Är våren på väg tro?

Nu känns det som våren äntligen är på väg på allvar. Vi har varit i skogen och spårat i flera veckor och mer snö har det inte blivit. Tray är jätte duktig i spåret och nu har han fattat det hela, vet redan när vi tar på selen vad som är på G. Geisha som snart ska ut och tävla går för tillfället kanon i spåret, men det märks att det varit en lång vinter för tempot blir riktigt behagligt efter en stund och hon sparar på sin energi och håller sig i spårkärnan. Lydnaden är också bra för tillfället, men vi har ett litet problem. (krypet) Fattar inte riktigt vad som hänt men jag känner att vi ska böra om från början igen för nu ser det inte alls bra ut, hög och alldeles för ivrig.

 

Tray tränar jag mest hemma i lugn och ro, och en stund i ridhuset på söndagar. Nu är det platsträning inne som vi håller på med och jag har klicka in att huvudet ska vara i backen. Han är för söt när han lägger sig och dyker ner med huvudet. Min lille plutt, sen tränar vi mest staga och positioner, kontakt.

 

Fick influensa så jag låg däckad i sex dagar, inte lätt med tre hundar när man knappt orkar ta sig mellan toa och sängen. Men tack vare snälla vänner så löste det sig så hundarna kom ut varje dag och fick springa av sig ordentligt. Blev så himla rädd när jag blev sjuk, har förra våren i färskt minne med lunginflammation som aldrig gick över. Men nu känner jag mig mycket bättre.

 

Nu ser vi fram i mot en vår med mycket aktiviteter. Snart kennelläger och sen rullar det på med allt roligt som händer under den ljusa tiden. Skulle varit hos Cilla på ett litet tränings läger i helgen men tyvärr blev hon sjuk så vi fick skjuta på det. Hoppas vi får till ett nytt tillfälle snart.


Röksug

Härligt, härligt snön försvinner mer och mer. Nu finns det skogar som man kan lägga riktigt långa spår i. Men jag vet det är bara början av februari och mer snö kommer nog. Nu gäller det att passa på medens det är tö. Har spårat flera dagar med Tray och jag är nöjd med det jag sett hittills, sen vet man ju aldrig det är mycket som ska till än för att jag ska kunna uttala mig om han är en bra hund i spåret.

 

Jag försöker sluta röka och det är ingen lätt match, och vet inte än hur det går, men fan vad irriterad jag är över allt. Har haft en helvetes vecka på jobbet med allt som ska in i januari inkomstdeklarationer och alla andra uppgifter som ska in. Jag fungerar inte riktigt i huvudet som jag ska, svårt att koncentrera mig och får tänka flera gånger på sånt som annars är givet.

 

Nu längtar jag till slutet av februari då första minilägret på länge blir av. Ska bli så roligt att träffa alla, och vissa har man ju inte sett sen SM. Och Tray får träffa brorsan Julle.

 

Geisha har haft en riktig bus vecka, eller ska man kalla det förstörar vecka. Köpte ett nytt fint ljus och satte på bordet här om dagen, dumt av mig. För jag borde förstått att en ny grej skulle bli intressant. Tänk hon åt upp hela ljuset, och på samma gång passade hon på att ta mina glasögon och demolera dom också. Det var någon som frågade när dom lägger av med att äta och förstöra allt. Inte fan vet jag för när det gäller Geisha har jag inga förhoppningar. Det kan vara lugnt i flera månader och helt utan förvarning börjar hon hitta på hyss igen.


RSS 2.0