Måndag 30/11-09

I fredags kom Cilla hit, vi åt god mat och tjatade till kl halv tre på natten. Jag och Cilla har alltid lika mycket att prata om vi gillar att klura och lösa problem men det är inte bara hund tjöt, nä vi löser nog det mesta när vi träffas, Anders låg i sängen och hade hög feber så honom såg vi inte på hela kvällen. På lördag åkte jag till Göteborg för att hjälpa till med Åby utställningen för att slippa åka fram och tillbaka så sov jag och hundarna över hos Annethe det blev pizza och Robinson på kvällen. Jag gillar att vara hos Annethe för vi är så lika tycker om samma saker, ingen av oss är natt människor vi lägger oss i tid och vi gillar att gå upp tidigt på morgonen. Det hör till ovanligheterna att jag är vaken sent på natten som i fredags. På utställningen stod jag i insläppet och där är det kallt ska jag lova, tinade inte upp fören jag kommit hem tagit en varm dusch och satt mig framför brasan, så den här helgen försvann utan att jag ens han blinka.

Torsdag 26/11-09

Just nu kör vi kryp över allt, inne, ute, i blött gräs, på hårt underlag. Ja så fort vi får ett tillfälle, för jag vill ha ett riktigt bra kryp till lägre tävlingen i april, så det inte blir som med Dyrka vill inte här är blött. Vi försöker att åka och träna två dagar i veckan fast när det är sådant här väder så tar det emot ibland. I förrgår körde jag bara starter med Dyrka och hon är så duktig släpper inte kontakten alls och det är så kul att studera henne när vi tränar för nu viftar hon på svansen hela tiden, ja det är en fröjd att träna med den hunden. Geisha har ju fått överslag ibland när vi tränar hoppar runt och skäller, har försökt att hantera det på olika sätt men nu har jag kommit på vad det är som utlöser beteendet. Hon gör så när jag är otydlig och hon inte riktigt förstår vad hon ska göra, så nu är det bara för mig att visa henne tydligare och då slutar hon med en gång. Geisha har blivit bättre på fronten hitta på dumheter eller så är det jag som blivit bättre på att plocka undan saker, men här om dagen hade jag inte plockat av rums bordet, där stod ett glas och fjärrkontrollen låg framme och genast var den lilla tösen framme och norpade både glaset och kontrollen, glaset hade hon lagt i korgen och som tur var hade hon inte hunnit bita sönder hela kontrollen. Men det roliga är att hon burit glaset från andra våningen till första, ja hon har ju föremålsintresse kan man säga och det är ju positivt.

Söndag 22/11-09

Ja vad har då hänt i Öxabäck, i fredag var vi barnvakt till Cornelia sen upp tidigt på lördag för att köra hem henne och ut i spårskogen med Cilla, Pamela, Helena och Tommy. Cilla hade en deadline till klockan två så det var bara att sätta igång och springa ut alla spår, vet ju med erfarenhet att det tar tid. Pamela och Oskar var först ut i spåret, killen spårar bra men slarvar med pinnarna går över dom ibland. Pamela fick lite goda råd i spåret att tänka på och ta med sig hem, ja och Cilla har ju gått i den hårda, men mycket bra skolan när det gäller spår ( Harry) där man fått lära sig att det är viktigt att ha en bra lin teknik och att läsa hunden rätt och belöna på rätt ställen. Så det känns helt rätt att överföra det jag kan till andra även om det kan låta som kritik ibland, så är det inte menat så för man vill ju så gärna att det ska gå bra för alla. Sen var det lilla Dias tur och hon börja verkligen bli riktigt duktig i spåret, får hon ett tapp så jobbar hon fint tillbaka i spåret, ja det kommer nog att bli riktigt bra med tiden. Thea fick ett lite längre spår som Tommy hade gått, jag och Cilla gick det själva så vi hade ingen aning alls hur det gick, men Thea förde oss så fint genom skogen fram till slutpinnen. Dyrka och Geisha spårade bra bägge två, men jag måsta försöka få ner tempot på Geisha vet bara inte riktigt hur jag ska gå tillväga så att det blir bra, får klura på det. Givet vis fikade vi, jag hade gasolköket med mig så korv blev det också. Helena och Tommy som inte spårade körde uppletande och lite andra sök övningar, Det finns nog inger bättre än att komma hem ta på sig myskläder och krypa upp i soffan efter en heldag i skogen.

Onsdag 18/11-09

Vad händer i Öxabäck, ja inte så mycket. Vi har snart renoverat klart nu är mitt hem beboligt igen. Hundarna mår bra och det ända jag väntar på nu är att Dyrka ska börja löpa, men icke sa nicke, jag tror nog att hon håller på sig den lilla filuren. I fredags packade jag och Anders ryggsäcken med ved och korv och drog ut i skogen med hundarna riktigt mysigt att sitta vid sjön och grilla vid den här årstiden. Sen så har vi givetvis varit och tränat och jag tycker att det är förbannat kul just nu, Dyrka har blivit en riktig hejare på rutan och Geishas kryp blir bara bättre och bättre och det bästa med henne är att hon inte bryr sig om att det är blött och kallt. Sen blir det givet vis en massa promenader på dagarna. Nu längtar vi till lördag då ska jag Cilla, Pamela och Melina spåra tillsammans. Sen har vi haft inbrott här hemma, ja tre hundar sov på övervåningen med mig när någon gick in och tog min plånbok och så hade dom tagit mina nya träningsbyxor och regnbyxor i bilen attans folk som inte kan hålla skillnad på mitt och ditt.

