Söndag 28/6-09

Ja då har Geisha gjort sin debut i lydnads sammanhang, Tyvärr räckte det inte till ett första pris men jag är ändå nöjd med vissa saker. Linförigheten var fin och starten var helt kanon fick nerdrag i betyget tack vare att jag gjorde några dumma saker som jag inte är riktigt medveten om själv. Hon nollade läggandet ställde sig. Jag visste ju att det här kunde hända eftersom vi tränat ställande en hel del den sista tiden. Men vi skrapade ihop några 10:or en 9.5 och resten av betygen låg mellan 6-7. Hon tjuvade på hoppet och gjorde några slarviga ingångar och apporten fick jag trycka in i munnen på henne där av avdragen. Men i det stora hela känns det bra in för framtiden och nästa tävling är ju inte långt borta. Och så gillar jag kommentaren i helhetsintryck ( fin kontakt ) Det var en hel hög med boxrar med på tävlingen skit kul. Grattis Pamela och Oskar som tog ett första pris det var ni mer än väl värda. Efter tävlingen åkte jag Christina och Cilla och badade med hundarna sen väntade kalla öl i Cillas kyl på oss och gissa om det var gott, under kvällen slank det nog ner en och annan öl , lite grillat kött sallad och mycket hundsnack blev det.

Tisdag 23/6-09

Skulle ju lära mig att inte vara så mesig och tala om för hundarna att nu gör vi som jag vill, Det har funkat bra, men jag är alldeles för dålig på att lyfta dom igen. Dyrka är kanon i starterna nu, har kört starter och tre steg i en månad snart, men till saken hör att sen släpper hon och säger jag till på skarpen i det läget så flyr hon. Vet i faaan hur jag ska gå vidare. I går körde vi bara positivt och inga krav mycket lek visst då är hon med mig men åter igen bara så länge hon själv vill och så kan vi ju inte ha det, Den här linförigheten gör mig tokig och när man vet att hon kan gå så himla fint bara damen behagar. Men lite positivt nu apporteringen går jätte bra full fart och hon släpper inte apporten. Geisha gick riktigt bra i går och vi fick till ställandet också utan dubbelkommando risken är ju att hon blandar ihop det på tävlingen när vi kört så mycket ställande men det får vi ta. Hade tänkt ha extern belöning utan för plan så vi har tränat det en hel del och den lilla kråkan tycker det är så roligt att få springa till sin leksak, men jag tror nog att jag skippar det för i går körde vi utan och hon koncentrerade sig bättre, vi får ha det på träning ett tag till innan jag vågar köra så på tävling. I kväll ska vi åka till klubben och fira våra SM vinnare i lydnad Berit & Nico

Söndag 21/6-09

Midsommar i Öxabäck med hundar, ungar och hembryggt äpplevin. Ja inte riktigt så men nästan vi har varit en hel drös med stora och små. Det har varit en rolig helg och vi har hunnit med att träna en hel del hund tillsammans också både lördag och söndag. Det är så kul att träna när vi är så här många för man får både ris och ros och man får en hel del tips som man kan ta med sig. Men vi har inte bara tränat utan ätit gott och en och annan öl har nog slunkit ner i magen, dansat runt stången har vi också gjort så man kan säga att vi firat en riktig svensk midsommar. Har lagt ut lite bilder på hemsidan

Söndag 14/6-09

Min lilla höna har varit i väg på egna äventyr. Jag fick ett PM från Ystad Boxerspecial, Hum tänkte jag, har ju inte anmält dit. Men tydligen hade jag det och eftersom farbror Harry hade plats i bilen fick Geisha följa med honom till Ystad. Han hämtade upp henne på lördag eftermiddag och dom övernattade hos Christina och Master snygg. Jag fick en natt med god sömn eftersom jag bara hade en hund i sängen. Och under dagen har jag fått resultat telefonledes, Min lilla höna vann sin klass med CK och för dom andra har det också gått bra, Grattis Master och Christina till andra CERTET, Nu sitter jag här och väntar på att Geisha ska komma hem. Vi tycker nog att det är lite tomt utan henne och det är alldeles för lugnt och stilla inga hyss, och jag glömmer av mig hela tiden, tänker nu får jag nog gå och kolla vad Geisha gör.

Onsdag 10/6-09

I går var jag, Helena, Pamela och en tränings kompis till Pamela på Ullareds BK och tränade. Min lilla Geisha skötte sig så fint. Vi körde rent tävlings mässigt, kommenderade var andra i lydnad kl1 med mycket störningar. Och min lilla fis gjorde en sån fin lydnad. Det ända som inte var riktigt bra var ställandet men vi är inte klara med det än så där körde vi med godis. Oskar gick jätte fint, och vilket ställande och läggande dom har det ser riktigt bra ut. Nu gäller det bara att lägga nerverna hemma Pamela så får ni lätt ett första pris på tävlingen.Det var jätte kul att träna ihop med er så det får vi göra om. Sen var det dags för mig att gå på distrikts möte för boxerklubben, känns som vi har hamnat helt fel i Hallands län. Vi ska ju vara med i västra jag får nog ta och kolla upp det här. Fick i alla fall en del info om bruks SM som jag kan ta med mig tillbaka till Boxerklubben.

