Onsdag 27/8-08

Fy bövelen vad sjuk jag är, 39 i feber i två dagar. Mina hundar är helt tokiga dom är ju vana med att gå minst en långpromenad varje dag och nu har vi inte gjort något på två dagar. Geisha har ätit upp alla mina tomater ute på altanen, jag som var så glad över att det blev så många tomater. Sen har hon bitit sönder min toffel tagit allt som var på köksbordet, ätit upp en kvast, bitit sönder mina glasögon, ja och lite annat. Dyrka gör ju inget ofog själv men hänger gärna på när Geisha hämtar saker. Hon tittar sig omkring ser om hon ser mig sen kollar hon in Geisha "har du tagit den saken så är det nog okey med matte, då kan jag vara med och leka också" själv vill hon inte ha skäll så hon låter Geisha stå för påhitten. Fattar inte varför dom inte bara kan springa omkring på tomten och leka, Nej det går inte måste hända något mer. Min ständiga kommentar just nu är " vad gör du Geisha" hoppas jag är bättre i morgon så jag kan aktivera mina så monster.

Det var inte jag som tog träskon !!!!!!!


Tisdag 26/8-08

Fy attan vad förkyld jag är, feber, ont i hela kroppen, Med andra ord jag känner mig rätt så ynklig. Min förkylning började redan i går men jag var tvungen att åka till klubben hade ju kurs. Passade på att träna mina hundar en stund också. Igår gick det mycket bättre än förra gången, Dyrka var på humör och skötte sig bra. Körde hopp med boll så jag ska få ut henne lite längre från hindret funkade bra. Nu måste jag ta tag i budföringen tränar nästan aldrig det och vi ska ju tävla appell snart. Geisha börjar att fatta platsen hon kan ligga riktigt bra, men man ser hur det riktigt kliar i henne ligga här!!! Matte snälla jag vill göra något!!!! Dyrka låg en lång plats och hon har inga tendenser till att resa sig så jag hoppas att det håller i sig. Dyrkas öga är bra igen det var nog bara något som hon sprungit på eller ett stick från en insekt.


Söndag 24/8-08

Ja i dag har vi varit ute och spårat hela dagen. Träffade Anna och boxen Hilda, min granne och hennes hund Tilda vid halv tolv. Jag la spår till Hilda, Tilda , Anna la spår till Dyrka och Helena la spår till Geisha. Först ut och spåra var Geisha hon spårade bra som alltid, Vi hade två saker i spåret. Geisha är inte jätte noga med sakerna när vi spårar men när man börjar leka med henne tänder hon till och busar riktigt ordentligt, byter gärna mot godis så det känns som det börjar att funka även på den fronten.

Sen var det Hildas tur Anna har inte spåra så hemskt mycket och jag hade lagt ett riktigt svårt spår det var inte meningen, råkade komma ut i en mosse med två bäckar i. Första leksaken hade jag bundit upp i ett snöre för Anna trodde inte att hon skulle vara intresserad av saken. Men hon markerade och tyckte det var kul att lek. Hilda var lite yvig i början på spåret men gick riktigt bra efter första vinkeln, Hon har lite bråttom men, nästa gång ska vi lägga gott godis i spåret så det dämpar henne en aning, annars klarade hon spåret galant fast det var svårt.

Tilda fick ett litet spår med bara en sak i slutet. I början fattade hon inte alls vad vi skulle göra men när hon själv fick klura ut vad det var frågan om, med lite hjälp från matte så spårade hon bra. Saken i slutet var det inga problem med den tog hon med en gång.

Dyrka som är mest rutinerad fick vänta till sist så hennes spår hade legat i några timmar. Hon gick ut bra tappade spåret i första vinkeln men backade och tog det igen. Första apporten tog hon klockren och lämnade till mig. Sen fick hon lite problem i spåret men löste det, När hon kom till andra apporten var hon redigt trött stannade och markerade men tog den inte med en gång efter lite övertalning från mig tog hon den. Resten av spåret gick bra men hon var trött och slutet struntade hon i helt.

