Tävling

Har nog aldrig varit en lydnad lydnads människa. Tycker det är skit kul att tävla och träna men gillar brukset bättre. Men som det ser ut nu om vintrarna så måste jag nog tänka om och tävla lite lydnad också i alla fall till klass 2 sen får det vara nog.

 

I dag åkte vi till Falkenberg för att tävla i klass 1. Och som vanligt var jag riktigt nervös inför platsen, Geisha kan tycka att det är riktigt otrevligt att ha hundar omkring sig. Men det gick bra hon låg kavar fast hunden jämte henne gick upp.

 

Min lilla höna är i bland lite het och det är ju bara positivt, och det var hon verkligen i dag. Linförigheten började inte så bra, helplötsligt så började dom borra i taket och det var riktigt högt. Domaren avbröt oss och vi fick samla oss och börja om. Typiskt att det ska hända oss på tävling, en annan gång tappade han som kommenderade oss alla papper framför oss och då fick vi också börja om;) Hur som så gick det bra och vi fick en 8 på linförigheten.

 

Eftersom jag redan innann bestämt mig för att inte ha några nollor så gjorde jag dk på både ställandet ochläggandet, kanske inte hade behövt att ha dom nerdragen men bättre att ta det säkra före det osäkra, vi har ju haft enkonfliktt i läggande så jagchansadee inte.

 

Resten av betygen var riktigt bra. Inkallning 10, apport 9, hopp 9,5 plats 8 tandvisning 10. Jag också det betyget som för mig betyder mest helhetsintryck 9,5 och kommentaren ” samlad med härlig attityd ” Tycker det är ett bra uttryck för en Boxer. Så nu tävlar vi inte någon mer gång i den klassen men kanske i någon annan klass:)))

 

 

 

 


Smart eller dum ?

Smarta hundar eller inte ?

Här om dagen när jag kom hem, blev jag mött som vanligt i dörren av Geisha och Dyrka. Men det var bara Geisha som var glad. Dyrka började genast putta på mig och sprang fram och tillbaka till soffan i storarummet. Jag brydde mig inte så mycket utan tog ut dom som vanligt i bilen för en runda i skogen.

 

Väl hemma igen ville inte Dyrka gå in och hon blev låg. Åter igen började hon putta på mig med nosen, irriterad sa jag vad är det? Då genast sprang hon till soffan igen och den här gången gick jag med, och vad hittade jag där JO koltången som någon liten söt hund hade gnagt antagen på.

 

Givet vis ville Dyrka som hatar koltången inte att den skulle ligga i hennes soffa, hon kunde ju inte gå dit och lägga sig. Smart eller dum hund? Ja det är ju frågan om hon varit smart hade hon ju förstått att den inte kan hoppa på henne och klippa klor av sig själv, men det var ju lite smart att hon försökte få mig till att ta bort den.

 

Sen har vi den lille killen som är riktigt duktig med att dutta på saker, jag klickar och han får belöning (KORV) Men när han är på mitt jobb har han en viss kärlek till våra kopiator, han duttar på knappen och ut kommer ett tomt papper, skit kul, han kan stå där hur länge som helst dutta och sen vänta med stor ögon på att pappret ska komma, Och vad säger jag då jo fy Tray låt bli. Ja är han smart som har kommit på det här alldeles själv och han får ju faktiskt belöning varje gång han trycker på den där knappen eller är han bara dum som tycker att ett papper är så kul?

 


Första uppletandet

Vad skönt det känns ju nästan som vår, varit ute i två timmar utan att frysa ett enda dugg. Först gick vi en långpromenad och till och med solen tittade fram.

 

Väl tillbaka till bilen ville jag inte alls åka hem. Uppletande fick det bli. Band upp alla tre hundarna så att dom såg mig hela tiden. Andvände en liten skogsväg som korridor. Bakom ett krön la jag föremålet. Dom stora darrade för så klart visste dom vad som var på G.

 

Tray som aldrig har gjort sånt här förr tyckte inte alls det var så kul att sitta fast när matt gick i väg. Men nu så hade jag fått för mig att lillgrabben skulle få se och lära. I vanliga fall så börjar jag alltid mid vindvittring på valpar.

 

Först skickade jag Geisha som älskar att springa och hämta saker till mig.Dyrka Ville hon också som hon tydligt talade om genom att skalla när Geisha sprang. Tray tyckte det hela såg väldigt roligt ut och hoppade och skällde. Ville värkligen låss.

 

Skickade Dyrka också som for iväg med en helvetes fart bra med konkurans i bland.

Eftersom Tray nu sett att jag gått i väg tre gånger och dom andra kommit tillbaka med den där roliga saken, Så varför inte testa med honom också kan ju inte göra någon större skada hittar han inte så vindvittrar vi.

 

Gick ut bakom krönet och la saken för tredje gången och nu tog jag loss lilleman som hoppade runt som en känguru ville i väg. Fullfart och eftersom jag inte självkunde se bakom krönet så var det bara till att vänta och vara tyst, Men så dök han upp med haren i munnen och en lycklig Tray kom farande i mellan åt kastade han den i luften och tog den igen. Men det bästa med allt var att han kom till mig och så glad han var ” JAG KUNNDE JAG OCKSÅ KOLLA MATTE JA HAR BUSEN”


RSS 2.0