28/1-08

I helgen har jag varit på instruktörs utbildning. Det var Ingrid Tapper som var lärare i två heldagar åt oss. Så nu är jag fullmatad med nya kunskaper.

Hon är helt underbar att lyssna på, och hon är också mycket kunnig. Vi har lärt oss att läsa hund och också fått instrument för att kunna analyser hund på ett bra sätt. Det där med att läsa hund är inte helt lätt, Dom säger så mycket under kort tid så det gäller att hänga med.♥


24/1-08

I dag har vi varit hos Harry och Annethe och tittat på Geisha för första gången♥♥ Dom är helt underbara valparna, så små men redan så tuffa. Ja man kan sitta och bara stirra på dom hur länge som helst. Så nu väntar vi på att hon ska bli åtta veckor och komma hem. Fast det blir nog några mer påhälsningar hos Harry och Annethe först.22/1-08

I dag var det ett underbart väder, klarblå himmel och sol, det kändes nästan som vår. Jag och Dyrka åkte ut i skogen, först la vi ett spår, sen tog vi en lång promenad medan spåret låg till sig. Dyrka var jätte duktig, hittade alla pinnarna utan minsta problem. På Torsdag ska vi åka och titta på Geisha för första gången. Jag har kameran med mig, så på torsdag kväll ska vi nog få in lite bilder på henne på hemsidan.

   Trött efter en lång dag


Uppletande

I dag har vi varit ute och gjort ett uppletande. För att få Dyrka intresserad av föremålet, börjar jag med att göra några ingångs övningar. Jag lägger bara ut ett föremål åt gången , för att lära henne att komma till mig med föremålet. Ligger det många saker ute springer hon bara runt och luktar på varje sak. I dag funkade det riktigt bra, hon kom till mig med busen efter lite lek förstås . Jag håller på att lära henne ordet handen och jag tror att det har ramlat ner nu. När jag säger handen hämtar hon en sak och kommer med, jag får saken och hon får godis alla nöjda och glada.

       


15/1

Fy vad det är tråkigt!!!! Dyrka sjuk och jag är också sjuk och ute regnar det bara. Ja det är kanske bra, för det vore nog ännu tråkigare att sitta inne om solen hade varit framme. Jag hoppas Dyrka är bättre tills fredag, för då ska vi gå på Glögga trövet. Det  gör varje år i våran lilla by. Man går en tippspromenad med facklor på vägen får man glögg och korv och det finns eldar att värma sig vid. Dom flesta har nog en liten plunta med sig också. Sen är det fest i byggdegården till långt in på natten.

       Jag får sitta här och titta ut på allt roligt !!!!!!!!!!!!!!

14/1-08

Inget roligt alls Dyrka har fått kennel hosta efter My Dog men det är nog sånt man får räkna med. I går och i natt har hon varit riktigt dålig, men i dag är det nog bättre. Så det blir till att stanna hemma ett tag. Vi får gå koppel promenader så länge, inget som Dyrka uppskattar hon vill springa fort ,fort i skogen

image5


Träning 8/1-08

Vi började dagen med att ta en lång promenad med hund vännerna Zeke,Jippi,Vinna och Lycka. Sen sov Dyrka till det var dags att åka till klubben och träna. Vi tränade stå, inkallning och ligg. Jag var inponerad av att Dyrka låg kvar fast det var så blött och regnigt. I år har jag bestämt att planera min träning lite mera ska köra några få moment varje gång i stället för att kör en massa moment som bara blir halvbra.

image4

Måndag 7/1-08

Ja då är det måndag igen och julhelgen är över. Nu börjar nerräkningen tills valpen kommer hem. Om några veckor ska jag åka till Harry och Annethe och titta på henne för första gången. Jag har redan bestämt vad hon ska heta det blir Geisha. Idag har jag bestämt att vi ska ut och lägga ett spår till Dyrka och sen gå en långpromenad.
image2


Utställning

Gick upp kl 4 på fredag morgon, Dyrka tyckte att det var helknäppt hon ville sova, man går inte upp så här tidigt. Vi var på Mässan i god tid och som vanligt brydde sig inte Dyrka om varken folk eller hundar. kl 10 var det vår tid att ställa Dyrka blev 2a med HP och vi var nöjda. Sen åkte jag och Dyrka till Harry , Annethe och bojkarna grus. Jag och Dyrka tog en lång promenad i det svinkalla vädret. På kvällen kom Ingrid och Trippan till Anneth och Harry också vi åt en god middag och Trippan och Dyrka busade hela kvällen. På lördag gick vi upp vid 6 och åkte in till Mässan Dyrka blev 4a och Trippan blev 2a med HP. När vi kom hem var Dyrka helt slut och gick raka vägen in i sängen, sover och snarkar djupt.

spår

I dag har vi varit ute och spårat. Jag har börjat med att lägga en korvbit under varje pinne. Dyrka vill inte ta pinnarna men hon markerar dom, och ibland går det så fort att jag inte hinner med att se var pinnen är,eller så missar hon dom. Nu med korven hoppas jag att hon stannar upp och att pinnarna blir mer intressanta.För mat är ju det bästa Dyrka vet saker är hon inte så noga med. Men det gick mycket bra hon stannade vid pinnen och blev överlycklig när hon hittade en korvbit där,sen lekte vi lite med pinnen. Sen blev det fullfart till nästa pinne där sprang hon genast fram och putte bort pinnen och kollade om det var korv under den också. Så jag var nöjd och det var nog Dyrka med när hela skogen var full med korv.

Nyårsdagen

Firade nyår lugnt och still med familjen. När kl slog 12 skålade vi med julmust hade glömt att köp något annat. Vaknade tidigt till ett härligt väder bestämde mig för att åka och träna. Körde platsligning i grupp för första gången med Dyrka och det gick bra.

RSS 2.0