Lördag 29/3-08

I dag åkte vi till Skene på förmiddagen , Jag Dyrka, Geisha, Helena och Jippi. Vi gick en sväng i byn och socialtränade Geisha, ja dom andra också för när man bor på landet som vi gör så möter man inte så mycket folk, bilar och andra konstiga saker. Sen åkte vi hem till Helena och la två ängs spår åt Dyrka och Jippi. Geisha fick ett tuggben sen fick hon stanna hemma hos Helena. Så gick vi med dom andra hundarna på en skogspromenad. Väl tillbaka var det dags att gå spåren, Jippi först, hon är noggrann i spåret följer spårkärnan, hittar alla saker men vill inte ta upp dom så Helena får jobba mer på den fronten. Sen var det Dyrkas tur spårade så där, missade första apporten det kan bero på att vinden låg på så hon gick en bra bit utanför spåret den första biten, efter vinkeln gick det bättre hon tog dom andra två apporterna och slutet utan större problem. Helena bjöd på fika innan vi åkte hem så nu har jag två trötta hundar här hemma.

image37


Torsdag 27/3-08

Fy fasen vad kallt det är 15 minus nar vi gick upp i dag. Lilla Geisha fryser både inne och ute, när hon har varit ute så springer hon in och sätter sig vid vedspisen för där är det varmt. Vi tränar inne en stund varje dag det funkar bra. Sätter två hundar i buren så tränar jag den tredje, dom som sitter i buren blir väldigt taggade tills det är deras tur. På fredag och lördag ska jag spåra med Dyrka kul för det var ett tag sen vi var ute och spårade. På söndag har vi MH på klubben jag får stå i köket som vanligt, hinner kanske gå ut och följa en och annan hund det är alltid kul att se hur dom reagerar.

image35

image36


snö bild

409212-33


Tisdag 25/3-08

Ja då va påsken över
och det är vardag igen. Vi har inte gjort så mycket under helgen bara tagit det lugnt. Några promenader med hundarna har det blivit och Dyrka älskar snön, men det kan man inte säga att matte gör vi har minst 3 decimeter snö här. Geisha försvinner när man släpper ut henne i trädgården, hon får skutta fram som en hare, så det blir fort ut och fort in. I dag ska jag till klubben, medlemsmöte. Vi får se om det går att träna lite också. Nej nu vill jag ha vår så man kan sätta fart med allt man har tänkt sig, och så det blir lättare för det lilla monstret att vara ute.

image34

snö,snö

När vi vaknade i dag var det vitt ut. Geisha har aldrig sett snö, så hon tyckte det var konstigt. Kissa på det här vit nej det går nog inte bättre att gå in och kissa. Vi middagtid tog vi på oss och gick ut för lite snökort, vill matte ha. Geisha hade roligt i snön en liten stund sen ville hon gå in. Dyrka fick jag inte in hon var helt tokig sprang runt run och gjorde glädje skutt. Ja tänk vad lite snö kan göra.

image29


image30

image31

onsdag 13/3-08

Ja nu har det gått några dagar sen jag skrev . Jag och Dyrka har varit ute och spårat det gick så där, hon var okoncentrerad och missade slutet. Vi fick lägga ett litet spår med en apport så hon fick ett lyckat slut. Sen har vi varit och tränat på klubben, framförgåendet fungerar riktigt bra nu. Men när det kommer till det som ska gå snabbt så är det värre, kan bara inte få henne till att utföra något snabbt alltig går så sakta med Dyrka, men vi ger inte upp ska nog kunna hitta den där på knappen till slut. Geisha är det full fart på när hon inte sover. Hon sover hela nätterna, vi går upp vid fem och kissar, men nu har hon insett att det inte blir någon mat vid den tiden så hon går snällt och lägger sig igen . Så nu sover hon fram till 8 på morgonen. När dom andra hundarna är ute i trädgården brukar jag träna Geisha lite vi kör med klicker och det går jätte bra. Eftersom jag alltid har haft problem med apporten med alla mina hundar , tänkte jag att nu ska jag minsann börja med en gång med Geisha. Hon tycker att apporten är jätte rolig hämtar den mer än gärna, jag är så nöjd med mitt lilla monster.


