Dyrka på att om hon kom ikapp mig så hände det något roligt det fungerade faktiskt rätt bra. Tragglar på med liggandet under gång , vet inte hur jag ska få till det, det är ju inte så att hon inte lägger sig men jag inner ju komma över halva plan innan hon har kommit ner på marken det går så sakta så sakta. Ja ja vi får nog rätsida på det också så småningom, hur som helst så är hon bäst min lilla Dyrka byrk. Så liten kanske hon inte är väger nästan 35 kg och hon är inte tjock.

image43


Spår

I dag när dom andra hundarna var ute så tränade jag Geisha med klicker, hon börjar bli riktigt duktig. Kan nu sitt, sitt kvar, ligg, ligg kvar, stå, snurra runt och fot. Sen när Anders kom hem gick vi ut och la ett spår ca 300m. När spåret låg till sig gick vi en långpromenad i solskenet med hundarna. Dyrkas spår gick inte så bra, det började med att hon fick vittring på något helt annat. Sen gick hon så där fram till första apporten lite okoncentrerad , Efter den så gick det helt åt skogen. Tappade spåret och följde något helt annat så vi bröt där. Men vi hade en underbar dag med hundarna.
image39

image40

image41

image42


Tisdag 1/4-08

I söndags var det MH på klubben det blev en lång dag 9 hundar att beskriva, vi i köket kom inte därifrån fören klockan fem. Så i går fick jag andvända hela dagen åt mina hundar. Först åkte vi ut och gjorde ett uppletande med Dyrka och Jippi. Det gick kanon hundarna var hel taggade och tyckte det var skit kul, vi gjorde fyra utlägg av saker var sen var dom rejält trötta. Efter lite vila åkte jag till klubben och tränade lydnad med dyrka och min projekt hund. Vi tränade framförgående och det blir bara bättre och bättre, sen blev det snabba läggande, ja så snabbt går det ju inte men för att vara Dyrka så var jag riktigt nöjd. Efter lite fritt följ åkte vi hem och lagade mat. I dag blir det spår måste bara vänta tills Anders kommer hem så han kan ta hand om monster Geisha.


image38


RSS 2.0