Måndag 29/9-08

Vi har varit på Swedbox läger i helgen. Dyrka har tränat bit övningar med Fredrik Lydnad med Elin och spår med Harry. Jag åkte redan på Torsdag. På kvällen lagade jag och Christina mat och drack lite vin gick och la oss tidigt för att gå upp tidigt på fredagen. Vi åkte ut och la spår till våra hundar och till Harrys för han och Annethe skulle komma vi elva tiden.

Harry, Tauno, Cilla och Stig anslöt till oss efter lunch så vi spårade resten av dagen. När vi kom tillbaka vid halv sex hade de flesta andra kommit. Vi åt och hade trevligt på fredag kväll. Lördag morgon övade jag bit övningar med Dyrka, och på eftermiddagen tränade jag lydnad med Elin hon är verkligen duktig och en mycket bra instruktör.

På kvällen åt och drack vi gott och vad är ett läger utan en avklädd Sillen, Så Peter äggade sillen till ett bad mitt i natten och givet vis hade jag kameran beredd.

Söndagen spårade jag med bägge hundarna och körde uppletande. Det har varit en fantastisk helg och det är alltid lika tråkigt när den är slut. Var hemma trött och mör på söndag kväll.
 

ÄR DET HÄR HULKEN


Onsdag 24/9-08

Tog en tur med hundarna i morse, sprang förbi mitt kantarell ställe jag kunde bara inte låta bli att plocka lite. Så Annethe !!!!!!! hoppas du har plats i bilen för jag har fullt i frysen.


Tisdag 23/9-08

Pust, Pust vad jag är trött. Kurs i går kväll och i dag på morgonen plus träning av mina egna hundar. Jag måste lära mig att säga nej!!!! och inte ta på mig så mycket för min kropp håller tyvärr inte ont över allt och en bedövande trötthet. Till våren ska jag inte ha några kurser bara träna min egna hundar. Ja nu har jag gnällt lite så till det roliga vi ska på läger till helgen så nu laddar vi. Jag och Christina ska träffas redan på torsdagen träna lite hund och dricka lite vatten eller något annat rinnande.

Geisha har börjat löpa så nu är min lilla sötnos stor tös hon också. Bara lite rädd att hon drar med sig Dyrka i löpet med tanke på alla tävlingar vi har anmält oss till.


Min lilla tös och Master snygg


Söndag 21/9-08

Ja då var första Appell tävlingen avklarad och vi bröt efter spåret. Dyrka började spåra bra tog första pinnen, men  andra raksträckan gick bredvid en hästhage där det gick en fem sex hästar spåret var så nära att jag kunde ta på hästarna. Givet vis stannade Dyrka och tittade på kusarna, hon är ju inte van med hästar. Efter uppmaning av mig att spåra så fortsatte hon vad händer då hästarna följer henne. Givet vis stannar hon igen och tittar, så håller vi på fram till andra pinnen som Dyrka glatt hämtar. Tredje sträckan gick det bra igen och när vi är någon meter från slut pinnen säger tävlingsledaren du kan komma. Jag uppfattar inte om det är till mig eller till den som ska släppa på nästa spår, så jag fortsäter och Dyrka tar slutet så med alla pinnar och slutet är jag rätt så nöjd fast det strulade så vi hästarna.

När domarna kommer tillbaka säger jag till den ena, jag trodde nästan att ni menade mig när ni sa du kan komma nu, Ja det gjorde vi också svarade hon så dom nollade mig fast vi hade alla pinnar, för att Dyrka strulat vid hästarna. Lite konstigt tycker jag, men jag var inte ensam om det en annan tjej var jätte glad för att hon fått med sig en pinne och slutet och hon trodde att hon skulle få skapliga betyg, hon blev nollad hon också med motivationen att hunden gick med för hög nos på första sträckan. Det är bara till att ta nya tag vi tävlar igen om två veckor och då vill vi inte ha spår bredvid hästar !!!!!!! Nu ska jag ut i spårskogen med mina spår vänner......


Tisdag 16/9-08

Ja då har jag haft kurs och tränat hund i dagarna två. Har startat en dagkurs i allmenlydnad i dag det var 10 hundar av olika raser och storlekar som kom. Så nu kör vi dagtids kurs i 8 veckor framöver. Jag har också tränat min hundar, Det har gått både bra och dåligt. I går gick träningen med Dyrka helt klockrent och jag var hel nöjd när jag åkte hem, men tyvärr varade inte den glädjen så länge för i dag gick allt hur dåligt som helst. Jag vet att det beror mer på mig än Dyrka, jag var nog inte helt på topp och då funkar inte min Gurka så jag säger bar skärp dig Maria!!!!!!