Sover sött
image28


spår

Hipp Hipp Hurra vad jag är glad. Jag la ett ängs spår i dag till Dyrka med tre pinnar och ett slut, två vinklar. Hon gick ut lugnt och sansat som hon alltid gör när vi kom till första pinnen stannade hon och tog upp den och kom till mig med den, gud vad glad jag blev all träning gav äntligen resultat. Hon fick kattmat i massor men vad gör det när hon kommer med pinnen. Sen fortsatte det lika bra spåret igenom, Jag säger bara det Äntligen!!!!!!!. Vi har också varit ute och social tränat Geisha. Har varit och hälsat på min dotter Jessica sen var vi i byn och gick en sväng. Så nu sover bägge vovvarna gott.


Klicker

Har länge tänkt på att skaffa en klicker, så i går åkte jag och köpte en. Jag har nog varit lite motståndare till det här med klicker, men man kan ju inte säga något fören man har provat. I dag började jag klicka in Geisha och Dyrka. Ja vad ska man säga dom fattade galoppen med en gång. Dyrka blev mycket mer på alerten det verkade som hon tyckte det var roligare att träna. Geisha är det mest lek med, men hon kan redan sitt och ligg och vi tränar kontakt hela tiden. Jag och Geisha har lekt med apporten i dag också där körde jag med klickern och det tog inte lång tid fören hon tog den. Hon är mycket lättlärd och rolig att jobba med. Så vi fortsätter väl med att leka in och klicka in lite moment en kort stund varje dag. Nu väntar vi på att Anders ska komma hem från jobbet så han kan ha Geisha, Jag och Dyrka ska åka till klubben och träna i dag blir det framförgående, snabba ligg och ställande under gång. Ska även träna min projekthund, Där ska vi köra inkallning utan långliga så får vi se om han sticker och kontaktövningar. Hans matte har tränat flitigt på allt jag har lärt henne och jag får säga att hon är jätte duktig fortsätter hon bara så här så ska vi nog få ordning på den hunden.

image27


sol,sol

Är det något fel solen skiner. Idag är jag riktigt glad fast Geisha väckte oss kl halv fyra i morse. Det är svårt att vara annat när solen skiner för det är vi inte speciellt bortskämda med. Idag har hundarna varit ute och busat i flera timmar, sovit en stund på altanen i mellan åt. Geisha har gått på upptäcktsfärd i trädgården och Dyrka har snällt lufsat efter henne , hon känner sig nog stor och då måste man ju passa sin lillasyster. Jag har gått efter med kameran kul med lite valp bilder, det blev nog 200 stycken. Vi har också varit på en kort koppelpromenad eller rättare sagt jag har släpat Geisha , vi gav upp efter 20 meter sen bar jag henne tillbaka, tar det någon annan dag istället. Jag och Dyrka ska ta en lång skogspromenad när Anders kommer hem så kan han passa monstret en stund.

image25 


2/3-08

Ja då har det gått några dagar och min lilla prinsessa har kommit in i flocken här hemma. På nätterna sover hon som en stock med huvudet på min hals, men hon har en ful ovana när klockan närmar sig 5 tycker hon det är tid att gå upp. Sen är det full rulle i minst en timme. Ja vad kan man göra mer än att sitta där med sin kaffekopp och titta på det lilla monstret som rusar fram och tillbaka på golvet. Kan tänka mig att Harry och Annethe njuter nu när dom slipper detta elände. Sen är det här med att gå ut ingen hit tycker Geisha det är kallt och blött men hon skyndar sig att kissa och bajsa sen rusar hon till dörren. Trapporna upp till andravåning har hon kommit på att det är väldigt roligt att springa i så nu har vi fått sätta upp kompostgaller. I går när jag lagade mat så hörde jag att något for i golvet i storrummet och i nästa sekund kom Geisha dragande på en bordslampa , lampan var lika stor som hon. Busa med Dyrka är också en favorit. Dyrka är väldigt duktig med henne hon lägger sig ner men ibland händer det att hon får in en lite för hård boxer smäll på Geisha så hon flyger i väg en bit över golvet, men det bekymrar henne inte, hon reser sig upp skakar lite på sig sen rusar hon mot Dyrka och morrar, slänger sig över henne nu ska hon minsann ge igen .

            


RSS 2.0