Måndag 30/3-09

Lite om resten av helgen. I fredags for jag till Kållered jag och Annethe skulle börja städa pappas lägenhet. Och vi började också men det var värre än vi trott. Så när kl var 4 hade vi inte kommit längre än till köket, vi får fortsätta en annan dag. Sen åkte vi hem till Annethe och åt var sin stor biff och det blev någon öl på kvällen också tittade på så ska det låta. På lördagen började jag och Ingrid våran kurs, ett härligt gäng med bara boxrar kul, kul Det var 5 valpar i fyra månaders åldern och två lite större 10 månaders vi kommer att individ anpassa kursen så det gör inget att alla inte är på samma nivå.

Nu ska jag skriva lite om hur jag tänker med Dyrkas lydnad, för jag har funderat hela kvällen i går. Hon är ju som ni vet vid det här laget inte speciellt förtjust i lydnaden och jag lägger så mycket tid och energi på hennes lydnad och det går ut över Geisha. Så min tanke är att i fortsättningen satsa alla på Geisha. Va! tänker ni nu ska du sluta träna Dyrka nej, nej det ska jag inte men hon ska inte komma i första hand jag vet inte om jag någonsin får ordning på hennes lydnad och det känns tungt för min lilla älsklings hund är ju så bra i spåret. Men som sagt det tar all min energi att hålla på med lydnaden på henne. Så från och med nu är det Geisha som gäller i första hand, Dyrka får givet vis följa med och träna och jag kommer att träna henne också , men vi ska tänka att det bara är på skoj, så får vi se om vi tävlar någon gång i framtiden och om vi inte gör det så är det ingen större katastrof hon har ett bra och aktivt liv och jag älskar den hunden med eller utan bra tävlingslydnad. Geisha som har den rätta inställningen till träning kommer att bli hur bra som helst i framtiden så tävlingar kommer det att bli och det redan i år.


Söndag 29/3-09

Vet inte om jag ska skratta eller gråta!!!!!!!!!!!! Vi åkte till Borås BK i morse samling kl 8. Ut till spåren och det gick bra alla pinnarna med in men lite slarv i spåret vi fick en 7a, ja det är ju typiskt Dyrka, hon gillar inte appellspår tycker nog att dom är för enkla man hinner ju stanna och lukta på annat också. Det skulle hon aldrig göra i skogen. Sen tillbaka till klubben för att köra budföring och plats. Budföringen gick hyfsat en 8 Dyrka var lite för glad i mottagaren. Sen platsen en 8 där också, hon satte sig upp när det bara var en halv minut kvar. Ja vi känner att än så länge är vi med och kan bli uppflyttade. Så till lydnaden den blev helt katastrofal, Dyrka var på gott humör och vi lekte hon hade bra kontakt innan vi skulle gå in på plan. Sen hände något det var några som tränade agillity och deras hundar sprang igenom en tunnel som rasslade varje gång och Dyrka tappade fokus helt blev helt paralyserad av dom. Och så förblev det genom hela lydnaden hon var inte med överhuvud taget och jag hatar när hon blir sån här vill bara ta tag i henne och säga skärp till dig men det får man ju inte på en tävling. Så just nu har jag ingen lust att tänka tävling med den hunden, man skäms ju för henne och jag vet att hon kan gå bra om hon bara vill. Men jag ändrar nog mig till nästa vecka för då ska vi ju på det igen..


Onsdag 25/3-09

Nöjd, nöjd i dag var jag och körde igenom Dyrka. Vi började med att samla oss innan vi gick in på plan. Linförigheten gick skapligt kanske en 7a sen var det dags för framförgåendet utan dragning då menar jag tagert med godis på, och det brukar inte funka alls men i dag gjorde hon det klockrent. Gick i bra takt framför inget dragande, det ända man kan klaga på är att hon vänder huvudet när jag säger stanna men kroppen står kvar rakt fram. Hoppas, hoppas att det kan gå så bra på söndag. Sen var det inkallning inga som helst problem. Ingrid ska få kommendera mig på lördag för hon kan tjuvstarta ibland, men det är bra fart så om hon inte tjuvar är det en klar 10a. Hopp sitt hopp funkar bra vi la först våran isskrapa och hon sprang ut och satte sig, sen fick hon hoppa utan den och visst satte hon sig närmare hindret men ändå inte så nära som hon brukar. Läggandet under gång funkar bra men det är segt så där blir det inte så många poäng och ibland måste jag ta till ett dubbelkommando. Sen kommer vi till det som aldrig funkar med Dyrka apporteringen. I dag hör och häpnar sprang hon ut till apporten med fart tog den och kom in till mig med fart satte sig men släppte den med en gång när hon satt sig. Men , men det kanske kan bli en 5a om hon gör som idag. Ja nu hoppas jag på bra väder inget regn för då blir Dyrka seg som en råtta så vi vill ha sådant väder som idag. När vi hade tränat klart tog vi en långpromenad i skogen så nu är alla nöjda jag sitter vid datorn och vovvarna ligger på altanen och gnager på vars sitt ben.


