Lördag 31/5-08

Vi har tävlat och det gick åt skogen. Dyrka reste sig på platsen, det trodde jag nog aldrig att hon skulle göra. Vi skyller på värmen 27 grader i skuggan och vi la plats mitt i solen Dyrka har svårt för värmen. Lin förigheten gick så där hon travade  några gånger. Läggandet under gång fixade hon men inga super poäng 6,5. Inkallning tjuvstart så det blev en nolla. Men hon hade fart och det är inte vanligt. ställandet fixade hon en 7 . Apporten nollade hon släppte den, men det visste jag ju att hon skulle göra. Sen kom vi till hopp och det brukar ju inte vara några problem men nu satt hon kvar och tittade på en hund som gick på plan brevid oss. Hon bara satt där och tittade det hjälpte inte vad jag sa. När jag gick fram till henne vaknade hon upp ur sin dröm, oj är du här matte förlåt skulle jag hoppa, Men den där hanen var ju så snygg matte. Så det blev noll där också. Så nu tar vi nya tag min puss gurka och jag. Vi lägger nog lydnaden på hyllan ett tag ska sattsa på appelen nu till hösten.

Onsdag 28/5-08

I måndag tränade jag på klubben, Dyrka gick så bra. Jag binder upp henne när jag tränar Geisha då blir hon riktigt taggad. Geisha är skit kul att träna med hon vill så mycket. Vi håller på med ligg under gång och stå och det går som bara den, sitt kvar och ligg kvar kan hon rätt så bra nu. När det gäller fritt följ och linförighet så får jag dämpa henne, Hon tycker att det är så roligt, och pinnar på, hamnar i bland före mig så nu övar vi på att gå sakta, men även om hon hamnar före mig så släpper hon inte kontakten utan böjer sig som ett båge för att hålla kontakt. Mitt lilla monster är så duktig.
I går åkte vi till Bollebygd och tränade in för tävlingen och vad ska jag säga, Dyrka gick inte så bra hon var inte riktigt med, missade ligg under gång ett flertal gånger, men vi la plats mitt på deras plan med en massa störning och det gick bra. Ja ja det får gå som det går på fredag, hon är ung och det är inte många boxrar som startar i tävlingar vid ett års ålder, så jag är så nöjd med min lilla Gurka hon är så lätt att ha med sig och jag kan ha henne lös över allt lyder för det mesta, hon är Bäst!!!!!

Måndag 26/5-08

I morse gick jag och hundarna ut och la två spår. Sen gick vi en promenad i skogen. Dyrka råkade jag upp en stor fågel som hom började jaga, men stannade så fort jag sa till henne. Lungt tänkte jag, men ack vad fel jag hade. För i samma stund fick Geisha syn på något och sprang dit. Hjälp en orm var min första tanke, så jag började hojta på henne och då blev Dyrka också intresserad, och nu var båda hundarna frame vid det jag trodde var en orm. När jag kom närmare såg jag att det var tre fågelungar. Då skrek jag ligg till Dyrka och hon la sig med en gång. Värre var det med Geisha som tyckte det var skit kul att springa efter fågelungarna, som nu sprang åt alla håll. Geisha jagade fåglar och jag jagade Geisha och mitt i allt låg Dyrka och tittade på oss. Fick till slut tag på det lilla monstret och kopplade henne. Hoppas nu fågel mamman hittar sina ungar igen. Sen gick vi spåren Dyrka ett långt med 4 pinnar och Geisha ett kort med en leksak och det gick bra för dom båda.

Lördag 24/5-08

Mitt modem har gått sönder så vi har inte kommit ut på internet, lite jobbig faktiskt!!!!!! Vad har hänt på hund fronte dom sista dagarna, ja har ju tränat Dyrka lite varje dag för nu är det nära till tävlingen, inte kul !!!!! Jag provade Geisha i söket och det gick kanon bra hittade figgen med en gång sen körde jag lite in gångs övningar med henne och hon är riktigt duktig på det också. I torsdags var vi i slottskogen med hundarna vi gick runt och tittade på alla djur. Varken Dyrka eller Geisha brydde sig lite stora ögon bara. Dyrka har ju alltid varit helt underbar att ha med sig ut , hon går fint i koppel drar aldrig bryr sig inte om andra hundar eller folk. Men den lilla Geisha drar som en galning i kopplet och det är jobbigt fast hon är så liten. Men hon är helt kol bryr sig inte om andra hundar och tycker att det mesta är lajban.