Sen körde vi ett uppletande dom ovana hundarna fick en sak var med syn retning och det funkade bra. Dyrka fick två saker markerade bara den första så jag fick hjälpa henne, sen fick hon något i ögat så vi bröt. Nu i kväll var ögat helt uppsvullet och rött jag har sköljt ur det med ögonskölj och kollat så det inte är något som ar fastnat i ögat , men jag ser inget får se hur det ser ut i morgon.


Torsdag 21/8-08

Den här dagen har inte varit någon bra dag. Jag åkte till Kinna vi 12 tiden skulle passa Cornelia några timmar, Det gick bra men både Dyrka och Geisha kissade inne hos Jessica, att Geisha gjorde det var ju inte så konstigt för hon kan göra det ibland men Dyrka brukar verkligen inte kissa inne. Och dom var inte orastade för jag var ute med dom en timma innan. Ja ja så kan det vara. Sen åkte jag till klubben och skulle träna, Körde framförgående med Dyrka utan tagert och det gick skapligt. Sen skulle jag köra apport och Dyrka sprang ut men sen var det slut på det roliga hon vägrade att ta apporten, jag blev mer och mer irriterad för jag vet att hon kan, och när jag blev arg så hoppade hon runt på plan och låtsades som hon var jätte rädd för mig. Då fick jag nog och hon åkte in i bilen. Sen var det Geishas tur och hon kände hur irriterad jag var och sprang bara runt och nosade , det gjorde inte saken bättre. Nä nu får jag skärpa mig tänkte jag, så jag gick en runda med Geisha och rökte en cigg och samlade mig. Sen gick vi ut på plan igen och nu gick det bättre vi lekte mest men när jag sa ett kommando så var Geisha som vanligt igen och följde min minsta vink. Vad har jag lärt mig av den här dagen då? Jo strunta i att träna hund när man inte är på humör för det blir inte bra ändå. Och det är inte hundarnas fel utan enbart mitt.


Tisdag 19/8-08

I går var en riktig seg dag, men eftersom jag hade kurs så var jag tvungen att åka till klubben. Väl där så blev jag piggare. Körde båda hundarna i lydnad. Dyrka var på ett bra humör och gick riktigt bra, Nu leker hon och kampar som bara den, men hon är stark och mycket hård så jag får blåmärken över hela händerna och armarna inte för att hon biter mig utan för att hon slår i mig när hon kampar och som sagt hon är hård. Geisha bara älskar att träna det kvittar vad jag gör så är hon med på noterna hon blir aldrig trött, tycker allt är lika roligt. Sen startade våran kurs. Jag kör en ren lydnads kurs vi ska gå igenom alla momenten i ettan och appellen och så avslutar vi med en träningstävling. Ska eventuellt köra en allmänlydnads kurs på dagtid också om det finns underlag för det.


Måndag 18/8-08

Ja då har man varit på ännu ett Boxer SM. Det har varit en rolig helg med glada vänner och många fina boxrar. Jag åkte redan på torsdagen , men ångrar att jag inte stannade till måndag för det är riktigt jobbigt att köra hem på söndag kväll efter en hel dags utställning. Ja hur gick det då för mina hundar. Geisha ställdes på lördagen hon fick ingen placering, och jag glömde hämta ut hennes kritik, så jag vet inte alls vad domaren skrev om henne. Dyrka ställdes på söndagen hon fick en slät etta och bra kritik så jag är nöjd. I kväll ska jag ha kurs och träna mina hundar så i dag softar vi bara.


Onsdag 13/8-08

I går eftermiddag gick jag ut med hundarna, la ett helt vanligt appell spår till Dyrka på en äng, Gick med 10m lina. Hon skötte sig bra plockade alla pinnar. Under tiden när spåret låg så körde jag uppletande. Jag började med Dyrka la ut 3 saker på en rad i rutan, tänkte att nu ska jag se om hon hämtar en sak till mig eller om hon börjar byta saker. Skickade ut henne, först kollade hon av rutan det var en svår ruta med mycket högt gräs. Men efter en stund hittade hon första föremålet det som låg längst ut. På väg in fick hon vittring på det andra föremålet så hon stannade upp, då jobbade jag med min röst och det hjälpte hon kom in med föremålet. Nu visste hon ju var det andra låg så hon ville ut snabbt igen. Jag skickade henne tre gånger och fick tre föremål jag är så stolt över min lilla Gurka.