Tisdag 24/3-09

Nu laddar vi in för söndagen, ska bara träna en dag den här veckan så att Dyrka känner sig riktigt sugen sen ska hon få vila sig i form. I går blev det bara en långpromenad i det fina vädret. På eftermiddagen kom Jessica och Cornelia hit vi skulle äta kyckling och jordnötssås, mums jag måste säga att jag gör den godaste jordnötssåsen som finns. Detta är inget skryt bara fakta, ha, ha. Cornelia älskar hundar det är det bästa hon vet, hemma tittar hon på en hundfilm så ofta hon får Jessica är rätt så trött på den och när hon ringer till mig frågar hon alltid vad Neas vovve är. Och hundarna älskar henne också. När Cornelia säger kom här så kommer dom. Hon är inte som många andra barn hårdhänt med hundarna utan klappar dom och pussar på dom och för en boxer är det helt underbart att få stå i centrum och bli om pysslad.

Sov nu Geisha!!!!Måndag 23/3-09

Då var en nu en helg till enda. I Tordags kväll var vi i Kållered och tömde pappas lägenhet på vägen hem åkte vi till Harry och Annethe och där fick vi pannkakor med grädde och sylt smaskens. Sen på lördagen kom Ingrid till mig vi drack vin och planerade våran kurs hade mys. Upp tidigt på söndagen vi skulle i väg och spåra i Jonsered med Harry och hans ny valpköpare. När vi kom hade Harry redan gått ett spår så jag gick ett åt Max och Ingrid gick åt Geisha Harry skulle gå åt Dyrka. Sen gick Harry valp spår. Valparna var så duktiga och det var deras mattar och hussar också. Vi körde lite budföring under tiden vi väntade på att gå spåren. Dyrka gjorde det hela kanon hoppade inte på mottagaren som hon brukar en klar 9 så jag var jätte nöjd. När vi varit där i någon timma dök Elisabeth och Tauno upp. Vi fortsatte med spåren nu var det Dyrkas tur, men var, var hennes spår ??? Harry hade glömt att gå spår till henne. Ingen fara hon fick gå Geishas spår och skötte sig helt klammer fritt. Geisha fick i stället köra uppletande. När allt var klart så släppte vi alla hundarna tillsammans i skogen vilken lycka att se åtta boxrar springa runt och leka tillsammans. På vägen hem åkte jag och Ingrid förbi Carin och tittade på valparna och Elisabeths lilla Harrick valp var så söt så söt som socker.


Torsdag 19/3-09

Åkte till klubben i går på dagen i det fina vädret, jag var helt ensam så vi hade hela plan för oss själva. Fortsatte att utveckla hoppet med Dyrka, så nu är det hopp ut till isskrapan tassen på och sen sitt och belöning det här funkar hur bra som helst. Geisha började jag lära sitt med apporten hon är så taggad på den att sitt blev lite för mycket, men när vi tragglat en stund fattade hon att leken kom om hon bara satte sig. Vet inte det här kanske blir för bra för mitt lilla vild djur. Får nog försöka med mer balans och lite mindre lek. Sen övade vi på positioner och det går över förväntan. När vi var klara åkte vi till byn och köpte en docka till Cornelia med napp och den kan prata gråta och skratta. Gissa om mitt lilla barnbarn blev glad en egen babys. På kvällen ringde hon och då hade hon lagt sin babys den skulle sova och den hade fått nun nun som är lika med välling. Hon är så härlig nu pratar hon mest hela tiden.


