Söndag 25/1-09

I dag har vi haft en heldag i skogen, spår och uppletande. Det var jag, Melina och Anna. Vi började med att lägga spår i rasande fart till fyra hundar sen tände vi grillen. Undertiden grillen brann så la vi pinnspår till Hilda och Geisha. Hilda plockade alla pinnar och Geisha duttade sina jag la henne vid varje pinne ska se om vi kanske kan gå över till ett läggande som pinnmarkering. Efter korv ätandet var det dags att gå spåren. Måns var först ut och den lilla pojken skötte sig fin fint i dag också. Sen var det Geishas tur hon spårade kanon och duttade alla pinnar fick även nu lägga sig innan belöningen kom. Hilda var dagens stora överraskning . Anna fick låna min Noomi sele och vad händer då? Jo Hilda som annars har en raket fart och som hela tiden slarvar i spåret går som på räls. Hon har nosen i backen är lugn och sansad och slarvar inte alls tänk vad en sele kan göra. Anna jag förstår att du var helt överlycklig för det var jag också. Sen var det Dyrkas tur Melina hade gått ett riktigt svårt spår till henne med fem pinnar och ett slut i, När vi kommer till första pinnen kommer jag på att jag glömt kattmaten. Dyrka kommer till mig med pinnen och väntar på sin kattmat och jag har bara två sketna köttbullar. Visst det är gott säger Dyrka men matt var är min kattmat. Hon står en stund och puttar på mig men inser att det inte blir någon kattmat. Ja hon tog alla pinnar i spåret i alla fall och när vi kom till bilen fick hon en hel kattmats påse som plåster på såren.

Sen körde vi uppletande med alla hundarna som skötte sig bra, Jag och Anna avslutade dagen med en platsliggning i skogen.


Fredag 23/1-09

Den här veckan har det varit dåligt med träning, Har fart som en stålle fram och tillbaka till olika förpliktelser. Och jag får så dåligt samvete när jag inte hinner träna hundarna. Visserligen har vi tränat lite här hemma och då har det sett rätt så bra ut och vi har ju varit ute på långa promenader men ändå får jag dåligt samvete för om vi ska komma någon vart så gäller det att hänga i nu och alla andra som jag pratar med är ju så flitiga och duktiga och deras hundar kan så himla mycket mer än mina ( lite avensjuk ) Ja, ja ibland känner man sig bara så värdelös och det är kanske bra, för då tar man nya tag och kommer igen. Men på söndag blir det spår och det är ju kul fast jag vet att det är lydnaden som jag behöver lägga tiden på, skulle behöva ha Ingrid här på heltid, Så att hon kan hjälpa mig när vi kör fast. Hennes sätt att träna på passar mig perfekt och jag tycker att hon är duktig. Så Ingrid du skulle kanske flytta in hos mig över vintern det är ju bara att ta med sig handväskan och komma.


Okey Maria om det är kris så kommer jag!!!!!!


Söndag 19/1-09

I dag har vi varit i skogen hela dagen lång. Jag, Melina och hennes kille. Jag la ett ganska långt och lite klurigt spår till måns. Han är verkligen duktig, noggrann men ändå inte för långsam och han missar inte en pinne ja vad ska det bliva av denna grabben tro. Geisha fick ett lagom långt spår som det var gott om vinklar i. Hon skötte sig bra men tog inte en enda pinne. Givet vis var pinnarna utmärkta så hon fick inte gå förbi, och när man väl börjar leka med pinnen så tycker hon ju att den är rolig. Får köra några mer pinnspår i veckan och se om det kan lossna på pinnfronten. Dyrka fick ett klurigt spår som hon skött utmärkt. Missade första pinnen inte så konstigt när den låg i en håla dom andra tre pinnarna tog hon. Sen körde vi uppletande med två föremål till varje hund. Måns som inte gjort så många uppletanden fick vinda första föremålet och det gick bra han hittade den och kom in till Melina där har det ju varit ett problem förut har han villat äga föremålen så bara det var ett stort framsteg. Sen vindade han andra föremålet men fick lite problem med att hitta den så jag sprang ut och in igen sen gick det bra med det föremålet också. Geisha hittade första föremålet utan problem men hon fattade inte riktigt när jag skickade henne igen så vi gjorde som med Måns sprang ut och in igen och då ramlade polletten ner även för henne. Dyrka skötte sig exemplariskt hämtade bägge föremålen utan några som helst problem och jag blev jätte glad för dom sista gångerna vi kört uppletande har hon helt struntat i det första föremålet men idag tog hon det, duktig tös hoppas det håller i sig bara.


