summering av 2008

Summering av 2008 och nya mål 2009

Ja året började med att min lilla Geisha fis föddes den 3/1-2008 hos Swedbox kennel. Jag hade som mål att starta i lydnad och bruks med Dyrka. Och hur gick det. Jo vi har startat i en lydnad kl1 och det var katastrofalt skrapade ihop ca 70p sen har vi startat i två appell klass och det har inte heller gått så bra vi har brutit efter spåret bägge gångerna. Men under året hat Dyrka lärt sig att plocka pinnar i spåret och blivit en riktigt bra spårhund det trodde jag aldrig i början på året i alla fall inte att hon skulle plocka pinnarna spårat har hon ju alltid gjort bra . Hon har lärt sig plocka saker i uppletande rutan och det är riktigt bra tycker jag. Och med en annan förare hade hon nog varit igång i tävlings sammanhang också för jag har haft lite svårt att hitta på knappen på henne men jag tror att det har lossnat lite nu tack vare hjälp från duktiga boxer förare och framför allt har jag fått hjälp och råd från Harry som äger Dyrka, så tack bror för att du stöttar oss i alla lägen och Annethe för att du alltid tar dig tid när man ringer och att du orkar lyssna på alla dumma frågor. Vi har också varit på en massa läger. Boxerläger, Skåneläger, kennelläger och VLO läger. Jag har backat tillbaka med Dyrka så nu tar vi nya tag och som mål 2009 har vi att klara appellen och starta i lägre klass spår. Geisha hade jag inga speciella mål med under 2008. Vi har börjat träna lydnad och det har varit kul för hon älskar att träna och det är en helt annan fart på henne, går inte att jämföra med Dyrka. Geisha är det alltid fart på, ja hon är en mycket underlig hund kan vara ute i timmar och bli aktiverad, men hittar fortfarande vid ett års ålder på lika mycket bus inne som en liten valp gör. Men vad gör det när hon är så lätt lärd i andra sammanhang och hon är alltid med på noterna så man får ta det onda med det Goda. Vi har också börjat med spår, hon tycker att allt är lika kul. Jag och Geisha går långsamt framåt ingen brådska, kör in grunderna ordentligt. Men jag har illa fall lite planer för 2009. Har tänkt att vi ska starta i appell och i lydnad i vår / sommar. Vi har också planerat in en hel dröse med läger och utställningar. På utställnings plan har det också gått skapligt under året Dyrka har som bäst blivit placerad som 1 i sin klass med CK och Geisha har blivit BIM i valp klass och ställts i junior klass på stora Stockholm där hon blev 4 i sin klass med HP. Ja om man summerar det hela så har det gått framåt. Fast man inte tycker det när man står mitt i då känns det som det inte händer något över huvud taget. Hur som helst så älskar jag mina bägge hundar lika mycket och att dom är så olika är nog bara bra och huvudsaken är att vi har roligt tillsammans och om vi sen råkar klara en och annan tävling är det ett + men vi gör så gott vi kan i alla lägen och vi har kul!!!!!!!!!!!


Söndag 28/12-08

Tack alla boxer vänner för att ni finns och vi har så roligt tillsammans. I fredag kom Ingrid på den fiffiga iden att hon och Cilla kunde komma till mig på Lördag så kunde dom vara med Mig, Anna och Melina och spåra på Söndag. Sagt och gjort i lördags var vi 5 boxrar och en schäfer hemma och det hördes inte ett ljud alla fick varsitt rum som dom kunde husera i. och givetvis åt och drack vi gott. På söndagen vaknade vi tidigt för att ge oss ut i spåret med korv och kaffe och tack Anna för att du bakat det uppskattar vi alltid. Alla hundar fick var sitt spår och jag kommenterar inte spåren för alla gick bra. Det ända som var tråkigt var att när jag skulle gå Dyrkas spår så upptäckte jag att hon var halt. Hade jätte ont i en trampdyna jag har tittat med ser inget får avvakta till i morgon annars så blir det doktorn. Till nästa helg kommer Ingrid, Cilla och Christina hit igen vi ska träna lydnad och spåra tillsammans och helgen där på bär det av till Cilla. Så tack igen för att ni finns!!!!!!!!!!


