Fredag 28/11-08

Regn och rusk vilken dag, Idag har nog allt gått emot mig. Morgonen började med att vi tänkte ta en slappar dag bara vara inne mysa och läsa och ha det allmänt bra. Men vad jag inte tänkte på var att jag faktiskt har en liten hund som heter Geisha. Jag skulle bara gå ut i garaget och hämta lite saker, när jag kom in igen hade hon på en liten stund lyckats bita loss en bit till från fåtöljen, ja ja inte hela värden den var ju sönder redan. Men sen när jag gick in i nästa rum fick jag en chock hon hade vält ner en stor ljusstake och inte nog med det utan också tagit en bit av bordet. Ja ni läste rätt för det är så att Anders har ett gammalt bord som han tycker mycket om det är i trä men på ovansidan är det skinn och det hade hon lyckats bita bort en hel bit från. Puh vad gör jag, jo tar en stor duk och lägger över bordet, jag får säga att nu så har jag tröttnat på bordet så nu ska vi ha duk här, för hoppnings vis så köper han det och skulle han upptäcka det någon gång får jag väl säg oj då vad har hänt här, kan det vara möss med hugg tänder. Så nu kunde jag glömma Mys dagen på med regn kläder, ryggsäck full med saker och ut i rusket. Först en lång promenad och sen ett uppletande fyra föremål var. Jippi det här är kul tycker Geisha att det ösregnar struntar hon fullständigt i hämtar glatt alla föremål. Dyrka är inte fullt så glad åt det hela, matt det regnar och jag vill hellre vara inne och mysa men hon hämtar i alla fall alla saker utan den första som hon som vanligt bara markerar det går inte så fort och hon gör det inte med någon större glädje precis. Jag fattar inte varför hon inte tar första grejen måste klura på det ett tag. Ja nu är vi hemma igen pisse våt och jag fryser som en hund. Men Geisha är belåten och ligger snällt och sussar i biabädden...


Torsdag 27/11-08

Jag hatar den här årstiden kallt, mörkt och ont i hela kroppen. Så nu har jag gnytt lite. Vad händer då? Jo i tisdags var vi på klubben och tränade 6- grader och ett snötäcke på plan, Både Dyrka och Geisha låg plats. Dyrka tyckte nog inte att det var en hit kallt om magen så hon försökte hålla magen ovanmark, men Geisha brydde sig inte alls. Sen tränade vi lite fritt följ, Dyrka blir bättre och bättre nu övar vi bara kontakt med två till tre steg hon får inte släppa och det blir nog kanske bra i slutändan. Sen lite hopp och snabba ligganden. Geisha går ju som en gud när det gäller fritt följ så det kör vi inte så mycket med, däremot så måste vi lägga krut på ligga kvar och läggandet under gång och ställandet. Alla moment som Geisha ska stanna kvar på har vi lite problem men, hon tycker nämligen att det räcker med att utföra momentet inte stanna kvar. Jag kör belöning bakom henne nu och det verkar som det funkar bättre då blir hon inte lika noga med att följa mig hon vill annars hemskt gärna vara precis där jag är. Nästa helg åker vi till Stockholm bara jag och Geisha ska bli kul och skönt att bara ha en hund med sig. Jag och Ingrid ska bo på hotell i två dagar med våra små änglar. Bur självklart jag vill ju inte betala hela inredningen på hotellet som sagt var Monster Geisha ska ju med!!!!!!


Måndag 24/11-08

Så nu var vi äntligen klara med sovrummet allt som allt har det bara tagit ett år. Hur som helst så blev det jätte bra, hundarna har fått en egen säng som är 160*120 cm så nu är det slut sovit i våran säng. Dom har en tjock madrass fällar, täcken och kuddar i sin säng så jag behöver inte ha dåligt samvete. Dyrka behövde jag bara säga till en gång att hon fick sova i sin egna säng, men Geisha har försökt hoppa upp i våran några gånger men hon nöjer sig med att jag säger till henne att gå till sin säng och så hjälper jag henne med täcket för hon vill ha täcke på sig när hon sover och när jag har bäddat in henne så sover hon så sött i sin säng hela natten. I dag kom Anna, Hilda och Lisa hit så vi tog en lång promenad i skogen med alla hundar. I morgon ska vi börja träna igen efter en hel veckas uppehåll ska bli kul för nu är både jag och hundarna laddade.
Fredag 21/11-08

