Onsdag 29/10-08

Måste skryta lite. Mitt lilla monster (Geisha) är så himla duktig. I går fick hon gå ett spår som en annan hund inte klarade OBS detta var en hund som var tränad på sök och fattade inte alls att hon skulle spåra så vi bråkade inte med henne. Men eftersom det låg två saker i spåret fick Geisha gå det. Det var ett svårt spår som gick över två bäckar och en spetsvinkel. Och min lilla tös fixade det utan några som helst problem hon är så himla duktig i spåret. Sen på kvällen tränade vi lydnad och åter igen så får jag skryta för nu har Geisha fattat det där med frittfölj och linförighet hon släpper inte kontakten en ända sekund och hon riktigt svävar fram. Ja som sagt var hon är så kul att träna med och hon vill så mycket hela tiden är hon positiv det märks att hon älskar det här med träning. Så då har jag skrytigt färdigt. Idag ska vi träna med Ingrid och Elfsborgs gänget ska bli kul.


Utkast: I går ...

I går stod jag i fönstret och tittade på hundarna som var ute i trädgården. Jag har en jätte stor kruka med lite vissna växter i, har inte tömt den än för den är så tung. Då såg jag att Geisha var uppe i den och började gräva ut jord så jag sprang ut och tog henne på bar gärning och sa nej den där får du inte röra. Geisha svarade jaså matte det visste jag inte men okey då ska inte röra den mer. Sen går jag in och tittar i fönstret igen. Och då följer följande dialog mellan mina hundar.

Geisha: Har hon gått in?

Dyrka: ja det tror jag vad då ?

Geisha: Då kan vi ju gå till krukan igen.

Dyrka: Sa hon inte att du inte fick röra den.

Geisha: Nej det tror jag inte att hon sa, bara att jag inte fick gräva i den.

Dyrka: Nej jag låter nog bli.

Geisha: Vad du är tråkig jag ska i alla fall välta den. Puh det var svårt men nu är det gjort.

Geisha: Kom igen nu syrran det här är hel kul.

Dyrka: Nej matte sa ju att vi inte fick, men det ser ju rätt roligt ut nu är du helt full med jord hela du.

Geisha: Ha ,ha jag skvätter lite på dig, koll man kan rulla kruka också kom nu syrran.

Dyrka: Är du säker på att vi får göra så här då.

Geisha: Ja har då aldrig hört någon annat. Vi hjälper ju bara henne att tömma den här gamla krukan

Dyrka: Okey då om du säger att vi får så kan jag vara med en stund för det ser ju rätt så roligt ut

När jag öppnade dörren igen pep Dyrka iväg, Gick och luktade lite i trädgården som om hon inte alls hade varit i närheten av krukan. Geisha stod mitt i, full med jord och såg mycket förvånad ut när jag kom ut som om hon aldrig hört talats om att hon inte fick göra så där.

Tyvärr så blir det inget tränings läger i Skåneland för min del Anders ska ha bilen och han hade bokat in den helgen före mig så jag får vara hemma. Men det går ju fler tåg till Skåne.


Husse ska jag hjälpa dig med veden eller????


Lördag 25/10-08

Ja då har vi varit ute och försökt med ännu en appell tävling. Jag var sist ut i spåret och vad ska man säga Dyrka missade två apporter och det är inte mycket att orda om. Men jag är lite glad ändå för hon strulade inte i spåret alls utan gick riktigt bra vinden låg på så hon gick nog lite utanför på första sträckan. Andra sträckan gick hon i spåret hela vägen men missade apporten i alla fall vinklarna tog hon klockrent. slutet tog hon och kom till mig med glädje så hon har nog inte bara struntat i dom andra. Efter de så bröt jag ingen ide att fortsätt med lydnaden. Men jag stannade och tittade på dom andra efter som Karin och Enya också tävlade. När man står där och tittar så förstår jag att jag inte behöver vara så nervös för Dyrkas lydnad, det var inte många som gick ett dugg bättre en henne dom flesta nollade ett eller flera moment och det var inte många 10 poängare som delades ut så jag ska nog vara lite nöjd med min Dyrka för vissa saker gör hon ju riktigt bra i alla fall när vi tränar. Nu blir det nog ingen mer tävling fören till våren då tar vi nya tag och då ska vi fasen i mig bli uppflyttade vi har ju lite tid på oss till dess att träna.


Torsdag 23/10-08

Vilken morgon, satt i lugn ro och drack mitt kaffe, när jag hörde att hiskligt brak och kras. Vad händer Geisha var det första jag ropade. Och vet ni vad den lilla apan lyckats med. Jo dra ner hela gardin stången i stora rummet med gardiner, och på stången hade jag hängt två ljuslyktor och som ni förstår så finns det inte mycket kvar av dom. Ibland undrar jag om det är ett allvarligt fel på den hunden hon har ju massor med leksaker och komma på att dra i gardinerna ja det kan ju en valp göra men hallå Geisha är snart ett år. Men , men jag älskar henne ändå.