Tisdag 20/5-08

I söndags var vi på klubben och tränade, Tommy kommenderade mig det gick bra tills vi kom till inkallningen. Dyrka tjuvstartade två gånger så vi minskade avståndet och jag sa till henne på skarpen att sitta kvar, vad gör min lilla gurka då jo hon sitter kvar, och då menar jag sitter där som om hon hade klister i baken, jag ropade och ropade men hon bara satt där och tittade på mig med ett uttryck som sa har du nu sagt att jag ska sitta här så ska jag fan i mig sitta här. Man kan ju inte göra annat än skratta åt eländet.

Geisha tränade jag med lite frittfölj och lek vi kastar boll och leker med den hon lämnar den till min hand, hon är så duktig med att komma in med saker till mig och det är sån fart i henne.

I går kom pappret på tävlingen och nu blev det genast mer påtagligt ville bar riva pappret och säga att jag aldrig fått det, puh vad hemskt 13 hundar i ettan och en massa flattar ja ni vet ju hur dom är hoppar runt och tycker att livet är skit kul, vill inte förstöra min fina plats liggning för att någon annan hund går upp och börjar springa omkring, vi får hoppas att det inte händer. På kvällen skulle jag ha kurs, så vi åkte tidig för att hinna träna mina hundar en stund innan. Dyrka gick skit bra i går hon var pigg och med på noterna. Vi körde igenom ettan sen körde vi apport jag får henne till att apportera riktigt bra nu och hon lämnar apporten i handen på mig efter lite tjat, jag fick henne till och med att apportera med metallapporten . Geisha och jag lekte mest, slängde apporten till henne och hon älskar att hämta den. Nu går det rätt så bra att ha henne lös på plan hon stannar hos mig och skulle hon få för sig att vilja gå till någon hund är det bara till att ta fram bollen då kommer hon som ett skott tillbaka. Tränar sitt vid sidan med Geisha hon sätter sig så snett för att kunna ha kontakt med mig så det måste vi få ordnig på innan det blir en ful ovana.
image90


Söndag 18/5-08

I går var vi på VLO där Dyrka gick sitt MH. Hon förvånade mig lite trodde inte att det fans så mycket i henne som det gjorde, Hon blev riktigt arg på spökena och på dumpen, visst var det en del rädsla också i alla fall vid dumpen. Hon lekte inte så mycket det hade jag inte heller trott att hon skulle göra, för det är ju som det är Dyrka leker inte. Och tack vare att hon inte tycker om att leka så fick hon skott i ruta tre, ville inte leka efter skotten, men det hade inte med skotten att göra för jag som känner Dyrka vet att det är nästan helt omöjligt att få henne till att leka med en trasa när hon inte vill. Nu har hon gjort sitt MH och det känns bra att ha det avklarat. Det finns film från MH på hemsidan

image87

image88

image89

Fredag 16/5-08

Då ska vi se vad som hände på hund fronten i går. Geisha är bättre hon snorar inte så mycket längre, och febern har gått ner en del, men lite feber har hon 38,8 nu på morgonen innan hon gick upp så hon får vila några dagar till. Dyrka och jag var nere på klubben och tränade i går. Vi körde igenom etta och Helena kommenderade oss en gång, det gick rätt så bra lite seg i linförigheten och i ligg under gång. Men hon kan momenten och hon utför dom så nu ska vi bara få upp farten lite, men jag kommer inte på något sätt som passar Dyrka har prövat med kamp och leksak men det hjälper inte, måste komma på något Så om någon har några tips är jag himla tacksam. Ett gäng från olika klubbar har börjat träna skydd på våran klubb. Jag pratade med hon som håller i det i går och frågade om jag fick vara med och pröva med mina hundar, och det var helt okey så nästa torsdag ska vi vara med ska bli kul.

Så tillbaka till lydnaden jag la Dyrka på plan och bad en annan som tränade att gå runt henne med sin hund och hon reser sig inte tittar lite men ligger tryggt kvar. Efter en stund kom det in fler och fler hundar och frågade om dom fick lägga sin med, så till slut var det ett gäng hundar som låg plats. Dyrka låg nog i 10 minuter. Platsen känns trygg för tillfället. När jag hade tränat klart och skulle gå in i stuga och ta en kopp kaffe la jag Dyrka lös utanför stuga och gick in och hämtade mitt kaffe jag såg henne hela tiden genom fönstret men hon såg inte mig, och även där låg hon kvar. Min duktiga lilla Gurka .