Den här veckan har det varit dåligt med hundträning, Vi håller på att renovera ett sovrum och det tar all tid, det märks på tjejerna dom har abstinens. Men i går var jag bara tvungen att lägga ett spår till dom för det var ju så fint väder. Geisha fick ett spår på ca 500m med några vinklar och två spår tappar. Hon jobbar bra i spåret och jobbar bakåt i tapparna precis så som jag vill att hon ska jobba. Hon stannar vid pinnarna men tar inte upp dom hon har så bråttom att spåra vidare. Jag leker med pinnen en stund då tar hon den men försöker hela tiden kasta sig tillbaka mot spåret. Måste jobba på detta med pinnar och få dom viktiga för henne. Dyrka fick ett likadant spår som Geisha. Hon jobbar lugnt och säkert löser tapparna fint och plockar alla pinnar, Dyrka är riktigt bra på skogs spår men hon är inte lika säker när det gäller ängs spår. Sen måste jag bara berätta vad som hände i vecka. Det är så att vi har en lott från idrottsföreningen här i byn. Grannen kom in och sa att vi vunnit 200 kr så vi köpte en annan lott av henne för 50 kr och på den vann vi 5000 kr vilket flyt. Det är nog första gången i mitt liv som jag vunnit något överhuvudtaget.


Måndag 17/11-08

Nu har hon gjort det igen den lilla apan!!!!! Jag hade gjort en adventskalender till Cornelia med 24 paket som hon skulle få till advent. Jag la alla paket på köksbordet tänkte mig inte riktigt för och vad tror ni hände jo när jag kom ner så hade Geisha julafton. Hon hade öppnat dom flesta paketerna och bitit sönder innehållet också. Vi hade precis varit ute på en långpromenad på 2 timmar så jag trodde i min enfald att Geisha var lite trött men en liten promenad biter inte på den hunden det ska helst hända något hela tiden annars hittar hon själv på saker. Men jag måste medge att hon var söt när hon låg på golvet med en hel hög papper runt sig, kolla här matte vad jag har hittat en massa julklappar skit kul!!!!!!!


Lördag 15/11-08

Dyrka har ju inte fått träna på ett bra tag nu, hon har fått följa med till klubben men har fått stanna i bilen eller så har hon fått stanna hemma. Men i torsdags så fick min lilla gurka komma ut på plan. Och hör och häpnad hon gick som en gud full kontakt med mig hela tiden och hon var pigg och glad. Så det verkar som det hjälpte att hon inte fick komma ut att bara Geisha fick träna gjorde henne riktigt avensjuk. Det är kanske så här man får göra för att få igång henne inte träna så ofta och utnyttja konkurrensen mellan hundarna. Geisha satt kvar på inkallningen i så hon har nog släppt rädslan nu. Men hon håller koll på alla andra hundar på plan och aktar sig noga för att kom nära någon, håller sig intill mig även när hon leker med sin boll. Men eftersom hon har ett starkt syke och inte är en rädd hund i vanliga fall så tror jag att det snart går över. På tal om att inte vara rädd varje gång Geisha får syn på stegen på plan måste hon bara klättra upp och gå över den, jag har inte tränat det överhuvud taget så hon har kommit på det helt själv. Jag tycker att det ser lite läskigt ut när min lilla tjej springer där upp men jag måste ju berömma henne fast jag helst vill att hon håller sig på marken. Så när de momentet kommer in i våra liv blir det problem inte för hundarna kanske men för matte jag är så himla höjd rädd och tycker det är lika äckligt när någon annan är högt upp och för mig räcker det med att stå på en stol för att bli svimfärdig.


Hallå syrran jag vill leka!!!!


