Onsdag 29/7-09

Ja då har jag Anders och hundarna varit på semester i dagarna tre. Det brukar gå fort när vi åker på semester vi hade nog tänkt att vara borta i en hel vecka men så blev det inte. Vi började med att hälsa på Anders bror och syster sov där en natt sen fortsatte vi till Christina och Master åt gott och hade en trevlig kväll. Sen dagen efter tränade jag och Christina lite lydnad och sen fortsatte resan till Cilla och Sillen stannade där en natt sen så åkte vi hem. Varken jag eller Anders gilla camping platser och vi är inte heller så noga med att åka runt och titta på olika attraktioner. Så våra resor brukar gå fort, nu blir det inget mer husvagns liv innan SM och då åker vi hela familjen igen, men det är ju lite roligare för då handlar det om hund och då har jag inga som helst problem med att vara borta………….

Fredag 24/7-09

Den här veckan har vi tränat en hel del. Mycket lydnad men också ett spår som snälla Melina hade fixat en dag, gött att bara komma och gå ett färdig lagt spår så tack Melina. Tillbaka till lydnaden vi har börjat med ett nytt läggande på Geisha för hon har i dag ett segt läggande och på lägret kom vi fram till att det blir bättre på henne med ett bakåt läggande så nu är vi i full färd med att träna in det, Sen har det blivit mycket apportering och Geisha är så duktig och det ser kanon bra ut. Vi har kört lite med tungapporten också och den går hon i gång på riktigt ordentligt. Ser så roligt ut när lilla Geisha kommer springande med den hon orkar ju knappt lyfta den men skam den som ger sig. Fick några kort som Ami tagit på lägret på mina Sessor . Tack snälla Ami. Nu åker vi på semester till Skåne några dagar ska bli skönt att bara slappa gå långa promenader med hundarna och äta gott hos Anders mamma.


Måndag 20/7-2009

I dag var vi och hälsade på Tjalle Raggar Kung och Annethe, så söt han var den lille kungen och kampa kunde han också. här kommer lite bilder men det är inte lätt att fota en valp så att det blir bra så håll till godo

Får man inte stå i skålen när man äter???Går det inte att bita i det här benet?


Attan vad trött jag blev


Sover sött

Söndag 19/7-09

Ja då är man hemkommen från en hård läger vecka. Min resa började ju redan på onsdagen när vi tävlade i Smålanstenar och det finns inget att skriva om, vi nollade två moment så jag tyckte inte ens att det var lönt att stanna kvar och vänta på prisutdelningen men kan tänka mig att vi fick ett tredje pris all så helt kasst,. Sen bar det av till tånga, Vi fick två dagar som vi bara kunde lata oss på riktigt skönt. Vi har haft en helt fantastisk vecka som vi kan tacka vår instruktör för Tina, för hon är en stjärna som alltid är glad och är full med energi och har massa idéer när man har kört fast. Mina hundar har skött sig bra och Dyrka har under veckan kallas för den gamla och rutinerade hunden av Tina, jag har fått på mina henne om att hon faktiskt bara är två år. Men visst blir man lite stolt när instruktören tycker att hunden är bra. Vi har varit ett bra gäng i våran grupp och det har skrattats en hel del under veckan. Och på kvällarna har vi festat en hel del också men vi har varit en trogen grupp som stått i givakt kl 8 varje morgon ja inte Dag då men han har haft lite annat att göra och så har vi blivit kända för den gruppen som spytt mest inte jag men visst var det en och annan som inte mådde så bra när vi var ute och spårade dagen efter Tobbes pub kväll. Våran instruktör blev årets instruktör på boskars galan. Ja det finns nog hur mycket som helst att skriva om men nu kommer jag inte på så mycket mer, ska lägga upp bilder så kan ni själva se för jag var smart lånade ut min kamera till Elisabeth och då kan ni själva tänka er att det finns en hel del kort. När vi åkte hem i går kändes det riktigt sorgligt att behöva lämna alla dessa go glada boxer människor som man delar så mycket med, men mina vänner vi ses snart igen för nu börjar vi längta till SM.

Onsdag 8/7-09

Jippi husvagnen är färdig packad och snart far vi. Det ska bli så skönt att vara borta i 10 dagar, slippa alla krav här hemma som att städa laga mat och allt annat som man bara måste!!!!!! Jag och vovvarna ska först ha två mys dagar för oss själva innan lägret drar igång bara slappa och ta långa promenader gött. Men i dag börjar våran resa med tävling Geisha i lydnad klass 1. Går det bra så återkommer vi med ett resultat annars tar vi semester från Blogg och hemsidan tills efter boxerlägret ha det skönt gott folk


