Måndag 28/9-09

Vi har varit på läger igen. Vi började våran resa i fredags med att reka mina två elitspår, hundarna fick springa med så när vi kom fram till tånga var dom ordentligt rastade och riktigt trötta. Det var en hel del ny med på lägret kul. Vi åt tillsammans på fredagskvällen och delade upp oss i grupper. Jag , Christina, Harry och Ingrid fick ta hand om var sin grupp. Våran grupp hade frukosten på morgonen så vi var uppe tidigt. Sen började vi dagen med lydnad. Och eftersom jag gillar när det flyter på och är organiserat så körde vi en kvart var hjälpte varandra, klurade och kom på lösningar för olika hundar och förare. Sen grillade vi korv och planerade spåren så att vi kunde komma igång så fort som möjligt i skogen. I min grupp var det en hel del som var oerfarna av spårarbete så jag fick knalla ut tre spår, Sen körde vi spåren på löpande band. Alla hundar skötte sig riktigt bra i spåren och jag hoppas att dom som var med tyckte det hela var så roligt och att jag lyckades väcka ett intresse för spår så dom fortsätter med det när dom kommer hem. Hur som helst hade vi riktigt roligt i våran grupp. Sen var det gemensam middag på kvällen Ingrid hade lagat god mat även denna kväll. Eftersom jag och även Harry skulle upp tidigt på söndag morgonen tackade vi för oss med en gång efter maten. Söndag upp klockan fem lite kaffe sen i väg till Fritsla för att gå spår. Jag var hemma vid halv två tiden, och det var riktigt spännande att komma hem visste ju inte alls hur långt Anders kommit i huset. Ja det hade hänt saker en hel vägg till var nerriven och baren var inbyggd i en vägg, sen hade han även hunnit med att regla upp den nya väggen i gästrummet. Nu börjar man se hur det hela kommer att bli och jag är skit nöjd. I dag blir det vila för min del för jag har så ont i lederna så jag fick krypa ner för trappan i morse, Tyvärr är det så att jag får lida efter en sådan här helg, men det är värt det.

Torsdag 24/9-09

Vilken dag det var i går. Skulle reka mitt spår och gå ett snitslat spår till elittävlingen på söndag. Jag åkte ut i skogen vid tolvtiden och började mäta upp rutan, när det var klart började jag gå spåret tog inte med mig hundarna för Katarina skulle komma vid tre och prov gå spåret. Det hela började bra hade spåret klart för mig i huvudet. Men någonstans på vägen gick jag fel, har ju inte gått det här spåret på ett år. Men det är lugnt tänkte jag för jag har ju snitslat kanske inte så mycket för jag vet ju hur jag ska gå, tji fick jag, jag hittade inte några snitslar och hade inte en aning vad jag var. Gick och gick men inte kom jag fram till något ställe som jag kände igen. När jag vandrat runt i skogen i en och en halv timme ringde jag Katarina. Du får släppa på din hund för jag är vilse, hon skulle skynda sig men kunde inte vara i skogen fören tre. Så jag tog det lugnt ringde och tjatade med Cilla en stund. Men så helt plötsligt fick jag syn på en snitsel och jag hittade ut då var klockan tjugo i tre. Sen fick vi gå det spåret en gång till och sen ett spår till så när klockan var halv sex hade jag gått färdigt i skogen, men mina hundar var glada för dom fick gå med resten av dagen vill ju inte gå vilse igen.

Måndag 21/9-09

Vi har varit ute och tävlat och det gick inte så bra. Vi börjar med Geishas appell, platsläggning direkt på morgonen när vi kom dit. Ja vad händer då en schäfer går upp och börjar nosa omkring sen flyger han på en annan hund. Min lilla fis låg kvar så jag och en annan hund fick lägga om men då var det kört Geisha kunde inte släppa det hela så hon kom till mig med svansen mellan benen. Ja då var den tävlingen körd eftersom platsen är gånger 5, resten av lydnaden gjorde hon med skapliga betyg, 7 på linförigheten , läggandet 7, inkallning 9, apport 8, hopp 7 och hon flippade inte en ända gång. Men vi har fler tävlingar anmälda så det är ingen fara på isen. På söndagen var det dags att tävla lydnad med Dyrka och det gick inte heller så bra hon nollade läggandet och hade dåliga betyg på linförigheten, vet inte riktigt vad hon höll på med varje gång i början när jag sa fot sprang hon ut som man gör på framförgåandet så vi han igenom halva linförigheten innan hon skärpte till sig och då gick hon bättre. Resten av tävlingen gick bra platsen 9, tandvisning 10, inkallning 8, ställandet 7,5 apport 10, Hopp 8 helhet fick vi en 7. Vi har i alla fall haft en trevlig helg glada hundar under tävlingen, vi sov hos Harry och Annethe mellan lördag och söndag så skönt att slippa se röran här hemma, vi håller på att öppna upp hela undervåningen allt ska gå i ett så vi får lite större ytor och slippa alla små rum det blir nog bra när det blir klart men nu är det kaos och jag gillar inte att bo på en byggnadsplats.