Geisha la jag först ut ett föremål till när hon såg på, sen släppte jag henne men hon tyckte det var roligare att springa än att hämta saker till mig, letade visserligen upp saken men luktade bara på den sen sprang hon vidare. Så jag tog på henne koppel och la ut några saker i rutan, gick med henne i koppel när hon hittade en sak så berömde jag henne lekte med saken med henne sen sprang vi tillsammans in med saken. Nästa sak tog hon själv i munnen så då sprang vi in med saken och jag bytte mot godis. Jag gjorde så några gånger, sen fick hon se när jag la ut en sak och så släppte jag henne igen, och den här gången gick det bättre hon sprang in till mig med saken med en gång så vi slutade där.


Tisdag 12/8-08

Den här helgen har jag inte gjort något med mina hundar, mer än gått korta promenader, jag har varit hos min dotter och hjälpt henne att tapetsera och måla hela lägenheten. Så i går började vi dagen med att gå en lång promenad med våra hund vänner. På kvällen åkte vi till klubben för att träna. Jag hade skrivit i min planerings bok att jag skulle köra Apport, lek, kontakt, plats, framförgående, hopp sitt hopp med Dyrka hut gick det då? Vi började med 4 min platsliggning i grupp, hon låg hela tiden men rullade sig en gång så jag fick gå fram och korrigera henne. Framförgåendet gick bra så länge jag har targerten med godis på, nu kommer problemet att få bort den belöningen. Sitt hopp sitt kan hon bra men sätter sig snett så vi får finslipa det en aning. Sen när det kommer till linförighet så släpper hon kontakten och sackar hela tiden jag får jobba mer med enbart kontakt och backa tillbaka i träningen bara gå några steg så hon inte vet vad som händer det kanske får henne att bli mer på hugget. Apport funkar någorlunda hon springer ut hämtar men jag vill att hon ska sitta med den nu också, vi övar på det, Dyrka är rolig för hon tror inte att man kan sitta med en apport i munnen så varje gång jag säger sitt så lägger hon sig men hon har kvar apporten i munnen och det är ju alltid något .

Geishas planering var ligg under gång, apport och platsliggning, frittfölj, hur gick det? Jo i det fria följet är hon helt underbar hon flyter fram och har super kontakt, ligg under gång gör vi framsteg med jag behöver bara visa lite med handen nu innan fick jag dra handen ner i backen. Apporten leker vi med så den börjar bli viktig för henne inga problem att springa ut och hämta den och hon kommer in till mig med den också men när det kommer till att bara hålla den i munnen så vill hon inte riktigt vara med, mer övning på det. Jag la plats med Geisha i 3 min satt jämte henne hela tiden hon reste sig två gånger i början men slappnade av efter en stund sen låg hon tiden ut. Jag ska sitta hos henne under en längre tid så att det blir tryggt att ligga ska inte forcera på det momentet.

Efter träningen var vi ett gäng som körde uppletande. Jag lägger fortfarande bara en sak till Dyrka, hon har bra fart och jobbar bra i rutan nu kommer hon in med saken och hon lämnar den i handen på mig. Så nästa gång ska jag pröva med två saker så får vi se om hon byter saker eller om polletten har ramlat ner. Geisha körde vi med lek övningar och hon fick se när någon gick ut och slängde en sak sen fick hon leta upp den och springa till mig hon var jätte duktig i går hämtade flera saker och kom utan problem in till mig där vi lekte och bytte mot godis


Torsdag 7/8

I dag har vi varit ute och spårat på morgonen. Dyrka fick ett spår med slalom en spårtapp och två vinklar. Hon blev lite konfunderad när vi kom till slalomen men löste det, spårtappen löste hon bra backade tillbaka i en cirkel och tog upp spåret igen, i vinklarna är hon noggrann och följer spårkärnan, pinnarna var inga problem idag hon tog alla.