image86


Torsdag 15/5-08

Lite om går dagen. Åkte till veterinären med Geisha hon hade fått en infektion, men lungorna var det inget fel på så det var nog inte så farligt. I dag mår hon mycket bättre lite snorig men annars mår hon bra. Jag och Dyrka var med på sök i går. Tre figgar, när jag tog på Dyrka sitt tjänstetäcken så blev hon glad trodde att nu ska jag ut och leta saker. Hon sprang målmedvetet ut i rutan och blev mycket förvånad när det var en människa som hon hittade, hallå där dig kan man ju inte bära med sig tillbaka till matte. Nästa på släpp var lite svårare hon fick inte figgen rakt i näsan. Men Dyrka gav sig inte utan började leta av rutan och då hittade hon Figgens spår och det blev en enkel match att spåra upp figgen för hon är en bra spårhund. Tredje skicket gick bra hon sprang rakt ut till figgen. Det är himla kul med sök men det tar sån tid och min kropp klarar inte att springa så mycket i skogen på en och samma dag men vi får se kanske kör jag lite sök vid sidan om spåret.

En Glad snorfia
image85


14/5-08

I går åkte jag och la två spår på morgonen, Ett litet till Geisha med två leksaker i. Hon har inte gått spår förut så det här blev debuten. Jag släppte på henne på spåret och trodde nog inte det skulle hända så mycket, men där hade jag fel. Geisha dök ner med nosen i backen och sen tuffade hon bara på tills hon hittade första leksaken, här stannade hon och tog upp leksaken och tittade på mig som om hon sa men matte någon har lagt min pipis i skogen. Vi lekte med den en stund, men Geisha ville fortsätta spåret så det fick hon. Tuffade på igen med nosen i backen och väldigt koncentrerad, Men vad nu då matte här ligger ju min boll vill du ha den sa Geisha och kom glatt till mig och lämnade bollen, vilken tjej hon är.

Sen var det Dyrkas tur som fick tre apporter och ett slut i sitt spår. Eftersom hon suttit i bilen när Geisha spårade var hon rejält taggad. Spårade med en bra fart och tog vinklarna kanon bra plockade alla apporter men hade lite för bråttom i slutet, men hon löste det när hon gått över slut pinnen stannade hon upp stod en stund sen vände hon tillbaka och gick direkt på pinnen, ja även denna tös var fantastisk i dag.

På eftermiddagen var Geisha trött jag skulle åka till klubben och träna men tyckte att Geisha verkade för trött för att följa med. Jag och Dyrka åkte i alla fall. På träningsplan gick det rätt så bra. Tog till mig lite av de Anne sa i går att jag skulle ställa mer krav på Dyrka och inte vara så mesig med henne när det gäller saker som hon faktiskt kan. Så när vi gick linförighet och hon började sacka gjorde jag några snabba vändanden med stryp koppel på så att hon fattade att det var inte lönt att dra benen efter sig. Sen gick det bra Dyrka var mer uppmärksam på vad jag var och vad jag gjorde.

När jag kom hem var Geisha fortfarande trött jag tog tempen på henne och hon hade 39,1 vill inte äta så hon fick sova vidare. Nu på morgonen tog jag tempen igen 39,5 har gett henne vatten i sängen och hon dricker men vill sova så nu sitter jag och väntar på att vetrenären ska öppna, Det känns inte alls bra att mitt lilla monster inte mår bra.


Tisdag 13/5-08

Nu har framgångarna i helgen lagt sig och vi har återgått till det vanliga, ja inte Geisha hon är en diva nu, bara ligger på rygg och kommenderar oss andra, men han får väl hållas tills hon tröttnar. I går var det kurs igen och jag och vovvarna åkte tidigt för att hinna träna. Anne på klubben kommenderade mig och det gick helt åt faders, inte var det Dyrkas fel. Jag blev nog lite nervös och helt plötsligt kunde jag inte göra en helt om det slog slit i huvudet visste inte åt vilket håll jag skulle gå. Dyrka tyckte att jag var hel knepig och gjorde ingenting rätt hon heller, så om jag nu blir så nervös på en träning hur ska det då bli på tävlingen. Sen tränade jag lite med Geisha och hon har ett fritt följ som inte är av denna värld, hon går så snyggt. Geisha är hela tiden med på noterna och hon tycker det är skit kul att träna, Hon är snabb och framåt. Sen åkte hundarna in i bilen man vi hade kurs, när kursen var klar vid halv nio tänkte jag att det vore nog inte fel att köra Dyrka en gång till innan vi åkte hem. Nu var det lite svalare och helt plötsligt var Dyrka pigg och utförde momenten strålande så hon kan om hon bara vill. Vi la även en plats och det gick bra. Jag får nog åka på sen kvälls tävlingar med henne för då funkar hon ju bra. Men det kändes bra att avsluta kvällen med framgång och lyckanden och glada hundar och en glad och nöjd matte.