Torsdag 17/9-09

En såå härlig hund jag har fått, Måste bara skryta lite. Dyrka har verkligen fått rätt attityd till träning, nog för att jag har vetat hela tiden att det fanns där någon stans men inte riktigt kunnat ta fram det. Men nu är vi på GGGG. I går gjorde vi ett uppletande med tre föremål och hon hade full spruta hela tiden. Jobbar i rutan med full energi och ger sig inte, så härligt att se. Efteråt går vi in på plan och tränar lite lydnad och där har hon samma energi och attityd, hon vill verkligen göra rätt och hon är såå duktig jag bara älskar henne min Gurkan. Geisha fick ett appell spår innan lydnaden för att se om hon lugnade ner sig några hekton. Spåret gick bra men hon har bråttom där också , flackar en del men fick i alla fall med sig alla pinnar. Sen blev det lydnad, ja hon var nog lite lugnare men det var knappt märkbart skulle nog behöva ett långt skogs spår innan, men hon är så söt och vill så mycket så det känns som ett angeläget problem som löser sig när hon blir lite äldre och inte har så himla mycket spring i benen.

Onsdag 16/9-09

Full spruta, ja visst är det bra med en hund som har full fart jämt. Men ibland kan det bli lite för mycket av det goda. Geisha har så bråttom, så jag är rädd att hon kommer att göra en riktig usel lydnad på lördag, hon tycker att det är så roligt att träna och allt går lite för fort hon hissar sig hela tiden. Måste försöka att få lite mer balans på henne. Dyrka låg plats och sprang budföring med skott för första gången i går. Platsen gick bra visst sträckte hon på huvudet lite när skotten kom men hade ingen som helst tendens till att resa sig. Budföringen gick också rätt så bra, hon gjorde en böj när skotte kom, men det är nog bara ovana. Vi håller för fulla muggar på med krypet, Visst hon kan krypa bra ibland men för det mesta går det för fort och då blir hon hög. Vet inte riktigt hur jag ska få ordning på detta. Har anmält oss till en lydnads tävling på söndag, så i helgen blir det tävling för hela slanten. Appell med Geisha på lördag och lydnad med Dyrka på söndag för det gäller ju att smida med ans järnet är varmt

Söndag 13/9-09

Vi har varit ut och tävlat jag och Dyrka. Dagen började med budföring 14 ekipage och jag och Dyrka har start nr 10. Budföringen går i tävlingsledarens trädgård lite konstigt tycker hundarna , så när det är min tur har alla som var före mig nollat momentet ingen hund vill springa. Ja ja tänker jag vi gör ett försök, men Dyrka tycker inte det är några som helst problem med att springa i en trädgård, full spruta som vanligt det har är kul Matte. Det var en hund till av 14 stycken som inte nollade så dagen började bra för våran del. Sen efter lång väntan var det äntligen våran tur att spåra. Dyrka var klockren i spåret vek inte av en millimeter från där jag gått. Det ända hon gjorde som inte var riktigt bra enligt domarna var att hon kollade av första vinkeln så att det verkligen var rätt att hon skulle gå åt det hållet bra tycker jag att hon är noggrann, men vi fick ett halvt avdrag på det, betyget blev 9,5 från bägge domarna. Sen tillbaka till klubben för platsläggning och lydnad. Platsen blev en 10a sen var det bara att tuta och köra. Dyrka var pigg och med mig när vi gick in på plan så det kändes bra, och jag slappnade av jag hann inte se några betyg alls mer än att vi fick en 8 på hoppet under hela lydnaden så vi visste inte hur det hade gått, men det kändes bra, det ända som jag var lite orolig för var att hon tappade apporten på vägen synd när hon nu hade sådan fart ut och in men hon tog ju upp den med en gång i farten så vi hade nog fått betyg på det också. Sen kom resultat listorna upp och vi hade skrapat ihop 257,5 poäng en 4 plats av 13 ekipage och visst hade vi fått poäng på apporten. Så nu har vi anmält oss till två lägre tävlingar i oktober, ska bli så gött att slippa spåra på en tråkig äng varken jag eller dyrka tycker att det är kul.