I går var Anna och Hilda med på våran klubb och tränade vi hjälptes åt och körde en hund i taget riktigt kul så det får vi göra om.

Det är jag som är den lilla Apan, kan inte förstå varför matte kallar mig så!!!!!!!!!


Måndag 20/10-08

Då ska vi se vad som har hänt i helgen. I fredags tränade vi lydnad och uppletande. Jag tränade bara framförgående och linförighet med Dyrka sen blev det uppletande för båda tjejerna. I lördags var vi ute och spårade. Jag. Anna och Melina när vi kom till skogen möttes vi av älgjägare så det var bara att förflytta sig för vill ju inte bli tagna som älgar. Åkte ner till klubben och la appell spår i hagarna till alla hundar. Under tiden vi väntade på att spåren skulle ligga till sig körde vi uppletande. Hilda fick vind vittra sakerna och jag fick även springa ut till saken, men sen fattade hon och kom stolt in till matte med leksaken. Med Måns körde vi lite bara en sak som jag gick ut och lekte med och sen fick Melina släpp honom hämta saken var inga problem men att lämna den ifrån sig det vill inte måns, så matte får öva på bytes handel med den killen. Först ut i spåret var Måns han spårar riktigt bra men är lite försiktig. Pinnarna är det inga problem han tar dom med glädje, men vill inte gärna lämna dom ifrån sig. Hilda gick ett kanon spår hon jobbade hela tiden och tog vinklarna bra, var inte alls lika het som hon brukar vara, pinnarna stannade hon vid men tog inte upp. Så vid sista saken fick Anna bara stå still och vänta och till slut tog Hilda upp den och då blev det jubel och applåder från oss alla och det gillade Hilda som var mycket stolt. Dyrka gick sitt spår riktigt bra hon tappade lite på slutet men tog upp igen och hon åt ingen skit i spåret det hjälpte att jag blev riktigt arg på henne förra helgen. Geisha fick ett litet spår som jag inte var riktigt säker på hur jag hade gått så jag fick lita helt på henne. Det gick rätt så bra hon tappade några gånger men letade sig tillbaka till spåret och hon tog sin leksak i slutet. I söndags hjälpte jag till i köket på Swedbox korning och det var riktigt roligt att titta på, jag såg alla bit övningar och följde med runt på en hund .


Torsdag 16/10-08

Vad händer i höst mörkret. I tisdags tränade vi lydnad. Jag lekte med apporten som Karin lärde mig på lägret och det verkar som det skulle kunna funka, Dyrka tog den under lek och sprang med den i munnen långa stunder så vi får kämpa på. Tränade ingångs övningar med Geisha och den lilla kråkan fattar med en gång och gör som matte vill. I går var vi ute i regnet och gjorde uppletande. Vi gjorde två korridorer med två föremål i varje. Dyrka var först ut. Hittade första föremålet men tog den inte, jag skickade henne igen och hon hämtade andra föremålet. I den andra korridoren tog hon bägge föremålen. Vet inte varför hon gör så ibland att hon bara struntar i ett föremål, för med dom andra kommer hon glatt in. Geisha fick gå ut och vinda det första föremålet sen sprang hon med full fart ut och hämtade det. Jag släppte henne en gång till för att se om hon kunde hitta det andra föremålet utan att vinda först och det gick bra med lite hjälp från matte. I den andra korridoren så släppte jag bara på henne och hon tog första föremålet utan problem, sen vindade jag det andra föremålet och det gick bra. Jag fundera på att ta en time out Med lydnads träningen med Dyrka så att vi bara gör kul saker spårar och sånt för just nu tycker jag inte att det är så kul att träna lydnad med henne jag behöver få tillbaka glöden i mig själv igen om det någon gång ska bli bra. Geisha tycker jag däremot är skit kul att träna lydnad med. Dom är så olika min två små söt nosar Den ena vill allt och den andra vill bara göra det hon själv tycker är roligt, men dom är lika charmiga bägge två på sitt eget lilla vis.


I dag regnar det så då har vi det så här skönt!!!!!!!!!  

Fast Geisha har redan varit ute och dragit upp och tuggat sönder en trädgårds lampa i små, små bitar så jag har plockat hårdplast bitar på hela altanen och i trädgården hoppas bara inte hon har svalt några.