Torsdag 25/12-08

Julen är över och tomten kom till Öxabäck inte konstigt för vi är ju så snälla. En vett skrämd Cornelia fick en uppsjö av paket, Hundarna fick varsitt stort illa luktande ben och en leksak var sen såg vi inte dom mer på hela kvällen. Varje hund låg i sitt eget lilla hörn och tuggade ben morrad om någon skulle komma på att tjuva benet. Ja inte på oss utan på varandra. Vi hade i alla fall Öxabäcks fulaste tomte.
Onsdag 17/12-08

Nu är den för benade julen här, och jag gillar inte jul. Alla dessa krav, och vi ska inte prata om allt pyssel som ska göras. Jag känner mig som Kurtan hatar att pyssla. I dag har jag knutit snören på ca 100 kulor som ska hänga i den för benade granen. När jag hade knutit ca 15 kulor kom jag på den fiffiga iden att det går nog att elda på ändarna så dom smälter ihop. Ja elda gick bra men vad jag inte tänkte på var att det brann som fan i snöret och jag brände min fingrar så nu har jag två blåsor ett på var finger. Och det här med att handla jag får ångest bara jag tänker på det. När mina barn var små så bestämde jag att när dom blir stora så ska vi inte fira jul mer. Men ni vet ju hur det är med barn allt ska vara som det alltid har varit så vi fortsätter att fira jul och jag fortsätter att må lika dåligt varje år. Jag tog i alla fall en paus från jul stöket och gick en lång promenad i skogen med hundarna och Geisha fick vara lös vilken befrielse, hon var helt tokig sprang som en galning. Det är så härligt att se två glada boxrar som rusar runt helt vilda med spring i benen. Så det är tur att jag har mina två tokiga hundar dom lättar upp min dåliga julstämning lite....


Kolla jag fick till en gran jävel. Men snyggat är nog boxrarna bakom granen


Tisdag 16/12-08

Nu börjar det lacka mot jul och det märks alla människor är så upptagna. I söndags var det ingen som hade tid att spåra med mig så jag och Gurkan fick ge oss ut i skogen alldeles allena. Geisha som har skadat tassen fick stanna hemma. Jag la ett rätt så långt spår till Dyrkis. Sen kom det tråkiga väntan på att spåret ska bli klart att gå, inget kul att dricka kaffe själv. Men vi tog en promenad och små pratade med varandra. Dyrka tycker att det är kul att vara ensam med matte ingen lilla syrra som tar all uppmärksamhet. Spåret gick kanon Dyrka missade inget och hon gick så bra som bara hon kan göra ibland. Sen har det bara blivit koppel promenader för Geishas skull och det är inte kul, Geisha drar som besatt och mina armar håller på att gå av. Jag fattar inte att man kan dra som den hunden gör hon ligger nästan ner på marken och krälar sig fram. Ja nu vet jag vad ni tänker se till att få lite lydnad på henne. Men jag har nog försökt med alla medel men det går inte riktigt in i skallen på henne. Men så fort kopplet åker av kan hon gå hur fint som helst. Hennes sporre har läkt fint så i morgon kan hon nog få vara lös igen tack och lov.


Torsdag 11/12-08

I måndags var vi och tränade, fortsätter att bara köra kontakt och positioner med Dyrka och det artar sig. Med Geisha körde jag framförgående och apport. Nu kan hon sitta vid min sida och hålla apporten tills jag säger loss så vi gör framsteg. Sen i går när jag skulle åka och träna så släppte jag hundarna en stund på ängen och vad händer Geisha skadade sin sporre, så någon träning blev det inte. Nu får hon istället vara hemma med dumstrut. Hon är så ynklig kommer hela tiden och visar mig tassen och i natt hade hon lite ont så vi fick gå upp och ta en remadyl. Men idag verkar det vara lite bättre. Det är lite jobbigt när en hund är skadad får ta ut dom i omgångar så att det inte blir lek.


