Måndag 23/2-09

Ja då har vi haft en för baskat rolig helg med Swedbox gänget. Vi träffades på fredag jag, Ingrid, Cilla Christina och Harry. Provade vin och planerade för lördagens spår. Upp tidigt på lördag och ut i skogen. Cilla gick vilse och Harry också, Cilla fick vi köra och leta rätt på men Harry hittade tillbaka själv så det blev långa spår. Vad ska man säga alla spårade skit bra i snön. Maxs spår hade legat i sex timmar när vi gick det och det hade gått folk i hans spår ändå gjorde han ett kanon spår. Cilla fick ett hur svårt spår som helst Harry hade lagt det och han hade korsat sig själv flera gånger och spåret gick in i ett annat spår , Men Thea spårade kanon och plockade pinnar med hjälp av kollektiv belöning från oss andra. Efter sju timmar i skogen var vi rätt så trötta men han med lite uppletande innan hemfärd. Kolla in föremålet som play och harry har. Harrys nya tränings sak
När vi kom hem till Christina var vi rätt så slitna och vad är inte bättre än varm choklad med rom i sen myste vi framför brasan


På söndag blev det lydnad, men med tanke på all snö så så blev det inte riktigt bra det var tungt att gå för hundarna och oss. Tack alla för en kanon helg

Torsdag 19/2-09

Lite funderingar på vad det är som gör att Dyrka går så bra. Kan det vara att det är så kallt. Vi var och tränade i tisdags och hon var bättre än någonsin. Det var 10 minus ute och min lilla eller rättare sagt stora prinsessa gick som en gud på plan. Var med på allt och det var full spruta på inkallningen hon till och med apporterade med full fart. Jag måste bara hitta en andledning till att hon är så bra. Vågar inte tro på att det har blivit så här bra och att det kommer att hålla i sig. Jag går och tänker på olika anledningar hela dagarna. Kan det vara Kylan eller är det för att hon ska löpa snart. Hur som helst så tror jag inte på att det är min förtjänst att det blivit så här. Så vi får väl åka och tävla när det är riktigt kallt eller före ett löp, ja det blir ju inte många tävlingar då på ett år men dom som blir kanske blir riktigt bra. Tänk vad dum man är som går och funderar så här kan jag inte bara njuta av det hela och vara glad måste det alltid finnas en anledning till allt???????

Vi har blivit utmanade av Harry. Vi utmanar fem nya Anna&Hilda Melina&Måns Cilla&Thea Pamela&Oskar Helena&Jippi. Mitt kort och hur det går till finns på min förstasida.

Måndag 16/2-09

Helgen är över och en ny vecka börjar, I går var jag på VLOs årsmöte på Partille brukshundsklubb. Jag Anna, Harry och Annethe träffades redan kl 10 för att träna hund. Jag tränade mest kontakt och frittfölj med mina prinsessor. Både Dyrka och Geisha var riktigt duktiga, lite inkallningar blev det också. Vid halv elva kom Elisabett och Tauno, Malin och Carin. Elisabett kommenderade mig och Dyrka och det gick bra så jag var riktigt nöjd med träningen. Kl tolv började mötet som blev utdraget var inte slut förrän kl tre. Vi fick en väldigt god smörgåstårta, goda bakverk och intressanta diskussioner blev det , så någon träning efteråt blev det inte. Nu längtar vi till helgen då det bär i väg till Christina och skåneland en hund helg med spår och lydnad ska det bli, lite pyssel och mycket skratt finns det något bättre? tror inte det .Hallå alla kompisar jag ringer er!!!!


Torsdag 12/2-09

Den här veckan har vi varit flitiga, tränat och tränat. Jag måste säga att Dyrka har blivit mycket bättre hon hade en don dag när vi tränade inomhus i torsdags men sen har hon gott hur bra som helst. Det har blivit mer fart i henne och hon verkar tycka det är roligt nu. Det känns som polletten har ramlat ner. Många gånger har jag tänkt att nu ger jag upp med henne, men nu när man får lön för mödan inser jag att allt slit är värt det, för jag vet att hon kan och hon kan så jäkla bra när hon vill. Hon är bäst min lilla Dyrka gurka. Geisha är inne i en ruggig ålder just nu, hon har så mycket spring i benen så jag blir tokig bara slarv och åter slarv. Man får bli riktigt skarp mot henne då skärper hon till sig en stund. Det känns som hon skulle behöva springa en så där 10 mil innan vi går in på träningsplan då kanske hon kan ta ett och annat lugnt steg och inte köra i 180 knyck hela tiden.