Söndag 14/9-08

Ja då var det söndag och spår dag igen. Vi samlades vid halv tolv. Jag gick spår åt Hilda och Måns, Melina gick åt Geisha och Anna åt Dyrka. Geisha fick ett längre spår idag med en apport och en leksak, det fanns gott om korv i spåret men det struntar Geisha . Hon har ett himla drag i spåret lite för mycket tycker jag skulle vilja dämpa henne något . Stannade fint vid pinnen och markerade men plockade den inte, lekte med pinnen efter att jag tagit den, då kan vi kasta och leka och hon kommer till mig och byter med godis, så det där med att plocka pinnarna kommer nog snart.

Sen var det valpen Måns tur han fick ett litet näringsspår med ett roligt slut. Den lilla kraken jobbade fint i spåret men var inte så intresserad av korven. Matte skötte sig också bra stannade när Måns stannade och lät han lösa saker själv så det gick utmärkt.

Hilda var mycket het i början av sitt spår, jag hade gått slalom mellan några träd men där genade Hilda, Hon är fortfarande yvig men hade nosen mer i backen i dag så det tar sig, Efter halva spåret var Hilda helt slut och fick ett rejält tapp men löste det med hjälp efter en stund. Nästa gång ska Anna sitta vid påsläppet 10 min så kanske Hilda lugnar ner sig lite.

Dyrka fick ett Appell spår med två vinklar och två pinnar och ett slut. Jag gick med 10m lina. Hon jobbade bra och hittade alla pinnar som hon i dag kom springande med tillbaka till mig så det blir bara bättre och bättre. Hon kan nog klara spåret bra på Lördag men kommer nog att brista i lydnaden. Budföringen kan nog gå bra om hon inte hälsar för mycket på mottagaren, hon har en himla fart och sätter sig bra vid mottagaren men som sagt var hon kan lika gärna överfalla mottagaren med en boxer puss så den som lever får se!!!!


Torsdag 11/9-08

I går hade vi en vilodag, var bara ute och gick våran två timmars runda. I morse åkte jag och tränade tidigt. Började med Dyrka. Körde igenom alla momenten i appellen, liggandet under gång gick bra idag så jag hoppas att det bara var något tillfälligt att hon inte la sig förra träningen. Framförgåendet var så där. Ibland går det skit bra men sen kan det gå helt åt faders nästa gång. I dag lekte vi bara med apporten , slängde den några gånger under leken och då hämtade hon den med glädje, ska träna så fram till tävlingen nu. Sen fick Dyrka ligga plats medan jag rastade av Geisha och det klarade hon utan problem. Sen var det Geishas tur att träna. Har bytt ut belöningen när jag klickar nu är det leksak som gäller som belöning och det tycker Geisha är skit kul. Började med två ny moment med Geisha idag, Först framförgående, henne kör jag med en boll som jag hänger upp i staketet, efter två gånger fattade Geisha vad det var frågan om och då gick det som bara den. Sen började vi med kryp. Där drog jag godis sakta framför henne och hon kröp med en gång några steg först, sen förlängde jag det lite, Hon kryper skit bra inte hög bak alls och förflyttar sig med en väldigt låg hållning, Om det fortsätter så här så kommer hon att få ett helt underbart kryp.

Två trötta tjejer


Tisdag 9/9-08

Ja den här dagen började inte bra för när jag satt vi datorn i morse passade Geisha på att bita sönder våran skinnfåtölj. Men dagen blev bättre, la ett appell spår till Dyrka och sen åkte jag och tränade. Jag satte ut en tagert långt bort och körde framförgående och det funkade bra. Ligg under gång funkade i dag. Sen kommenderade Tommy mig . Framförgåndet funkade nu utan tagert Dyrka gick hur bra som helst. Sen när vi kom till läggandet så var det kört, nu var det så igen hon kunde bara inte, så jag bröt där.

