Måndag 22/2-10

Lite om helgen, vaknade i lördags och såg all snö undrade om det skulle gå att ta sig till ridhuset. Men det gick. Cilla körde från Smålandstenar, ja kan ju säga att det tog några timmar. Vi var inte många som kom till träningen men en liten tapper skara blev det. Dyrka fick ett riktigt spel sprang runt som en tok och åt så mycket skit hon bara kunde, attan vad arg jag var och hund skrället vägrade att komma till mig. Kan ju undra hur det är med allmänlydnaden sånt här vill man ju inte behöva ta under träning!!!!!! Cilla stannade hos mig till söndag då hade det kommit mer snö vi försökte gå en sväng men hundarna försvann, nu finns det ingen stans att gå mer än på vägen och jag som hatar att ha koppel på klarar snart inte mer av denna vintern. Efter diskussioner Med Cilla och Helena om Geishas dåliga positioner, hon är långt fram och rumpan går gärna ut så kommer jag att köra inne hela veckan med kort koppel, bara belöna bra position, vilken tur att man har ett hem som är stort nog att träna hund i.


Måndag 15/2-10

Fredagen började vi med långpromenad tillsammans med Helena och Hundarna. Från början var det 5 hundar men efter en liten stund var det bara lilla Tessla kvar, dom andra sprang efter en älg attans hundar, dom kom ju tillbaka efter en stund men jag var redigt förbanad och resten av promenaden höll jag stenkoll på dom. På kvällen dök Christina med Ragge och Master upp oss mig, Jag har ordnat det så bra så nu finns det 3 ställen att stänga in hundar på hipp hurra för kompostgaller. Raggan och Master i ett rum mina huliganer i ett annat lugnt och skönt. Jag och Christina satt och tjötade en stund men la oss rätt så tidigt. Upp på morgonen och i väg till klubben där vi körde vindövningar och raka skick. Kl 2 samlades hela gänget för att träna i ridhuset. Geisha var mycket mer samlad den här gången och jag var riktigt nöjd med henne hon behöver springa av sig innan man kör ett lydnadspass, Harry hjälpte mig en hel del och jag fick med mig värdefulla tips små saker som man inte tänker på, jag har sån tur att jag har många tränings kompisar tänk om man skulle gått och tragglat själv, då skulle man ju aldrig sett dom där små eller stora felen som man gör och det skulle bli svårt att komma vidare så tack alla ni som jag tränar tillsammans med.


Fredag 12/2-10

Ja då var det fredag igen attan vad fort den här veckan har gått. Jag tränar inne en stund varje dag i min nya lägenhet har jag stora ytor i både kök och vardagsrum helt kanon att träna kryp, ingångar fjärr och lite annat på. Jag är helnöjd med Geishas kryp nu har hon fattat grejen med vinklar också. I morgon ska vi till klubben och köra linjeskick sen har vi ridhusträning i två timmar. Hundarna tror att dom äger hela Rydal vaktar lika mycket här som vid staketet i Öxabäck så det blir lite tjafs mellan mig och dom på våra promenader. Ta tex, här om dagen när vi mötte en gammal farbror med tax, Geisha som är mopsigast vrål skäller och blåser upp sig, Dyrka hänger på var på farbrorn säger du kan gå före mig, ok när vi passerar honom ryker mina hundar ihop och där står jag med två hundar en håller jag i halsbandet den andra tar jag i örat och ni vet hur det låter när boxrar gruffas. Mitt i tumulten säger jag till farbrorn DOM ÄR SNÄLLA. Ja hur dum får man bli vad tror ni han tänkte. Hur som helst så skrattade jag för mig själv resten av promenaden. Sen har jag utforskat området här och hittat kanon bra spårmark så nu väntar vi bara på regn så snö helvetet smälter


Söndag 7/2-10

Ja då var årsfesten på klubben avklarad. Dyrka & jag fick en pokal årets bästa AKL hund. Vi hade en trevlig kväll god mat och dryck. Sen har jag flyttat jag och hundarna bor nu i en lägenhet och det funkar bra enda nackdelen är att Geisha laddar så på andra hundar vi möter men jag ska jobba på det, hon får helt enkelt lära sig att hon inte äger hela byggden. Den här veckan blir det linje träning och om det blir milt lite lydnad.


Måndag 1/2-10

Det har varit en bra hund helg. I lördag var vi ett gäng som tränade i ridhus. Den här gången planerade jag min träning bättre. Geisha var lite okoncentrerad i början men efter några snabba kornregeringar, gick ljuset upp för henne och hon var med mig. Cilla hjälpte mig med att klura på hur jag skulle kunna belöna henne med bollen i boll hållare utan att rumpan kom ut. Efter lite tankar hit och dit kom Cilla på att om jag sätter bollhållaren på axeln i stället så kanske det blir bättre och mycket riktigt rumpan åkte in med en gång. Sen på söndagen var det dax för uppletandekurs, vaknade på morgonen och tittade på termometern 25 minus, hia!! vad kallt och ur ska det här gå tänkte jag. Men på med många lager kläder och sen iväg. Det hela avlöpte väl vi hade mycket teori och var bara ute korta stunder och jag var helnöj med kursen, många bra och lätta knep för att lyckas med ett fint och bra uppletende. När väl kursen var klar så vräkte snön ner och det var med nöd näppe vi tog oss hem


RSS 2.0