Söndag 8/2-09

Ja så har det gått några dagar igen. I torsdags var jag och tränade inomhus och Dyrka var sitt vanliga jag igen alltså seg!!!!! Men hon har blivit väldigt säker i platsliggning och det känns ju skönt. Geisha som jag bara tränar kontakt med nu går bättre och bättre hon har ju alltid haft en fin kontakt men baken åker ut alldeles för mycket så vi har börjat om från början och nu börjar det ta sig. Sen i lördags var jag och Geisha och körde sök och hon är nog en given talang för detta. Vi körde som man gör från början. En gubbe fick leka med henne sen gick vi åt sidan och han gick ut och la sig. Geisha som älskar snabba saker rusade ut till Figgen och eftersom vi kört så mycket med avlämnande så var det inga problem alls för henne att springa in med leksaken till mig, Hon fick köra fyra slag och alla gick lika bra. Så nu har vi tänkt att vara med i söket en gång i veckan så får vi se vart det hela leder, givet vis kommer vi att fortsätta med spåret lika mycket som förut. Har ju tänkt att jag ska kunna starta henne i Appell spår någon gång i vår.


Onsdag 4/2-08

Så nu har jag bokat in två helg kurser. Först en med Benny Sten på VLO en brukslydnads kurs den 14 och 15 mars och sen en till brukslydnad kurs i maj med Mette Klevens. Det ska bli kul och intressant. I går gick vi först en promenad med Dyrkas och Geishas hund kompisar sen åkte jag och träna. Dyrka var på humör i går också gick lika bra som när Ingrid var med. Kanske är detta något som håller i sig man kan ju alltid hoppas. Den lilla tränade jag bara kontakt två steg med som jag och Ingrid kommit överens om. Ingrid vill att jag ska ha godis helst i handen men i går tog jag bort godiset helt och då blev det bättre. Godis blir för mycket dragning för min lilla monster Geisha, det räcker med att säga hopp och lek när jag är nöjd och så får hon bollen. I går kom jag på hur svårt det är att själv byta skepnad mellan två så olika hundar. Jag menar så här när jag tränar Dyrka ska allt vara uppåt rösten leken ja ni vet, men när jag sen tar ut Geisha måste jag vara lugn och bestämd men ändå rolig för är det för upphetsat så går hon i taket och det blir inget bra men med Dyrka kan det aldrig bli nog upphetsat. Ja nu blev det lite invecklat men jag tror nog ni vet vad jag menar.


Söndag 1/2-09

Den här veckan har varit svår. Min svårt cancersjuka mamma dog i måndags och även om man varit väl förberedd på det hela så blev det mycket svårt när man var mitt i. Jag har farit mellan Öxabäck och Kållered hela veckan dels har jag varit hos min pappa och sen har det varit en massa papper som skulle ordnas. Men i torsdags tog jag mig tid att träna lite lydnad. Och i fredags kom Ingrid till mig vi tränade lydnad och Ingrid fick se Dyrka när hon visade sin bästa sida gick skit bra. På lördagen var jag och Ingrid på föreläsning hela dagen . Vi lyssnade på hundetologi med Kerstin malm och Björn Forkman sen föreläste Kent svartberg om träningsmetoder allt var mycket intressant och det fanns en hel del som man tog till sig ska bli kul att testa lite nytt. I dag söndag har vi varit och spårat Cilla kom också hit i morse så det var jag, Ingrid, Cilla och Anna. Ingrid och Trippan gick ett spår som jag lagt ingen gick med dom så Ingrid hade inte en aning hur spåret gick, Men dom klarade det galant. Cilla och Thea gjorde också ett jätte bra spår. Hilda gick lika bra i dag som förra gången med ny sele. Nu ska vi bara klura ut hur vi ska få Hilda mer intresserad av pinnarna. I Dyrkas spår hade någon gått. Jag märkte att hon inte var som vanligt hon var liksom lite tveksam och mycket riktigt så hade hon någon stans bytt spår men som tur var hittade hon tillbaka till sitt spår och fick en pinne som belöning precis efter hon hittat rätt. Geisha har börjat att dutta pinnarna och för tillfället så nöjer jag mig med det.


RSS 2.0