Torsdag 10/9-09

Jag och Dyrka har varit med på KM på VLO och vi lyckades skrapa ihop 178 poäng fast vi avstod krypet som vi inte är riktigt färdiga med. Det var lägreklass moment, måste säga att jag känner mig rätt så nöjd med tanke på att vi inte har startat i lägre klass än. Vann gjorde Marlene och Karamell tvåa kom Harry och Figo och på tredje plats kom Ingrid och Trippan. Mest nöjd är jag med att Dyrka tyckte det var roligt hon var busig och viftade till och med på svansen under linförigheten. Apporteringen gick riktigt bra full spruta ut och full spruta in. Vi har verkligen hittat våran grej nu och att det blir lite sneda sättande och sånt skiter jag i bara jag har en glad hund med fart i och inte som det har varit en hund som tycker att det hela är ur tråkigt och bara går omkring på plan och ser ut som hon har sålt smöret och tappat pengarna.

Måndag 7/9-09

Ja då har vi varit på årets sista Boxerspecial, För Geisha gick det bra hon blev 3 i sin grupp med HP och Prince blev 2 i bästa hane Grattis Elin. I år var det också lydnads tävling son jag och lillfisen var med på och det blev rena katastrofen. Vi börjar med platsen hunden jämte Geisha satte sig upp och den satt och stirrade på Geisha, jag såg hur orolig hon blev, tittade på mig och sen hunden och så höll det på till det var två sekunder kvar då satte sig Geisha också så där kom första nollan. Sen var det linförighet gick rätt så bra en 8 i betyg. Men efter det så gick det helt åt faders Geisha flippade ut helt sprang bara runt och skällde hoppade och gjorde lek inviter. Jag försökte lugna ner henne men blev mest irriterad och ju mer irriterad jag blev ju mer skällde hon , ja ni förstår det blev inte några höga poäng med en skällande hund runt benen lyckades lugna ner henne lite till apporten så där fick hon en 10 ja det blev en helt kass tävling, kvällen innan hade Cilla kört igenom mig och det såg riktigt bra ut och så blev det pannkaka av allt

Fredag 4/9-09

Jag glömde ju skriva om Geishas Stockholms resa förra helgen. Jo Geisha var med Harry och Annette i Stockholm, och det gick jätte bra hon blev 2 i sin klass med CK reserv i bästa tik, min lilla snutta. Den här veckan har vi legat i hårdträning in för tävlingen på söndag, och det vet i fasen om jag inte har anmält fel hund för Dyrka går mycket bättre än Geisha för tillfället. Geisha har så bråttom med allt just nu det ska gå fort, fort så hennes måtto är inte att vara lugn och samlad. I morgon åker vi till Sillen och då ska Cilla få köra igenom mig vem vet jag kanske byter hund ( fniss). Vi skall i alla fall sova över hos Sillen så blir det inte så långt till Alvestad på söndag morgon.

Tisdag 1/9-09

Hemma igen efter SM och vårat modem är lagat. Helgen har varit trevlig och vi har kollat på duktiga hundar och shoppat en del. Lite konstigt att vara i väg på hunderi och inte ha egen hund med sig. Men igengälld har det varit trevliga människor runt mig. Den här veckan hård tränar vi inför lydnaden på söndag ska bli skit kul att tävla igen. Dyrka ska snart också ut och tävla, hon går bättre en någonsin jag har kommit på hur jag ska motivera henne och nu är vi på GGGGG. Som det är nu hoppas jag att det förblir för det är så kul att träna med den hunden när hon vill, man ser på hela henne att hon tycker det är roligt svansen går hela tiden och ibland kan hon till och med få för sig att busa till det mitt lilla hjärtegryn.

PS Lilla söta Dias var med matte Cilla hos mig i helgen

 

 


RSS 2.0