Onsdag 18/3-09

Det är vår jippi!!!!! I går var jag på Elfsborg BK och tränade. Jag åkte dit med en väl genomtänkt plan hur jag skulle träna och på vad. Innan på dagen hade jag lärt Dyrka att sätta tassen på en isskrapa. Jag började med Dyrka och tränade apport med lek och leksak med snöre, så när vi gick frittfölj var hon taggad och det såg bättre ut än vanligt. Sen så körde vi hopp med isskrapan, jag la ut den på ena sidan och hon fick hoppa springa fram och trampa på den och så kom belöningen. Detta funkade skit bra har haft svårt att få ut henne på hoppet eftersom hon inte är så noga med leksaken. I dag ska jag lära henne att sitta innan belöningen kommer det här kommer att bli så bra! Sen var det kryp, jag kröp sakta framför henne långa raka sträckor så att hon inte kunde dra på och bli hög bak. Geishas tur vi började med apporten på henne också med lek och hållfast annars förlorar du den. Hon håller stenhårt så nästa steg blir att sätta henne ner innan leken kommer. Sen fortsatte vi med att lära henne dutta tagerten och det har hon fått kläm på riktigt ordentligt nu. Sen körde vi stå i alla former med störning, jag ska inte sätta samman dom här två momenten till framförgående fören hon kan stå rakt fram i alla lägen vad som än händer. Sen blev det lek och balans innan vi gick lite linförighet. Det kändes jätte bra att träna på det här sättet så i dag ska vi fortsätta. Dyrka fick vara med på platsläggningen det var nog ett tio tal hundar. Hon som la jämte mig varnade mig för att hennes hund kunde gå upp, så jag gick inte så långt ifrån Dyrka och mycket riktigt så studsade hennes hund upp, men ingen fara Dyrka låg lugnt kvar.


Tisdag 17/3-09

I går var jag taggad till att träna. Jag började med att leka med Dyrka på Bennys sätt och det uppskattade hon. Sen körde jag apporten och det funkade bra på henne också, får nog ge henne lite mer tid till att hålla lika hårt som Geisha gör men det ska nog funka på henne också. Funderade lite hur jag ska få henne till att hänga med på det fria följet, och hur jag vill att det ska se ut. Då kom jag på att det måste vara fart på henne från börja hon måste ha en förväntan som talar om för henne att nu är det kul och vi har fart. Så jag satte henne och gick i väg över halva plan och på vägen ropade jag bara Dyrka kom, jag fortsatte att gå och hon kom upp vid min sida i full fart. Sen fortsatte vi att gå. Vilken kontakt och vilket fint fritt följ det blev. Ska klura på hur jag kan utveckla detta så att hon kan komma in på plan med den förväntan. Sen fick hon ligga och se på när jag värmde upp Geisha, Hon låg snällt kvar hela tiden. Geisha började jag med att köra apporten och nu håller hon den stenhårt hon vill ju inte förlora den. Sen fick hon sitta på plan medan jag gjorde lite annat fick mycket belöning för att hon satt kvar lugnt och stilla bra balans före sättandet ja det gick så bra. Sen fortsatte jag att få henne att dutta tagerten , lugnt och stilla in för framförgåendet. Hon är så duktig min lilla prinsessa det är bara matte som behöver lära sig ett och annat. När vi nästan var klara kom det en lös hund springande in på plan vi var på fotbollsplan här hemma i Öxabäck. Geisha blev hel tokig och skällde som besatt. Men hunden stannade inte utan kom rakt i mot oss med hög svans och rest ragg. Jag tog min hund i halsbandet och röt åt den andra att gå till sin husse som kom gående lite längre bort. Hunden brydde sig inte ett dugg åt mig så när den kom tillräckligt nära mig och Geisha fotade jag till den. Hunden skrek och vände om mot sin husse som fick tag på den. Nu kan man tro att allt var frid och fröjd, nej det blev ett himla liv på gubben för att jag sparkat till hans så snälla hund. Jag försökte förklara för honom att jag inte kunde veta om hans hund var snäll eller inte och att jag i första hand försvarar min hund och om det hade varit tvärt om skulle jag bara blivit glad att min hund fick sig en tillrättavisning. Men gubben gick på om misshandel och att han minsann skulle anmäla mig. Till det hela hör att jag knappt nuddade hans hund den blev mest rädd och jag brukar inte gå om kring och sparka på hundar men den här var inte ute efter att hej snällt på Geisha det synders tydligt att den vill mucka och Geisha var inte trevlig hon heller så det hade nog kunnat bli ett rejält bråk om inte jag handlat som jag gjorde.