image84


Utställning & Lydnad

Det har varit en solig helg med mycket hund. I lördags var jag och tittade på lydnads tävlingar Barbro & Livia och Ingrid och Elsa tävlade i tvåan och Christina & Master skulle tävla i ettan men bröt. Ingrid fick ett första pris och Barbro ett andra pris så Grattis till er båda två. Sen var det Söndag och dags för utställning igen. Vi gick upp tidigt, för Geisha skulle ställas redan kvart över åtta. Det gick kanon bra för mitt lilla monster hon blev etta med HP, bästatikvalp och BIM så visst är jag nöjd och glad. Sen var det Dyrkas tur och för henne gick det inte lika bra denhär gången hon fick en två med bra kretisk, domaren sa att hon skulle växa till sig ett halvår, men men vi kommer igen. Vi hade en under bar dag med mycket sol och mycket trevligt boxer folk.

lite kort från lydnaden och utställningen

image72

image73

image74

image75

image76

image77

image78

image79

image80

image81

fredag 9/5 -08

Så här kan det se ut en fredag kväll i Öxabäck. Vi och grannarna tar några öl med oss och går ut till udden.

image66

image67

image68

image69

image70

image71

Fredag 9/5-08

I går var det dags för slut provet med min projekt hund. Jag åkte tidigt för att träna lite med Dyrka innan provet, och det gick inget vidare. Dyrka löper och det påverkar nog henne rätt så mycket, också är det ju varmt. Så när vi försökt med några snabba ligg i ultrarapid och fritt följ i samma takt la jag av. Jag gjorde slutprovet och det gick bra så nu är jag SBK instruktör. Efteråt bjöds det på smörgåstårta och jag fick en fin bukett blommor av min projekthunds matte. Innan på dagen var vi vid sjön med hundarna, Geisha är inte det minsta rädd för vatten springer rätt ut utan att fatta att det kan bli djupt, och mycket riktigt det blev djupt och en liten Geisha försvann ner i vattnet. Faaan tänkte jag ska jag behöva bada nu jag som inte brukar bada fören det är så där en 24 grader i vattnet och det blir det ju sällan här hemma. Men det tog någon sekund så ploppade det upp ett litet boxer huvud igen. Nu blir hon nog rädd för vatten tänkte jag men Geisha skakade bara på sig och sen full fart ut i vattnet igen det finns inget som skrämmer monster Geisha inte.

image65

Tisdag 6/5-08

I morgon den 7/5 fyller min lilla gurka 1 år, tänk vad tiden går fort, det var ju inte längesedan hon bara var en liten skrutt. Vi ska börja morgonen med ett paket sen blir det något gott en tårta för det måste man ha på sin födelsedag. Annars är det en hektisk vecka i måndags hade jag kurs och i dag gjorde jag allmänlydnadspasset med Dyrka och vi var mycket väl godkända i dom flesta moment det var bara ett moment som vi inte blev mycket väl godkända i, och det var läggande under gång för första gången la hon sig inte på mitt kommando men, men det gör inget. Sen på torsdag gör vi slutprovet, och på lördag ska jag åka och titta på lydnad på Elfsborgs BK. Och på söndag är det utställning i Lerum där ska både Dyrka och Geisha ställas så visst finns det att göra alltid.


Grattis min lilla älskling!!!!!!

image64

Fredag 2/5-08

I går gick vi upp klockan fyra på morgonen och började vår resa till Örebro. Vi stannade till i Fristad och hämtade upp Ingrid, Trippan och Elsa. Landade i Örebro vi nio tiden. Det var 18 tikar i vår grupp Dyrka fick en etta med fin kritik och Tirppan gick och vann junior klassen. Så det var bara till att stanna för nu skulle ju Trippan vara med på bästa tik. Och det gick strålande det också hon blev reserv i bästa tik. Sen åkte vi hemåt trötta och glada var hemma vid niotiden på kvällen. Ett Stort Grattis till Ingrid och Trippan Första pris med Ck i junior klassen och reserv i bästa tik. Hurra Hurra!!!!!!!

image63


RSS 2.0