Geisha fick ett spår med två runda böjar och tre vinklar ett föremål och en pinne. Hon blir så taggad när hon ser spårselen så jag måste lugna ner henne en stund innan vi börjar annars går det för fort. När hon kom till första vinken gick hon förbi, men märkte med en gång att hon tappat spåret , hon backade och tog upp spåret igen. Vi har inte övat alls på spårtappar men hon gör som det står i skolboken backar i en cirkel för att på nytt ta upp spåret. Dom andra vinklarna klarade hon utan problem. Pinnen stannade hon till vid men tog den inte vill bara fortsätta spåra. Jag försökte leka med henne men var inte intresserad . Föremålet i slutet lekte hon lite med men inte tillräckligt . Jag måste leka mer med henne med pinnar och föremål så at det blir intressantare, nu belönar hon sig själv med att spåra.

Jag är helnöjd med mina tjejers spårande så tänk om det hade funnits en bruksgren som hete spår utan lydnad , gissa om vi hade tävlat då, ja ja önska kan man ju alltid.


Onsdag 6/8-08

Fy attan har haft magsjuka i natt inget roligt alls men nu är jag bättre igen. Jag och Dyrka har anmält oss till 3st appell tävlingar under september och oktober om vi kommer med så hoppas jag att vi blir uppflyttade på någon av tävlingarna. I går var jag och min dotter i Kållered och handlade tapeter till hennes nya lägenhet , jag inhandlade en tränings dagbok så nu ska det bli ordning och reda på träning och spår. På kvällen tränade jag hundarna en stund. Dyrka och jag tragglar med apporten , hon hämtar den och hon kan även hålla den kortare stunder så nu är det sitt med apport som vi håller på med och så försöker jag få henne till att tycka att apporten är rolig. Jag håller även på att lära mig själv att vara roligare för jag är nog rätt tråkig ibland när vi tränar och hur ska då mina hundar tycka att det är roligt.

Geisha övar vi ligg under gång med, hon börjar att fatta det hela nu. Sen tränar vi plats, Geisha vill gärna att det händer något hela tiden så ligga still är inte riktigt hennes grej, men hon ska nog lära sig med tiden, vi får fortsätta med korta stunder så att det blir tryggt och avslappnat att ligga. Får se om jag orkar gå ut och lägga två spår i kväll, är lite svag i benen efter en natt med magsjuka.

Så här kan man också ligga plats!!!!!!!!


Tisdag 4/8-08

Ja då var det ett tag sedan jag skrev. Vi har varit på boxerläger i en vecka, det var hel kul mycket hund träning. Jag gick högre spår med mina hundar Tina hette vår instruktör och hon var skit bra. Vi tränade från åtta till fem varje dag. Jag körde Dyrka och Geisha varannan dag , De första dagarna var Dyrka lite slö men med roligare spår och godis i spåren vaknade hon till liv och blev taggad. Vi körde även ett konkurrens spår till henne och då blev det fart, någon snor mitt spår matte. Lilla Geisha har gått bra hela tiden hon är så härlig! spårar på och löser allt, hon har fått rätt så svåra spår men det är inga problem för den hunden. Vi har under veckan kört kluriga och korta spår så att hundarna fått använda hjärnan. Spårtappar, leger, korsspår, förledningar, virrvarr, Vi har gått på murar och vi har spårat på hårt underlag , ja det har varit en lärorik och fantastig vecka.

När jag kom hem på lördag var det bara till att packa upp och tvätta och sen packa bilen igen för vi och några kompisar skulle till Småland och vaska guld. Jag vaskade inte men jag gick promenader med hundarna och tog det lugnt det var välbehövligt efter en hård vecka. Sen under den här veckan har vi varit ute och spårat lite. La ett spår till dyrka med tre apporter, en spårtapp och några vinklar och hon gick bra missade en apport men vad gör det när hon klarade det andra så bra. Geisha fick ett spår med några vinklar och en boll i slutet. Hon går som på räls följer spårkärnan och missar inga vinklar, lägger även godis i spåren till henne också, Mest för att hon ska bli noggrann och för att hon ska lugna ner sig lite. Vi har kört lite uppletande också där kör jag bara en sak till Dyrka så han inte ska få tillfälle att börja byta saker, det gör hon gärna annars. Geisha kör jag lite ingångs övningar med hon älskar att springa ut och leta men är inte så noga med att komma in med saken när hon hittar den, så det får vi öva mera på. Ja något mer har nog inte hänt...
RSS 2.0