Måndag 26/10-09

Vi har varit på kennelläger och som vanligt har det varit en kanon helg, med mycket god mat och massor av bra träning. Tack Harry och Annethe för att ni finns och för att jag får förvalta dom två prinsessorna. Sen är det så himla roligt att träffa alla andra valpköpare. Det som är så bra med boxerägare är att dom är nog lika tokiga som boxern är och lika trevliga som en boxer är så då förstår man varför vi alltid har så kul tillsammans. Sen på Söndagen var det dags för mig att åka och tävla, Ingrid var snäll och följde med som hejar klack. Vi började med spår och min lilla höna skötte sig fint betyg 8,5-9 ja lite slag i första vinkeln. Sen tillbaka till klubben för att göra budföringen. Geisha har en förmåga att tjuva från mottagaren och därför sa jag till om att vara extra stäng, och vad gör hon då jo tjuvar från mig, aja baja på dig min höna. Sen var det plats och där var det en 10, tack för jag tycker inte om det momentet minuterarna går så sakta. Sen till lydnaden där är jag nog inte riktigt nöjd för jag vet att vi kan mycket bättre. Vi fick dåliga betyg både på hoppet och på apporteringen och i vanliga fall är ju det hennes älsklings moment som brukar vara riktigt bra. Men vi fick en 9 på läggande under gång och det förvånade mig för där kan hon vara lite seg. Men vi skrapade ihop 169 poäng på lydnaden, men som sagt jag vet att vi kan bättre. Vi slutade på en fjärde placering med 235,25 poäng och blev där med uppflyttade. För min del kändes det som en riktigt bra avslut på tävlings säsongen. Har ju fått bägge hundarna uppflyttade från appellen och Dyrka godkänd i lägre under detta året. Så nu tränar vi på och tar nya tag till våren.

Söndag 18/10-09

Ja då har jag eller rättare sagt vi jag och Dyrka uppfyllt våra mål för detta året, Godkända i lägre klass spår. Och vem kunde tro det? Ja inte jag eller någon annan som såg oss förra året med en lydnad som var under all kritik. Men envis som jag är, en Dhalgrenare så tänkte jag inte ge mig och rätt som det var hittade jag Dyrkas på knapp och sen har det bara gått framåt. I dag var vi i Landskrona och tävlade, vilka skit spår det var bara 5 av tolv som klarade spåret och av dom fem var det 2 boxrar häftigt. Dyrka fick 8 på påsläppet och tyvärr missade vi två pinnar så vi fick en 8 på spåret också men jag är skit nöjd med det för det var inget lätt spår och hon jobbade som en blå hela tiden. Sen så låg hon inte på platsen, första gången på tävling som hon inte ligger. Kallt och blött ska någon ligga så får du själv ligga där matte sa hon. Inte hela värden jag tog henne och la henne i solen och där låg hon så fint. Sen var det likadant på krypet. Hon är lite rolig min Dyrka för när jag sa kryp böjde hon ner huvudet i marken och reste rumpan och gick i väg. Va då är inte detta kryp, domaren skrattade och sa den varianten har jag aldrig sett förr. Men resten av lydnaden var helt ok. Lite sneda sättanden och lite små fel här och där men en glad hund som var med och en fin, fin apportering. Så nu tar Dyrka och stämplar ut hon går på semester fram till April då vi har som mål att bli uppflyttade till högre. Nu väntar vi på löp, parning och för hoppnings vis valpar. PS lite träning blir det under semestern också………

Fredag 16/10-09

Vilken vecka allt har gått i ett. Måndag kurs, tisdag spår och så skulle jag träna, men när jag är färdig med spåret och på väg till klubben ringer min dotter Jessica och vrålar var är du?? Oj jag hade glömt att jag skulle vara barnvakt när hon gick på föräldramöte på dagis. Så träningen fick vara. Onsdag var jag bara hemma och hjälpte Anders med renoveringen, och i går åkte jag till stenkullen och köpte en ny husvagn, ja ny och ny det är en 81 polar. Men den är fukttestad och all el är ny och det viktigaste av allt det finns toa så jag kan kissa på nätterna utan att gå ut. Så nu har jag ett förtält till salu, köpte det själv förra våren har bara använt det på boxerlägret och på SM det är helt och fint så om det är någon som behöver ett hör av er annars blir det blocket. Sen i går kväll blev det träning på klubben. Körde igenom Dyrka och allt funkar bra utom krypet hon gillar inte att krypa när det är så kallt om magen, men gör det med lite tillsägelse så vi får ta ett och annat dubbelkommando, plats fem minuter med skott funkar hur bra som helst min lilla gurka ligger där hon ska. Ja nu känner vi oss redo för lägretävling, men, men när det väl är tävling och jag blir nervös så kan allt hända.

Söndag 11/10-09

I går var jag och Geisha ute och tävlade. Vi började med spår och jag gjorde det igen!!!!!! Geisha markerade första pinnen, men matte tar inte upp den. Varför jo jag är van med att hon kommer med pinnen till mig så när hon stannade sa jag spåra till henne. Okey sa Geisha och spårade vidare, dom andra pinnarna kom hon med som vanligt. När spåret var slut frågade domarna mig varför jag inte tog pinnen som min hund markerade så fint, ja vad svarar man på det. Vi fick bara betyg 6,5 så nu hängde det på budföringen och min lilla höna tjuvade från mottagaren så där blev det en 0a. Eftersom vi bara kunde bli godkända valde jag att bryta tävlingen där. Men vi hade en bra dag i alla fall. Jag och Cilla tränade hundarna efteråt och körde uppletande med lilla Dias och hon var så duktig tog föremålet och sprang allt vad hon orkade till matte vilken liten stjärna.

Måndag 5/10-09

Lite bilder på vårat ombyggnad, ja nu ser här ut men det kommer snart att bli fint mer kort kommer när det är färdigt

 
Måndag 5/10-09

Ruska och regn, nu är det höst. I går var jag i spårskogen hela dagen. Hade kurs, men jag fick tid till att lägga ett spår till Dyrka och köra uppletande med Geisha. Annars händer det inte så mycket vi tränar på som vanligt. Idag blir det appellspår till Geisha sen lite lydnad. Vi ska ju ut och tävla till helgen jag och lilla snuttan och nästa helg är det lägre tävling för Dyrka som gäller. Ska tävla en gång till i höst sen tar vi ledigt ska bli skönt när det blir lite lugnare alla läger och tävlingar är slut. Visst är det jätte roligt men ibland kan det bli lite mycket, nu vill jag vara hemma gosa i soffan tända ljus på kvällarna och bara vara.

RSS 2.0