Fredag 16/1-09

I går var jag riktigt glad, för Geisha plockade upp sin pinne för första gången. Det var kanon väder i går så jag bestämde mig för att lägga spår. Ett var till hundarna på stubbåker. Dyrka fick ett långt spår med fyra pinnar och hon skötte sig bra, gick ur spåret en gång och då sa jag till henne på skarpen sen gick det som på räls. Geisha fick ett lite mindre spår med två pinnar i, och när vi kom till första pinnen stannade hon krafsade lite med tassen på pinnen och sen tog hon den min lilla snötta, vad glad jag blev. Så det gav nog resultat med pin spåren som jag och Ingrid körde förra helgen. Sen åkte vi och tränade lydnad inomhus igen. Dyrka var på sitt allra bästa humör och då kan hon ju gå riktigt bra och i går var en sån dag. Hon var pigg och glad och hade kontakt med mig nästan hela tiden varför kan hon inte vara så här jämt för det är ju så himla kul att träna med henne när hon är på rätt humör. Geisha fick fortsätta att gå vid väggen får se om det gör nytta ska pröva nästa gång att göra samma sak utan vägg, sen tränade jag lite snabba lägganden med Geisha och det blir inte bra hon lägger sig för sakta. Då kom Pierre med en ide att jag skulle kunna använda en pinne med godis på så att draget neråt blir snabbare. För på grund av att jag själv är så stel så går det inte fort nog och då blir läggandet långsammare, värt att pröva i alla fall.
Torsdag 15/1-08

I går rök mina hundar ihop och slogs. Det hände när dom var ute, Dyrka vill vakta staketet själv och nu har Geisha också börjat vakta staketet och när det kom en hund förbi så blev mina hundar ovänner om vem som skulle vara längst fram. Eftersom det var ett himla hallå så gick jag ut. Jag fick ta dom i nackskinnet och hålla isär dom och tala om för dom skarp att så här gör vi verkligen inte, då såg bägge två lite förvånade ut. Okey morsan och så var dom bästa vänner igen. Vi har också varit iväg och tränat inomhus. Vi var ett flertal hundar och jag tränade kryp med bägge kontakt och framförgående. Geisha har lugnat ner sig på framförgåendet nu kan hon gå lite lugnare. Och så tränade jag linförighet med hjälp av en vägg så att inte Geisha kunde vända ut röven. Dyrka fick ligga plats när dom andra tränade det är nyttigt för henne och hon låg kvar hela tiden. Sen tränade jag första steget kryp med Dyrka och det ser bra ut vill att hon ska dra ut benen på första steget för att vara så låg som möjligt. Får se vilken teknik jag använder sen men än så länge kör vi bara ett steg. Geisha fick också ligga plats med tre andra hundar. Jag sitter fortfarande kvar hos henne vill att hon ska vara riktigt trygg och vi har ju inte övat så mycket just på platsliggning. Här kommer lite bilder som Melina tog under träningen.

Söndag 11/1-09

Då va ännu en tränings helg till ända. Jag, Ingrid, Christina och Carin sammanstrålade hos Cilla vid ett tiden på fredagen sen körde vi till Cillas klubb och körde lydnad. Jag tränade bara lite kontakt med Geisha och Dyrka fick lite tipps av dom andra. På eftermiddagen/ kvällen kom dom andra tjejerna Annethe, Veronica, och Nina. När alla var samlade åt vi och drack, tjöta till långt in på natten. Jag och Annethe var först uppe på lördag vid 6 tiden dom andra kom upp allt eftersom och vid 10 tiden begav vi oss ut i skogen för att spåra. Vi delade oss i två grupper. Jag Ingrid, Christina, Nina och Annethe var i en grupp. Jag la ett spår till Trippan och sen ett till Elsa och det var då det roliga började. Först gick jag vilse men ringde till Christina och bad dom tuta med bilen Hum jag måste gått långt för det hördes inget tut. Ja går åt det hållet som jag tror är rätt och rätt som det är står en Tjäder tupp mitt på vägen. Schas på dig!!! Han flyttar sig inte tar upp en sten och slänger vad händer då jo den dumma tjädern går till anfall. Gång på gång hoppar han upp på min rygg och jag försöker fly ja ni ska veta att hon är stor riktigt stor. Jag kastar saker på den flaxar med armarna och skriker men han ger sig inte. Jag springer in mot skogen och lyckas gömma mig men jag kan se att han står kvar och vaktat. Då hör jag tutet och Ingrid, ringer hör du mig, ja skynda dig för en tjäder jagar mig. När Ingrid kommer fram anfaller tjädern hennes bil och han tänker verkligen inte flytta på sig. Till slut lyckas hon backa fram till mig så att jag kan slänga mig in i bilen. Ja det här var ingen rolig upplevelse ska jag lova. Sen gick vi spåren Trippan skötte sig bra och Dyrka spårade bra men Geisha slarvade vet inte riktigt vad det var med henne. Sen tränade vi lydnad på eftermiddagen och Christina figgad för lite bitövningar på Geisha hon skötte sig riktigt bra när hon förstod vad det hela gick ut på. Dyrka blev dålig i magen och hon var vaken flera gånger under natten till söndagen så jag bestämde mig för att åka hem på söndag morgon. Nu i kväll har hon både ätit lite ris och druckit vatten så det är ingen fara med henne.