En bild på fåtöljen


Tisdag 9/9-08

I går åkte jag till klubben direkt efter jag kört Anders till jobbet var där vid två tiden. Först la jag ett appell spår till Dyrka i kohagen. Sen gick jag upp till plan och tränade. Dyrka var på bra humör så det började bra linförigheten var okey. Sen tragglade vi lite med framförgåendet, hon går ut men stannar hela tiden för att be om lov att fortsätta gå. Men det gör inte så mycket vi kan hoppa det momentet på första tävlingen. Dyrka har alltid haft ett bra läggande under gång men i går visste hon inte vad det var för något. Varför ska det alltid vara så här när man tror att något funkar till hundra procent, så slutar det funka helt plötsligt, jag blir så trött!!!!!!! Apporten funkade i alla fall rätt så bra, visserligen sätter hon sig inte med den men det får jag ta så länge, nu hämtar hon den och kommer in med den alltid något. Sen busade jag med Geisha en stund, körde lite frittfölj och lite snabba lägganden.

Så var det tid för spåret. Dyrka gick bra och det var första gången som jag gick med 10m lina. Hon var lite yvig men fixade vinklarna fint, tog alla pinnar och slutet och det är pinnarna som gör mig mest glad, dom som känner Dyrka vet hur svårt det har varit med föremål över lag och hur jag har kämpat med detta, Nu gör vi ingen större affär av pinnarna längre, jag sätter mig lugnt ner hon hämtar pinnen till mig och får kattmat, vi leker inte utan byter bara. Detta sätt passar oss, det är som vi hade en tyst överenskommelse " jag hämtar pinnar matte du håller tyst jag får min kattmat inget stoj och stim matte för då skiter jag i det"

Sen hade jag turen att haffa en helt okänd kille som var vilig att köra budföring med oss. Dyrka gick ut från mig med full fart men när hon kom till killen var hon bara tvungen att hälsa på honom en gång till och då menar jag hälsa på Boxer sätt. Men sen satte hon sig och väntade på kommandot, sprang tillbaka med full far också. Sen kom Melina med lilla valpen upp till klubben, har lovat att hjälpa henne lite med lydnaden. Vi körde några valp inkallningar och lite kontakt. Jag var inte hemma fören halv nio, med två trötta hundar. När jag skulle åka och hämta Anders på jobbet kl 11 hörde inte hundarna att jag gick dom snarkade så gott i sängen. Men gissa om dom blev förvånade när vi kom hem. " Men matte kommer du, du var ju vid tv nyss nu fattar vi ingen ting!!!!"


Måndag 8/9-08

Ja då har man varit på årets sista Boxerspecial i Alvestad och det gick skit bra, Dyrka blev 1 med CK och jag blev så glad min lilla Gurka är nu inte bara värdens bästa hund hon är snygg också. Geisha blev tvåa i valpklass 6-9 mån. Det har varit en helg med full fart. I fredags var jag barnvakt till Cornelia när Jessica gick ut för första gången. Det gick inte så bra hon somnade inte riktigt fören halv 3 på natten och jag skulle upp kl 7 för vi hade KM på klubben en seg dag blev det. Och i går söndag var det Alvesta så det blev en tidig och lång dag i går också.
Fredag 5/9-08

Fy attan vad jag är stolt över Dyrka. I går gick vi ett skit svårt spår. Anna gick ett spår åt mig, men hon gick bort sig. Hamnade bakom ett högt berg som det inte gick att ta sig över, så hon fick gå över stora stenar, mellan trånga bergs kilar. Ja ibland fick man krypa för att komma fram, sen gick det ut på en sankmark så man sjönk till knäna i vatten och tillslut upp för hela berget. Dyrka tuffade på bättre än någonsin ju svårare det blev ju mer drag i linan fick jag. Hon missade inte en enda apport och spårade som en gud. När vi kom upp från berget och slutet låg där, var jag så slut att jag inte kunde resa mig men glad, Dyrka fick verkligen bevisa att hon klarar svåra spår. Min lilla Gurka är bäst.

Dagen till ära så hade vi en liten boxer kille på 4 månader med oss vad han heter har jag glömt men matte heter Melina. Matte fick först lägga ett litet spår med en sak i slutet som vi släppte på med en gång, Först fattade han inte så mycket men kopplade snar på nosen och gissa om han blev glad när det låg en leksak i skogen. Sen gjorde vi ett likadant spår till men det fick ligga i 45minuter, Nu gick han ner med nosen bättre, spårade bra för att vara första gången och han blev lika glad denhär gången när han hittade leksaken. Det verkar vara en kille med mycket motor i och bra föremålsintresse ska bli kul att följa denna lilla kille i spårarbetet framöver.