Ingrid och Maria på nya äventyr

Jag och Ingrid på ny äventyr i Stockholm. Ja resan började vi 11 tiden på fredag. Vi hann inte långt förrän vi insåg att vi var kissenödiga så vi stannade vid en tapp, sen kom vi en bit till och då var vi hungriga, så vi stannade vid en tapp, Sen kom vi en bit till sen trängde det på igen så vi stannade vid en tapp. Efter en stund tog vattnet till spolarvätskan slut så vi stannade vid en tapp. Sen var torkarbladen så dåliga så vi stannade vid en tapp. Sen var vi tvungna att rasta hundarna och röka så vi stannade vid en tapp. Ja så höll vi på hela vägen till Stockholm så man kan säga att vi har sett dom flesta tapparna på vägen. Vi var framme vid 17,30 ca. ja vet det tog lite tid att åka men vad gör det så länge man har roligt. När vi skulle checka in fick vi reda på att det tillkom ett hund tillägg på 400 kr. tjejen i receptionen påstod att dom ringt och informerat om detta, pyttsan heller det är ingen som ringt. Då steg Ingrid fram och sa " lilla vännen jag vet att detta inte är ditt fel men i morgon vill jag prata med den som ringt och din chef. För jag har rest i hela Europa med mina hundar och aldrig blivit bemött på det här viset" När vi rastat hundarna och kom tillbaka till receptionen sa tjejen att det blivit ett missförstånd och att dom bad om ursäkt och tog bort hund tillägget för oss. Vilken tur att Ingrid var med för jag hade nog bara betalt och sett glad ut. Vi åt på hotellet sen la vi oss i rimlig tid. På lördagen var vi tidigt på mässan hann med att titta på platsen på lydnaden innan det började i boxer ringen. Det var många fina boxrar men Kaxe var finast av dom alla när det gäller hanar. Sen var det Geishas tur och hon kom 4 i sin klass med HP och fick fin kritik. I den öppna kritiken Sa domaren så här. Mycket fint huvud och nosparti en hund som kommer att gå långt när hon växt till sig lite. Ja finast av tikarna var Thelma som blev BIR. Efter en lång dag på utställningen gick vi till hotellet tog en öl och slappade lite. Sen gick vi ut och åt Tyvärr fick jag så ont i magen så jag la mig redan halv nio stakars Ingrid fick sitta uppe själv. Vi började våran resa tillbaka till framsidan av landet redan kl 9 så vi var hemma trötta och glada redan på söndag eftermiddag..


Onsdag 3/12-08

I måndags la jag två små spår till vovvarna. Och det gick helt åt helsike det var något skumt som varit i skogen både Dyrka och Geisha blev låga och gick upp med hög näsa och bara luktade hela tiden. Tror inte att det var rådjur eller älg för då hade dom inte blivit så låga, svansen mellan benen. Troligtvis var det lodjur för det har vi gott om här eller vildsvin. Ja i alla fall så bröt jag Dyrkas spår för hon var helt okoncentrerad. Geisha som brukar vara helt inne i sitt spår stannade flertal gånger och bara vädrade gick lite hit och dit men hon tog sig igenom spåret vid pinnarna var hon helt blockerad ville inte leka och svansen mellan benen så det var inget bra spår.

I går var vi och tränade på klubben. Körde bara kontakt med Dyrka och några inkallningar hon fick även ligga en stund i snön och det gick bra. Geisha var helt hopplös på plan igår "hallå matte det är ju massa med snö" Då kan man ju inte träna lydnad hon for mest fram och tillbaka och lekte i snön. Till saken hör att det jämte oss var en matte med en ca 4 månaders valp som tränad och den var så duktig, men såg inte ut att ha så kul och matten såg inte heller ut som hon hade det speciellt kul. Medans mitt lilla monster hoppade och skuttade rullade sig, körde näsan i snön , frustade och hade allmänt kul. Det var då jag tänkte man ska ha Boxer vi har i alla fall kul så jag gav fanken i att träna utan bara lekte och busade med Geisha.


Måndag 1/12-08

Vart tog den här helgen vägen? I lördags var jag i stan och på kvällen var vi barnvakt åt Cornelia, Jessica var ute. Och i går var vi i skara och hämta nya bilen, Ja ny och ny den är 45 år gammal och det är Anders bil för jag vet nog inte riktigt vad man ska ha en så gammal bil till. Men för min del är det bara bra att han köpt den då får jag ha den andra i fred. Och eftersom vi har ett jämlikt förhållande är det också bra, för förra året köpte han en motorcykel, och nu den här bilen och om man tänker pengar så blir det några hundar som jag har tillgodo när den tiden kommer så då kan han inte gny, bra uträknat av mig!!!!! I dag ska jag bara ägna mig åt hundarna vi ska ut och spåra är min plan.

En liten bild på Nya bilen


RSS 2.0