Fredag 9/1-09

Träning träning och åter träning. Ja den här veckan har vi varit och tränat varje dag. Har anmält både Dyrka och Geisha till tävlingar i vår appell 2 i mars, april till Dyrka och två i maj till Geisha. Så nu får vi ligga i om det ska bli bra. Och i går när jag va och tränade med Melina så sa hon att dom hade en stor tom lokal där vi kan träna inomhus kanon. Så från nästa vecka blir det inomhus träning en gång i veckan. Förra helgen när Ingrid var här så talade hon om för mig att Geisha faktiskt inte går alls så bra som jag trodde hon vänder ut röven alldeles för långt, och det har inte jag märkt, ingen annan har sagt till heller så tack Ingrid att du sa till. Så nu jobbar vi bara på det får bli spegel ett bra tag framåt men vi ska nog få ordning på det. Nu ska jag gå och packa ska till Cilla med tjejligan den här helgen, träna hund och prata skit Kul!!!!!!!!!!


Tränings helg i Öxabäck

Ja då har vi haft ännu en tränings helg i Öxabäck. Tjejerna ramlade in på lördag middag, efter lite fika begav vi oss till plan för att träna lite lydnad. Cilla körde kontakt och frittfölj med Thea och jag säger bara det vilken kontakt och vad fint den hunden går. Christina körde linförighet med Master och hon har verkligen jobbat upp honom, det såg riktigt bra ut. Jag körde lite kontakt med Geisha. På kvällen åt och drack vi gott. Sen på söndagen blev det spår i skogen i -10 grader. Jag, Ingrid och Melina gick spår åt varandra. Måns imponerade mest på mig. 8 månader och löser det mesta och han har inga som helst problem med pinnarna. Trippan gick över dom två första pinnarna men Ingrid stoppade henne så hon fick ta dom. Vi tror att det kan bero på att Ingrid har slutat med tuber i spåret. Geisha gick sitt spår utan problem men hon tog inga pinnar. Sen blev det lydnad igen. Tack Ingrid att du kom på hur vi ska få Geisha att hålla kvar apporten länge. På måndag åkte jag och Christina till Annethe och Harry och tittade på valpar och åt lunch Elisabett och Tauno kom också så vi hade en trevlig förmiddag. Mässan fick vi hoppa över eftersom det inte gick att få någon parkeringsplats inomhus vi ville inte att Master skulle stå ute när det var så kallt.


Vilka dom här tjejerna är kan ni aldrig gissaGeisha 1 år 3/1-2009

Hurra i dag fyller min lilla prinsessa 1 år. Ja vad har hänt i nyår. Det har inte blivit så mycket hund träning eftersom Dyrka skadat en klo. På nyår var vi hemma med hundarna tycker att det är bäst så, och tur var väl det för kl 9 på kvällen ringer en smått hysterisk Jessica hon och hennes väninna här låst ute sig på balkongen när dom gick ut för att röka och inne i lägenheten är Cornelia och väninnas 2 åriga dotter gissa om jag fick panik. Tur att vi inte hade druckit någon alkohol, så Anders satte sig i bilen och körde med ilfart, men innan han hann ner så hade Jessica fått tag på Securitas som kom och låste upp. Barna hade inte tagit någon skada men var givetvis hemskt ledsna.

I går var jag på klubben och tränade lite lydnad bara pytte lite med Dyrka för tassens skull, Men hon var helt tokig har ju varit stilla i flera dagar. Geisha var inte bättre hon ville bara leka så det blev så där vi körde lite ingångar och inkallning, hon har sån fart på inkallningen så hon får inte stopp måste dämpa henne en aning och det gäller nog allt annat också för hon blir så uppspelt när vi ska träna. På fria följet får jag hela tiden tala om att det är sakta som gäller annars är hon snart tre steg före mig. Får titta på det i dag när vi tränar med Tjejerna. Och apporten har hon blivit så tokig i så om hon ser någon är det full fart dit då går det inte att stoppa henne. Så för mig är det antingen eller aldrig något mitt i mellan.


RSS 2.0