Hildas spår var lite svårt några terräng växlingar som hon klarade bra, men jag gick en bit på en traktorstig och där fick Hilda problem. Hon har fortfarande alldeles för bråttom och går upp ned hög nos vi hade lagt lever i spåret men det struntade hon i. När hon har så bråttom så slarvar hon och tappar spåret gång på gång, visserligen jobbar hon bra bakåt när hon tappar men vi vill ju att hon ska jobba lugnt och inte ha så bråttom. Vi hade lagt en pinne i spåret och den hittade Hilda så det var kanon. Anna har under veckan lagt IPO spår och det gick bra hemma då var hon koncentrerad och stannade vid varje godbit. Funderar på om vi ska lägga ett spår på torr mark för då måste hon ha näsan i marken annars tappar hon spåret det kanske gör att hon blir mer rädd om sitt spår.

Geisha fick ett litet spår med bara ett slut, gjorde det lite svårt för henne genom att klättra över en stor sten la en godis på stenen. Först genade hon runt stenen , men vände och gick upp på stenen och hon blev lite förvånad när det låg en godis på den. Hon spårar bra men har lite för bråttom hon också tappar i mellan åt men hittar fort spåret igen.

Nu har jag en full spikad helg framför mig, i kväll ska jag vara barnvakt åt Cornelia och i morgon är det KM på klubben, på söndag är det utställning i Alvestad. Återkommer med rapport efter helgen

Cornelia äter själv


Tisdag 2/9-08

I går var det kurs och tränings dag. Jag började med Dyrka och framförgående. Jag hade en plan hur jag skulle få till det utan tagert. Tänkte att jag kunde klicka henne när hon gick ut. Vi tragglade och tragglade men det blev inte bra, med tagert funkar det ju så himla bra. Nu vet jag inte hur jag ska få henne att gå före på ett bra sätt få henne att förstå själva kommandot, ibland har jag bara inte tålamod med lydnads träningen.

Geisha har jag nästan plockat bort allt godis till under träning hon belönar jag bara med leksak sen byter vi leksak mot godis, det är så enkelt med henne för hon älskar när man leker med henne. Jag körde lite budföring också och det går riktigt bra med Gurkan. Jag får väl gnugga geniknölarna till nästa gång det är träning för nu måste jag bara få till ett framförgående med Dyrka.


Fotograf : Jeanette Laine


Måndag 1/9-08

I går var det spår med spårgruppen, det började en ny hund labben Bensson med matte Mona. Jag la spår till Bensson ,Hilda och Geisha för Annas var lite sen så det var lika bra att lägga så många spår som möjligt innan hon kom. Mona som inte har spårat så mycket fick gå ett spår till Dyrka.

Dyrka var först ut i spåret, Spårade bra men gick förbi första pinnen som var upp märkt. Jag höll i mot henne tills hon hittat pinnen för nu får hon inte gå över pinnarna, När vi kom till andra pinnen gjorde hon samma sak där. Då började jag ana ugglor i mossen för Dyrka brukar inte missa flera pinnar i sträck och pinnarna låg en bit ifrån där Dyrka gick och hon brukar hålla sig i spår kärnan, Så jag frågade Mona har du lagt pinnarna i spåret. Nej ska man det fick jag till svar jag har lagt dom utanför spåret. Inte konstigt att Dyrka gick förbi dom och vinden var åt fel håll så hon fick ingen hjälp alls. Hon hittade i alla fall slutet.

Sen var det Benssons tur han spårar bra men är så het att Mona knappt orkar att hålla honom, Så vi måste lugna ner han , Nästa gång ska han få ligga en stund vid början av spåret och han ska få gott godis i spåret så tempot blir lite mer normalt. I går fick han ligga en stund vid varje pinne också.

Hilda spårade bra men hon är så yvig i spåret och hon går gärna upp med hög nos. Anna ska lägga korta IPO spår under veckan så ska vi se om det hjälper.

Geisha spårade bra det blev ett litet spår med två leksaker en svår vinkel efter en bäck, Hon löste spåret hur lätt som helst och nu stannade hon vi leksaken och lekte en lång stund så det tar sig. Nästa träff blir på torsdag för jag ska till Alvestad på Söndag och då får vi även en Boxer valp med kul.


RSS 2.0