Geisha

Ja då har vi varit och hämtat lilla Geisha. Det går rätt så bra med dom andra hundarna, man får passa på dom hela tiden för hon är ju så liten. När vi kom hem sprang hon rätt in i leksakskorgen och tog en leksak, det var som om han alltid hade bott här. Dyrka tycker att hon är en kul liten sak vill ha igång henne hela tiden, När Geisha sover går hon hela tiden och tittar om hon har vaknat, men Dyrka låter henne vara i fred när hon sover i alla fall .Selma är väl inte så imponera av en valp tycker nog mest att valpar är jobbiga.


image22

Brukslydnad på vlo

I lördag var jag på en brukslydnas kurs på boxerklubben med Mette Klavenes. Vi började med uppletande ,det gick inte så bra för Dyrka hon sprang ut och hittade saken med en gång, men hon tog den inte, i stället sprang hon runt och hade kul. Jag jobbade sen med vindvittring med koppel på så att jag kunde styra in henne med saken. Sen tränade vi brukslydnad vi körde ett ekipage i taget vi var 7 stycken. Jag och Dyrka fick hjälp med framförgåendet, snabba ligg och apporten. Eftersom vi har kört fast på dom här grejerna var det skönt att få nya tipps på hur vi ska jobba. Det vi prövade med Mette fungerade jätte bra och jag var helnöjd, så nu är det bar till att fortsätta. På vägen hem åkte vi in till Harry och Annethe och pussade på Geisha, Hon är en riktig piraya biter i allt och inte sover hon speciellt mycket heller, ja med henne får jag nog att göra helt motsatt till Dyrka. På torsdag ska vi i alla fall åka och hämta henne.


14/2-08

Jag har börjat träna min projekthund. Första mötet slutade med en spricka i foten och ett trasigt ledband, Ja vad kan man säga inte mycket att göra åt. Andra mötet med projekthunden gick lite bättre, fast jag hoppade på kryckor. Vi har börjat med kontakt övningar, för matte och hunden har ingen som helst kontakt. Körde också några inkallningar fast det fick bli i långliga, hade ingen lust att hoppa runt på kryckor och jaga hund i 20 min. Matte har tills nästa möte fått i läxa att aktivera sin hund under promenaderna, och att köra kontakt övningar hemma i lugn och ro så får vi se vad det ger. Annars händer inte så mycket, väntar på att tiden ska gå så vi får åka och hämta hem Geisha.

image21


Besök hos Geisha

I går tog vi oss en sväng ner till Lindome och tittade på Geisha som nu blivit 5 veckor. Hon är helt bedårande och fart är det i henne också. Den 23 februari ska vi på brukskurs på vlo så då åker vi vägen om Lindome sen är det bara några dagar kvar tills hon kommer hem.

image20


Tränings helg i Skåne

Vi har varit hos Christina och tränat hund hela helgen. Jag och Ingrid åkte här ifrån vid ett tiden på fredagen, vi tog vägen om Ullared. Var nere i Skåne vi femtiden. Åt och drack gott. Började lördagen med en platsliggning som Dyrka klarade utan problem. Sen bar det i väg till skogen. La ett spår till alla och fikade medan spåren låg till sig. Dyrka gick bra i spåret men hon har problem med pinnarna vill inte ta dom. Så vi bestämde att vi skulle lägga små spår till henne med roliga saker, det gick väll så där hon har inget föremåls intresse, så vi får jobba på det. När vi kom hem till Christina på eftermiddagen körde vi lydnad. Harry hjälpte mig att komma i gång med framför gående och apporten. På söndagen åkte vi till skogen igen körde små spår med Dyrka och det gick kanon bra, Provade med att belöna henne med kattmat , och det funkade hämtade glatt sakerna till mig, kattmat var ju riktigt smaskigt. Sen blev det uppletande för dom vuxna hundarna och till dom små körde vi vindvittring. Efter lunch och städning åkte jag och Ingrid hemåt med två trötta hundar. En kanon helg som vi är mycket nöjda med.

                      image15


RSS 2.0