Fredag 13/11-09

I går var vi och tränade första gången på snart två veckor, oj vad kul det var. Geisha var så laddad att hon skakade i början min lilla höna, hon bara vill och vill. Geisha gjorde ett riktigt bra kryp i det kalla och lite blöta gräset. Just nu så finslipar vi på alla moment och har också börjat lite med framåtsendadet, sakta och det går så där Geisha vet inte hur man går sakta men vi jobbar på det. Sen var det Gurkans tur och hon var lika laddad hon. Har börjat med två nya moment rutan och inkallning med ställande. Rutan körde vi hos Christina, och i går när jag ställde upp rutan så rusade Dyrka in i den så visst har hon fattat det hela. Jag skickade henne från alla möjliga håll och längder och det ser för tillfället jätte bra ut. Inkallning med ställande kunde hon med en gång så det är bara att jobba vidare på. Det är så roligt att träna Dyrka nu förtiden hon vill och vi avslutar alltid med lek och hon älskar bollen med snöre i och är riktigt tokig när jag tar fram den. Just nu känns det jätte bra med bägge mina Sessor och vi har hela vintern på oss att träna och finslipa moment innan våren då jäklar ska vi ut och tävla i massor.

Tisdag 10/11-09

Lite ny bilder på renoveringen. Det är fortfarande en hel del kvar att göra, men nu kan man se att det börjar ta form.

 


Måndag 9/11-09

Jag har nog aldrig varit så här sjuk. Det vill inte gå över, men nu känner jag mig bättre men har inte riktigt någon kraft än. Så det har varit en riktigt lugn vecka. Dyrka finner sig bra i att bara vara hemma men min lilla höna tycker att vi har för tråkigt, hon hittar på det ena upptåget efter det andra och här om dagen när hon tyckte att nu får det vara nog matte ställde hon sig och skällde på mig. Men lite roliga saker har hänt, Melina har fått hem sin lilla valp Zam och om någon undrar om inlägget i gästboken så är det bara Erica som skojar till det lite. För jag tejpade Zams öron. Erica hade sett en bild på den lille i Melinas B-logg och ringde till Melina och sa att hon får gå en kurs i öron tejpning och då var Melina snabb med att tala om att det är Maria som tejpat dom, Ja tycker nog inte att det var så illa tejpat men ni vet hur det kan vara, försöka få till det bra på en hund som inte sitter still en enda sekund. Sen har vi varit och spårat i lördags Jag, Cilla och Melina. Jag och Melina var lite sena så Cilla hade redan gått två spår när vi kom jag sprang ut ett till Thea och Melina gick ett till lilla Dias. Sen var det fika med goda mackor som Cilla hade med sig. Vi provade några varianter av bebis spår till Zam och han spårade lite men nu var det ju första gången i skogen och många ny intryck så det var nog lite förvirrande för lilla pojken så Melina ska göra lite rutor till honom nu i början och jag är övertygad om att det kommer att bli riktigt bra. Geisha fick ett spår som var lagom långt och lite klurigt. Eftersom vi inte gjort något på en vecka var hon taggad till tusen och jag hade svårt att hålla igen henne, så en bit innan slutet snurrade hon till det rejält och tappade spåret och jag tappade henne, hon for iväg i en väldans fart och Bakspårade, men hon kom tillbaka när hon insåg att det hela var fel, vi hittade spåret igen och fortsatte till slutet. Dyrka fick ett riktigt svårt spår med lång liggtid tre timmar. Hon jobbade bra och plockade dom första tre pinnarna sen fick hon ett tapp, oj vad frustrerad han blev jobbade och jobbade vi hade haft två älgar i spåret vet inte om det var deras doft som ställde till det så för henne , men hon vill ju inte ge upp så jag backade med henne och som tur var hittade hon spåret igen och fick slutet jag kunde riktigt se på henne hur glad hon blev när hon fick sitt spår i näsan, mattes duktiga vovve. Thea fick ett spår med många terräng växlingar och en väg hon var lite undrande i början ska jag verkligen gå här där dom där älgarna har gått, Cilla sa till henne och då tuffade hon på fixade spåret utan några som helst problem. Ja vi hade en riktigt trevlig lördag i skogen. Här hemma börjar det bli klart vi håller på med det sista på golvet sen ska det upp lister och hyllor och lite pill här och där så snar ska jag ta nya kort och lägga upp här.

Måndag 2/11-09

Så nu har vi varit iväg på träningsläger igen den här gången styrde jag, Helena, Sessorna och Heffa min husvagn till Skåneland närmare bestämt Förslöv. Vi var ett helt gäng som slöt upp hos Christina på fredag. Cilla, Pia, Barbro, Karin, Threse och Nina. Ja allt som allt var vi 9 stycken. Vi började fredagen med lydnad. Jag och Cilla hade en teori om hur vi ska träna in rutan så det körde vi med Thea och Dyrka Karin köpte det hela också så hon tränade sin hund på samma sätt. Lördagen blev en heldag i skogen, men jag var tyvärr för sjuk för att göra något så snälla Christina spårade med Geisha. Som vanligt var det god mat och mycket tjöt. Men den här helgen var jag inte riktigt med gick och la mig kl halv åtta. På söndagen blev det lydnad en stund igen innan hemfärd, jag fortsatte med rutan på Dyrka och det funkade riktigt bra. Har bestämt mig för att ta ett sabbats år med henne i brukset ska bara köra lydnad, för jag tycker att det blir för mycket att ha två hundar som är på samma nivå i brukset det är ju svårt att komma med på tävlingar med en hund. Så, så får det bli. Nu ska jag försöka ta det lugnt några dagar så jag blir frisk har så ont i lungorna så fort jag rör mig.

RSS 2.0