Måndag16/3-09

Fy fannn vilken helg jag har haft, Den har varit skit bra. Vi åkte till Anneth på fredagen jag Ingrid och Anneth hade mys kväll med go mat och så ska det låta. På lördagen gick vi upp tidigt och åkte till VLO för att ha kurs med Benny Steen. Vilken kurs jag har lärt mig så mycket och många självklara saker som man kanske inte alltid tänker på. Mycket lek och balans. Först var jag givetvis väldigt nervös men på något sätt när man väl kommit in med sin hund trollar Benny bort nervositeten hos en och man kan koncentrera sig på hunden. Jag hade Geisha med mig. Vi har haft svårt med apporten hon vill inte hålla fast den och med 3 min hjälp från Benny håller hon den stenhårt. Ja som sagt har helgen handlat mycket om balans. Vi har fått lära oss att balansera upp hundarna för olika moment. Så att vi ger hunden bästa förutsättning för att klara momenten. Visst det låter självklart men gör vi det, nä det tror jag inte dom flesta gör. Vi har också fått lära oss att grunda hundarna riktigt inte tillåta halvbra saker och framförallt att leka med våra hundar på ett bra sätt. Benny tyckte att alla våra hundar var skit bra det var bara Mattte och husse som inte var riktigt lika bra, och visst är det så. Vi går för fort fram och vi tillåter att saker inte är riktigt bra. Nu ska jag gå tillbaka och grunda mina hundar riktigt ordentligt och vi ska ha skit kul tillsammans känner mig verkligen taggad på att träna hund. På lördag kvällen hade Anneth fixat mat när vi kom hem sen tittade vi lite på tv och upp liktidigt på söndagen. Kursen fortsatte i samma anda hela söndagen också vi har fått mycket ris men också en hel del ros. Jag måste säga att Benny är fantastiskt duktig både på hund och människa.


Torsdag 12/3-09

I går varken kunde eller orkade jag att aktivera mina hundar på grund av att min pappa dog i tisdags natt så jag och mina syskon var på sjukhuset till halv tre på morgonen känns väldigt konstigt att mina föräldrar gick bort med bara en månads mellanrum. Hur som helst så var jag helt slut i går och orkade inte ens gå ut på en promenad med hundarna , och då tog Geisha saken i egna händer eller rättare sagt egna tänder. Hon läste en lånebok från biblioteket, så nu får vi ersätta den. Sen tyckte hon att matte inte behövde sina nya skor så dom bet hon sönder. Ja den lilla tösen kan då hitta på. Tråkigt har hon i alla fall aldrig.


Tisdag 10/3-09

I dag har jag fixat en ny hemsida www.dyrka-geisha.dinstudio.se och så har jag varit och tränat. Dyrka var hur seg som helst jag band upp henne under tiden jag tränade Geisha, men det hjälpte föga. Typiskt att hon ska vara sån nu när vi ska på kurs. Så jag byter och tar Geisha med mig i stället har ingen lust att lägga så mycket pengar på en hund som sover sig igenom kursen. Geisha var i alla fall på strålande humör, fast det är hon ju jämt. I dag körde vi med kommendering i linförighet och det gick hyfsat fint, jag har aldrig gått så långt med henne förut men någon gång måste ju bli den första. Jag fick korrigera henne några gånger när hon drog i väg för fort men hon hade bra kontakt hela tiden. Sen tränade vi hopp och framförgående. Och kanske, kanske blir vi färdiga tills i Maj, men vi skyndar långsamt.