Söndag 5/7-09

Den här helgen har vi bara varit hemma och latat oss. Selma hade så ont i fredags så vi fick ringa till djurdoktorn, Anders vill ha helgen på sig med sin älskade tös och med verktabbletter skulle det nog gå. men vi fick en tid att ta bort henne på måndag, Vad händer då jo sent på fredag kväll när vi satt ute resar hon sig upp och springer ut på gräsmattan och börjar leka. Lika fort som smärtan kom gick den bort, nu har hon inte det minsta ont springer om kring och leker som en liten valp. Förmodligen är det så att hon har flera tumörer än dom som är synliga som spritt sig inne i kroppen och som har tryckt på en nerv. Nu mår hon bra men man vet ju inte när hon får ont nästa gång, hur som helst så kommer vi att avvakta ett tag till men får hon ont igen så är det inget att diskutera hon ska inte behöva lida. Men det är inte lätt att leka Gud och bestämma när det är dags att vandra över till andra sidan. Annars ligger hundarna mesta tiden i skuggan och blir inte aktiva fören på kvällen. I går när solen hade gått ner och vi satt vid teven hörde vi bara något som flåsade och när vi tittade ut såg vi Geisha som sprang runt helt tokig med en gris i munnen ja tror att hon höll på så där i en kvart, kastade grisen högt upp i luften och fångade den sen i farten. Ja hon kan konsten att underhålla sig själv den tösen. I dag ska vi försöka oss på att träna lite ska ju tävla på onsdag, Jag drar med mig husvagnen till Cilla på onsdag sen åker vi hela gänget till tånga på torsdag kan vara gott att ha några dagar där innan lägret drar i gång.

Fredag 3/7-09

Fy vad jobbigt det är när hundar inte är bra och man tillslut måste komma fram till det ända rätta. Våran älskade Selma är inte bra. För det första har hon cancer tumörer och så har hennes höft börjat krångla. Hon har ont när hon går i trappan och när man tar i höften skriker hon och i går kväll hade hon så ont att hon skrek en lång stund när hon gick upp för trappan. Så i natt har Anders legat i hund sängen jämte henne, ( Våran hund säng är 1,40 * 1,40 rätt stor) Efter som Selma är Anders hund så är det ett svårt beslut han har framför sig. Men vi har lovat varandra att ingen hund ska behöva lida i vårat hus bara för att man tycker synd om sig själv. Anders har för ett bra tag bestämt sig för att skaffa en valp och börja träna igen och denna gången blir det en Boxer hane men den är ju inte född än och det tar nog minst ett halvår till innan det blir parning med den aktuella tiken, ( en Swedbox så klart) och han hade nog trott att Selma sak hänga med ett bra tag till jag lider med honom. Så till något annat i går var jag och Cilla och tränade hos Benny Steen. Och det är så roligt att se när Benny tar Dyrka vilken bra hund jag har, det är så jävla mycket i den hunden att det inte går så bra för mig och Dyrka hänger enbart på mig. Men vi kommer en bit längre efter varje gång vi varit hos den krullhåriga mannen. Och jag blir så glad när Benny säger precis som Harry att Dyrka är en skit bra hund, med hur mycket fart i som helst bara man trycker på dom rätta knapparna. Jag tror inte han gav henne en enda korvbit i går utan han belönade med röst klappar och lek och vilken fart hon hade när vi apporterade och vilken arbetsglädje. Så nu arbetar vi vidare och jag är påfylld med energi igen det ska bli så kul att testa allt nu och hoppas, hoppas att det funkar om inte så får jag väl börja knyppla i stället för att träna hund


Torsdag 2/6-09

Här händer just ingen ting, det är bara varmt, varmt. Ja vet man ska inte klaga på värmen och jag gillar när det är varmt, men nu är det för bra 30 grader i skuggan för min del räcker det med 20 grader. Men kvällarna och nätterna är sköna. Hundarna ligger mest i skuggan och latar sig hela dagarna blir inte aktiva fören framåt åtta tiden. I måndags försökte vi åka och träna men det blev bara några minuter på plan, jag var genom svett och hundarna slöa så vi packade in oss i bilen igen och åkte till sjön i stället. När det är så här varmt är det skönt att man bor 200 meter från sjön vi brukar gå ner framåt kvällen så hundarna får ta sig ett dopp. Geisha simmar men Dyrka håller sig i kanten hon blir riktigt arg när Geisha simmar ut och hämtar en leksak för hon vågar inte själv, då står hon med vatten till magen och hoppar och skäller sen när Geisha kommer in med saken tjuvar hon den innan Geisha hinner upp ur vattnet. I dag ska vi till Benny på privatträning får se hur varmt det blir vi har tid redan kl 6 men lite lydnad ska man väl orka med. Jag har börjat packa husvagnen i för boxerlägret lägger in lite då och då som jag kommer på att jag ska ha med mig, Vi drar ju redan nästa onsdag ska först till Cilla där vi ska tävla och sen går resan vidare till lägret.


RSS 2.0