Måndag 8/6-09

Äntligen fick vi en dag i spår skogen, det har varit så mycket nu var enda helg så det känns som vi inte har spårat på evighet. Jag åkte till skogen med sökgänget, Dom gick två spår åt mig och i gengälld så var jag med och figgade åt dom. Dyrka och Geisha fick var sitt spår med fyra pinnar och ett slut rätt så långa spår. Och vi gick dom allena. Jag har inte gått något spår själv förut som jag inte själv har gått ut. Det var nyttigt att inte vet alls var spåret gick. Geisha gick ut först, jag var lite orolig innan hon hittade första pinnen och på ett ställe där det kändes helt fel men så kom det en pinne och jag slappnade av. Geisha missade en pinne någon stans men annars löste hon spåret galant. Dyrka var som vanligt mycket noggrann, så henne litade jag helt på och hon missade heller inga pinnar. När dagen var slut tog vi en promenad med alla hundar och tjejerna fick bada i sjön så härligt efter en hård dag i skogen.

Söndag 7/6-09

Vad det känns bra när saker låssar. Visserligen var det Benny som gjorde jobbet, men nu håller hundarna apporten och allt hängde på att jag var lite mer bestämd och inte så mesig. Vi har kört apport minst fem gånger varje dag nu och både Dyrka och Geisha sitter så fint med den i munnen och vi har börjat med ingångar. Sen har Dyrkas linförighet blivit helt otroligt mycket bättre, när jag kräver av henne att hålla kontakten hela tiden, så nu är det slut med att vara så mesig nu ska jag bli bestämd och tydlig. Och Dyrka verkar tycka att det är bra att matte är lite hårdare för hon är mycket gladare och villigare till att träna, jag som hela tiden trott att hon skulle bli ännu mer ovillig om jag hade tummen i ögat på henne. Så nu får hon bestämda tillrätta visningar när det inte är bra och massor med beröm när det är bra, Men jag fattar inte varför jag har så svårt för att korrigera hundarna på ett bestämt sätt när vi tränar, för i det stora hela så är jag ju rätt så dominant här hemma.

Fredag 5/6-09

Ja i går var vi hos Benny jag och Gurkan. Vi fick börja med att visa linförighet med och utan godis, så att Benny kunde se vårat problem. Hur fint hon går med godis och hur kasst det blir om inte matte har godis i handen. Vi fick börja med kontakt vid sidan, och där är det krav som gäller nu hon får inte släppa och att börja varje moment med glädje. Det var lite så över lag att det är Dyrka som bestämmer vad och när hon vill göra saker. Så nu ska jag ta över kommandot och bli tuffare kräva mer av henne men också ge henne rikligt med beröm när det blir rätt mycket klappar och gosande. Apportering har ju varit en grej för sig jag blir på dåligt humör bara jag tänker apport. Nu har jag fått i läxa att apporter 5 gånger om dagen utan depressioner och där gäller krav hon ska hålla fast tills jag säger till, så nu ska vi få ordning på de momentet som jag nästan givit upp med. För Cilla och Thea gick det jätte bra. Tror Benny hittade andledningen till att Thea drar sig bakåt på tävling, vi får se. Benny tyckte att Cilla var en duktig hundförare och att hon skulle höja sina mål rejält. Så nu tränar vi på tills nästa gång vi träffar Benny.


Torsdag 4/6-09

Tuff vecka har varit i Göteborg på undersökningar i två dagar. Men i går tog jag en sväng till klubben och tränade. Geisha fick jag kommendering på och hon gick så där, jag är inte riktigt nöjd, läggandet och ställandet är inte bra alls vi får hård träna det nu. Linförigheten är fin bara hon håller ihop och koncentrerar sig. Inkallning är kanon full fart och hoppet är också bra. Sen la vi plats och i går låg min lilla söt nos så bra hon rörde inte en fena. Tror att det hjälpte när jag hade en annan som stod nära och korrigerade henne när hon rörde sig. Sen körde vi med tungapporten på skoj en stund och Geisha tycker den är skit kul, hämtar och bär den så fint. En annan hund råkade koma nära när Geisha skulle ta den och då morrade hon, huru du den där är min så håll dig undan. I dag kommer Cilla och Thea på besök och vi ska fara i väg till den krullhåriga mannen, sen får vi se vad detta mötet leder till.


RSS 2.0