 


Måndag 13/10-08

Ja då har vi varit på årets sista läger, Vlo´s läger på Tånga hed. Som vanligt har det varit kul med trevliga människor och mycket hundträning. Jag var i en grupp med Harry, Ingrid och Karin vi tränade appell spår och lydnad och som vanligt så skällde Harry på mig hela tiden men bara när det gäller Dyrka, jag vet att han bara menar väl för Dyrka är inte lätt att träna med och jag ger upp när det inte går bra så det är nog så att jag behöver en spark i röven ibland. Vi fick i alla fall till ett riktigt bra framförgående på henne och det känns bra. Geisha har tyvärr inte gjort så mycket i helgen, hon fick ett litet spår i går och så har hon varit med på uppletande och Harry gjorde vindövningar med henne och det hon har gjort har gått riktigt bra. Vi har tränat lite lydnad i mellan åt jag och Geisha också men annars har jag koncentrerat mig på Dyrka för det är med henne jag behöver hjälp.Tisdag 7/10-08

Vad händer ? inte mycket just nu. I går hade jag avslutning på lydnadskursen, men hann även med att träna mina hundar en stund. Dyrka gick bra i går också jag leker med henne som Elin visade mig, sen kör vi utan lek med mycket beröm och uppmuntran och det funkar faktiskt riktigt bra. Så tack Elin!!! Dyrka tycker att det är roligt med nya moment. Skallet går över förväntan, Hon skäller tills jag säger tyst och sen kommer belöning. Krypet är också ett sådant moment som Dyrka gillar, har väl inte kommit så långt att jag kan stå upprätt, än men vi är på god väg. Det har aldrig varit några problem att lära Dyrka momenten hon vill vara till lags och gör nästan alltid vad jag vill att hon ska göra, men att få henne till att tycka att det är roligt är en annan femma. Men som sagt nu tror jag att vi hittat rätt i vår träning.

Geisha är som vanligt lätt att träna hon är med på det mesta och tycks älska allt vad träning heter. Jag har börjat med kryp på henne också och det går bra. Vi har även börjat gå över stegen och hon är helt orädd, Det är nog mer jag som tycker att det är läskigt, Tänk om hon ramlar ner!!!! Något som Jag måste börja träna mer med Geisha är plats, Tyvärr är det ju så att jag alltid tar Dyrka när det ges tillfälle till platsliggning. Men hon kan ligga kortare stunder om jag står väldigt nära. Jag glömmer av att min lilla tös börjar att bli stor så det är nog dags att ställa lite större krav på henne i alla fall när det gäller att ligga kvar, hon har ju så mycket spring i benen men vad ska man för vänta sig av en AD HD hund =( Anetthe Dahlgren, Harry Dahlgren )

Nu är vi i full färd med att packa husvagnen igen för på fredag bär det av till Tånga hed , Boxerläger ska bli kul.


Ack om det ändå vore sommar!!!!!!!!!!!!!


Fredag 3/10-08

Då har det gått en vecka igen. Geisha är bra men jag drömmer fortfarande mardrömmar om att hon sätter i sig saker som fastnar i magen. Vår träning i veckan har bestått av mycket lek. I måndags och i tisdags fick jag inte riktigt till det med Dyrka lek funkade bara en kort stund. Och platsen gick hon upp på. Vet inte riktigt vad det beror på för hon har varit trygg i sin platsliggning. Men det är väl bara till att backa igen. I går när vi var och tränade funkade allt mycket bättre Dyrka var taggad på leken och när vi inte lekte belönade jag med lever och då blev det fart på henne. Jag la plats två gånger i går och peppar, peppar hon låg kvar lugnt och snällt som hon brukar göra. Vi går vidare med skall, nu kan hon skälla tre fyra gånger innan det kommer belöning så det blir bättre och bättre. Med krypet gör vi också framsteg nu kan jag nästan stå helt upprätt och kommendera kryp. Alla moment som inte ska gå med fart är Dyrka riktigt duktig på.

Geisha har jag inte tränat så mycket med för hon har ju varit sjuk. I går fick hon åka med till klubben men vi gick bara en promenad, hon får vila till söndagens spår.


Onsdag 1/10-08

Vilken natt jag har haft, min lilla Geisha har varit så sjuk. Det började redan i går morse hon spydde men jag brydde mig inte så mycket för hundar spyr ju ibland. Sen spydde hon efter maten igen på eftermiddagen och hon åt så konstigt tyckte jag. Smulade sönder maten hon brukar bara glufsa i sig. På kvällen blev hon mer och mer hängig ville bara ligga sen började hon spy med en timmes mellan rum. Jag började bli orolig att hon ätit något som fastnat i tarmen. Gick ut för att få henne att baja och det gjorde hon, hela natten fortsatte hon att spy tillsist var hon så slut att hon inte orkade resa sig upp när hon spydde. Jag ringde till Annethe på morgonen som sa att jag skulle ge henne välling och risavkok. Och att jag kunde avvakta till eftermiddagen innan jag åkte i väg med henne till vetrenären. Hon blev piggare på morgonen och drack vatten åt välling. Då var det nog bara magsjuka tänkte jag. Men när hon ätit lite ris och gick ut för att baja ja då kom boven i dramat ut. En lång plast sak 10cm lång och 5cm bred inte konstigt att hon mådde så dåligt, och så typiskt Geisha hon måste bara bita på, och äta allt hon hittar så nu åker alla saker av gummi och plast i soptunnan för en sån här natt vill vi inte ha igen och det kunde ju ha slutat med operation.


RSS 2.0