Torsdag 13/11-08

I tisdags på träningen hände det som inte får hända på en appellplan. Jag hade satt Geisha för en inkallning, gick rätt så långt ifrån henne och till saken hör att hon har haft lite problem med det här för hon har myror i rumpan men dom sista gångerna har hon fattat galoppen och suttit kvar. Ja tillbaka till vad som hände, När jag ropar Geisha hit och hon börjar springa mot mig kommer en stor schäfer hane springande bakom henne. Geisha blev så rädd att hon bara tjuter och springer ifrån mig så det fanns inte en suck för mig att skydda henne. Schäferns husse försöker ropa in sin hund men han lyssnar inte att dugg utan fortsätter att jaga min lilla tjej. Tillslut springer Geisha tjutande till mig och jag kan ta henne och jaga bort schäfern. Jag fortsätter at träna och försöker göra några mer inkallningar men det går inte Geisha tittar hela tiden bakom ryggen och så fort jag försöker gå ifrån henne så går hon med mig. Sen pratar jag med schäfers husse, och talar om vad det kan förstöra för andra när hans hund gör så här, han är inte arg säger husse men det spelar inte någon roll i det här sammanhanget. Geisha vill inte alls heja på den hunden utan hon är lika rädd för honom när han är i koppel. Så jag släpper ut Dyrka till schäfern hon är inte det minsta rädd så hon går fram och hälsar och då vågar sig Geisha fram också. Så då släppte rädslan för hunden men hon vill fortfarande inte sitta själv på planen. Så i går när jag var och tränade gick jag bara koppel längder ifrån henne måste få henne att bli trygg igen.


Måndag 10/11-08

En hel helg utan hundträning, den första på länge. I fredags var vi i Göteborg och firade fars gubben. På hemvägen hämtade vi upp Jessica och Cornelia för jag skulle passa Cornelia på lördagen när Jessica pluggade. Jag och Cornelia tog en promenad med hundarna inte lät att köra barnvagn med hundar som drar åt olika håll. Och på söndagen var det lydnad tävlingar på klubben 1-elit. Jag och vovvarna var där hela dagen och tittade på alla duktiga tävlings ekipage. Grattis till er alla. När jag kom hem så spöregnade det men var ändå tvungen att ta en tur med hundarna för dom hade suttit i bilen nästan hela dagen så det var bara att ge sig ut i regnet, Och mina gangster tjejer bryr sig inte det minsta om att det regnar och tur är väl det för jag tycker att det regnar nästan varje dag .

Geisah har tagit min napp
Tittut Mormor


6/11-08

Dyrka har varit sjuk i några dagar, vet inte om det är löpet för hon var likadan förra gången hon skulle löpa. Hon spyr och vill inte äta jag har bara fått i henne lite välling på 3 dagar, men i dag var hon piggare och åt sin mat på morgonen. Dom dagarna Dyrka varit ur form har jag bara tränat Geisha och det har varit skit kul. Det är ju synd att säga så men hon är så positiv till allt så man blir glad när man tränar med henne. Vi har jobbat mycket med apporten och nu håller hon den även i munnen när hon sitter stilla, det har ju varit ett problem att hon vill släppa den så fort hon har hämtat den. I går tränade vi med Ingrid och dom andra från Elfsborg som ska tävla hos oss på söndag. Ingrid körde igenom 3an med Elsa och det såg bra ut. Sen kommenderad jag henne och Trippan i 1an och det gick hyfsat Trippan var lite okoncentrerad i början men efter hand blev det bättre och bättre, och hon har ett jätte fint läggande och ställande . Säger bara lycka till på söndag Ingrid och girelsen.
I dag ringde jag och beställde camping plats till mig och Christina till bruks SM 2009 det är säkrast att vara ute i tid när det nu går på hemma fronten. Anna ska sova i min lilla husvagn det kan ju bli intressant med tanke på att jag pratar rätt så mycket i sömnen


Måndag 3/11-08

Det blev Skåneland, Anders fick låna en bil så jag kunde åka till Christina. Jag kom dit på fredag kväll. På lördag morgon blev det spår jag Ingrid, Cilla och Nina var i en grupp. Eftersom jag och Ingrid har två hundar var så gick vi varandras spår. Alla hundarna spårade bra i bokskog som inte är helt lätt att spåra i. Men mest imponerad var vi av Dyrka som fick ett spår som var svårt som bara den. Dels hade Ingrid varit tvungen att gå ut på vägen en bit och så hade Cilla gått in i vårat spår men hon löste hela spåret utan några som helst problem. I den andra gruppen var Christina, Karin, Annethe och Veronica. Vid lunch tid träffades vi alla och grillade korv tillsammans sen körde vi uppletande. Sen på kvällen åt och drack vi gott. Harry kom fram åt kvällen han hade tävlat och tagit cert med Figo så då fick vi en andledning till att ta fram skumpan. På söndag blev det lydnad jag körde bara lite med Geisha eftersom jag var tvungen att åka hem tidigt hade lovat Jessica att vara hos henne.
RSS 2.0