Måndag 9/3-09

Då har Swedboxs tjejliga träffats ännu en helg. Vi åkte till Cilla på fredag, Åt räkor och drack vin på kvällen och tjatade hund. På lördag bar det i väg till skogen. Vi var på samma ställe som tjädern flög på mig, och det första vi såg när vi kom fram var mycket riktigt den berömda tjädern han stod och vaktade sin väg fy vad äcklig han är. Vi gick ut spåren men Christina kom inte tillbaka och efter en stund ringde hon, tuta jag har gått vilse. Vi tutade men det hjälpte inte. Så Christina fick sätta sig i skogen och vänta och Cilla släppte på Thea, gissa om Thea blev förvånad när det låg en gubbe i skogen. Alla gick sina spår och var nöjda. Vi for i väg till lydnadsplan och tränade en stund, jag frös och hade ont i mitt ben så det blev inte så mycket träning för min del. När vi kom tillbaka till Cilla på eftermiddagen hade Sillen lagat en underbar middag till oss. På kvällen spelade vi ett roligt tärningsspel som gick ut på att ljuga så mycket som möjligt till det drack vi Gin som ni förstår hade vi väldigt kul.


Tisdag 3/3-09

Dum dummare och dummast måste vara jag. Jag i dag fick jag den geniala iden att lägga ängs spår till mina prinsessor. Jag och Helena träffades vid dom stora ängarna vid halv elva. Det blåste som attan och regnade små spik och inte nog med det för marken var frusen också. Snacka om att ge sina hundar dom bästa förutsättningarna. Ja som ni förstår så gick det inte så bra, Dyrka lyckades ta sig igenom sitt spår fick även med sig alla pinnar men hon gjorde inget bra spårarbete och jag blev irriterad på henne vid flera tillfällen när hon stannade och inte hittade spåret med en gång igen. Så dum jag är det var ju inte hennes fel vinden låg ju på och spåret hade säkert flyttat sig. Geisha började att spåra bra och markerade första pinnen sen efter första vinkeln var det kört. Hon tappade spåret och blev mycket frustrerad rusade fram och tillbaka för att hitta rätt igen, Jag selade av henne och sa hopp och lek. När hon blev lös och kunde springa fritt, hittade hon spåret och frispårade till slutet. Eftersom vi spårat så lite på äng kunde jag ju gjort det en annan dag när vädret varit bättre. I går var vi en sväng på klubben och tränade lite lydnad, Det regnade och Dyrka tyckte inte att det hela var roligt så hon tog fram sin tröga stil och vips fick hon som hon ville matte satte in henne i den varma skön bilen igen. Har bestämt mig för att inte ens försöka när hon är på det humöret utan hon åker in i bilen igen och får inte komma ut mer den dagen, kanske fattar hon att det gäller att vara pigg om man ska få vara med.


Måndag 2/3-09

I går träffades gänget för att spåra det var jag, Anna och Melina. Fort ut med spåren och sen på med grillen, korv det är livet de!!!!! Geisha och Dyrka spårade först och det var inget att klaga på bägge mina hundar gjorde perfekta spår. Sen var det Hildas tur och den lilla tösen spårar bara bättre och bättre för varje gång vi träffas. Och i går plockade hon upp alla pinnar också, Ni är så duktiga Anna och Hilda. Sen var det lilla Måns tur. Till saken hör att Måns har varit rejält snorig, men är bra nu. Men han kunde inte spåra alls och han har varit duktig i spåret förut, Jag misstänker att det kan vara kvalster. Melina fick sela av honom efter en stund vi gjorde ingen sak av det hela han fick springa och leka i skogen. Melina har märkt att han har haft svårt att hitta leksaker hemma också, så i dag blir det till att ringa farbror doktorn. Melina du ska se att nästa gång vi är i skogen spårar din lilla Måns som en gud igen.


Söndag 1/3-09

Den här veckan har det inte blivit så mycket hund. Måndag, Tisdag var vi bara hemma, Gick skogs promenader. I onsdags åkte jag till Kållered till min pappa för vi skulle ha begravning på torsdagen. Jag hängde med Harry till GMBK på onsdag kväll, vi hade tänkt att träna lite men planerna var helt isiga så det gick knappt att gå. Det blev i alla fall en promenad med alla hundarna sen fikade vi hos Harry och Annette i stället. I går packade vi ryggsäcken och gick till skogs med grannarna och alla hundar. Det var kallt men soligt vi hade korv och varm choklad med oss. Vi släpade ris och pinnar för att göra upp en eld, Dyrka och Geisha hjälpte till. Jag hade fuskat lite hade med mig tändved hemifrån. I dag blir det spår med Anna och Melina så vi får korv i dag också.
RSS 2.0