Söndag 25/4-10

Ja då har vi varit ute på årets två första tävlingar, Lördagen slutade lika fort som den började. Efter 4 pinnen så gick vi bort oss. Jag och Geisha backade till baka och hittade spåret igen men tyvärr kostade det för mycket tid. Söndag upp tidigt igen och ut i skogen för spår. I dag gick det fin fint. Lite bråttom i början så vi missade första pinnen men sen flöt det på. 9 på upptaget och 9 i spåret sen en sådan där lydnad, vet att vi kan mycket bättre Geisha var lite för intresserad av publiken. Budföring en 10 och sen var det bara platsen kvar och det kändes jätte bra vi skulle nog bli uppflyttade. Och vad gör min lilla höna då jo hon gick upp på platsen hon som ligger så säkert. Ja då var den uppflyttningen borta. Men vi tar nya tag och som tur är har JAG ANMÄLT till fler tävlingar. Vi skrapade ihop 406,75 poäng


Tisdag 20/4-10

Nu flyger dagarna i väg och man har fullt upp, i bland lite för mycket. Just nu har jag tre kurser i gång och tre hundar hemma som alla vill ha sitt. Tänk det var bara en och halv månad sen som man satt och klagade på hur tråkigt allt var och hur lite det fans att göra i all snö, så fort allt kan vända. Hur som så älskar jag att träna hund. Just nu så finslipar jag och Geisha på lydnaden i lägre, till helgen bär det ut på årets första tävlingar ska bli så himla sköj.... Om allt sitter som på träning så kommer det att gå bra, men det kan räcka med att jag blir lite nervös. Geisha är fruktansvärt känslig på mig kan flippa helt om hon tycker jag är konstig. Så jag ska försöka fokusera på hunden och glömma allt runt mig, gå ut på plan med en självsäkerhet. Himla lätt att skriva får se om det är lika lätt när man väl står där. Play har nu snart bott har i tre veckor och det känns som han verkligen har bott in sig, springer direkt till våran bort när vi ska in och ställer sig på sin matplats när det vankas mat. Jag har också fått rutiner när det gäller att ha tre hundar. Morgonrundan med två Dyrka och Play som inte drar, sen en runda med Geisha. Sen ut i skaogen så dom kan vara lösa sen kör vi likadant på kvällen. Bra rutiner som funkar, och lyckliga hundar.


Sönddag 4/11-10

Tack Cilla, Pia och Johanna för en fantastiskt rolig fredag. Och vilka spå, Lilla Dias impade nog mest på mig, och mina hundar är är jag hel nöjd med. kom inte hem förän sent på lördag kvällen vi alla somnade som stockar. upp tidigt på söndag för kurs i spår, fan jag måste ha gått många mil den här hegen. Jag och Melina tog en sväng med hundarna nu i kväll, Geisha och Play fick vara hemma eftersom dom båd fått vara ute mycket under dagen så tyckte jag att bara Dyrka kunde få lite tid. Det ångrar jag nu. För vet ni vad hon gjord, jo hon slukade en råtta med hull och hår. Vi gick över kalhuygget och helt plötsligt ser jag att Dyrka har något i munnen. Jag skriker loss och vad gör hon då, sväljer och sväljer så fort hon kan innan jag kommer fram. En hel stor, fet råtta med päls och allt. när jag är framme så är det bara en kal äklig svans som hänger ut genom munnen på henne. Jag kommer aldrig att glömma det här. Min älskade hund äter inte råttor fy fan vad äkligt!!!!

Onsdag 7/4-10

Min älskade vovve gjorde en sådan kanon träning i går. Åkte till klubben var så sugen på att träna och jag var på jätte gott humör. Geisha hade varit och lekt med Heffa i en timme innan jag åkte ner till klubben, så hon fick vilaa medans jag gick en promenad med Dyrka och tränadelite. Sen var hon taggad min lilla tös. Vilken kontakt och vilken attityd, Nu har hon kommit på vad matte vill ha henne hamnar hon lite fel någon gång ja då backar hon snabbt in i rätt position igen (DET HÄR GILLAR JAG) Snygga appoteringar utan slarv och ett underbart kryp. Det känns så gött att kunna sätta in hunden i bilen efter en lyckad träning. Sen kom bror och lämnade Play som ska bo hos mig när han och Annethe gottar sig i solen. Ska bli riktigt kul att ha en kille i huset. Kvällen i går med hundarna gick bra Play är lite orolig och följer mig vart jag än går men han vänjer sig snart. I natt har dom sovit alla tre i sängen ja till och med jag fick en liten flik att sova på. Dyrka kan vara en tjur tant ibland men Geisha tycker det är helkul med Play. Jag kommer att få en hel del motion efter som jag inte går kisse rundor med mer en en åt gången så nu blir det tre rundor på morgonen och tre rundor på kvällen. På dagen åker jag ut i skogen och släpper dom.


Måndag 5/4-10

Vilken helg det har varit! Vi börjar med torsdagen när vi var ett helt gäng som hyrt ridhus i fem timmar. Ja blev kommenderad i lydnaden för första gångegen körde jag igenom Geisha i lägre. Och med tanke på att vi var i ridhus så gick det rätt så bra, Hon kan släppa lite på linförigheten men annars är hon med på noterna hela tiden, sätter sig lite för nära hindret på hoppet och kan springa lite för fort till apporten. Men i det hela så ser det bra ut. Krypet är jag skit nöj med. Vi grillade korv och sen blev det även lite upppletande med hundarna. Var inte hemma fören halv sex och då blev det soffan för mig och två trötta hundar. På fredagen tog vi det lugnt för att ladda inför lördagen då vi åkte till Elfsborg för att träna och spåra med Ingrid. Både Geisha och trippan gjorde bra i från sig i spåren, Geishas spår var långt och hon var rejält trött i slutet. Det märks att man inte spårat på länge för hundarna blir trötta i huvudet fort. Dyrka och Elsa fick göra uppletande. Sen tillbaka till klubben för fika i solen och lydnads träning. På kvällen åt och drack jag och Ingrid gott med fyra trötta hundar. Vi hade satt galler mellan hall och rum och varvade hundarna där. Innan kvällen var slut kunde vi ha alla tillsammans härligt när fyra tikar kan ligga i soffan jämte varandra utan problem. På söndagen var det dax för spår igen lydnaden hoppade jag, var lite bakfull och då känns det inte rätt att träna lydnad med Geisha just nu med tanke på att vi snart ska tävla vill inte gå in på plan med fel attityd. Sen hem och vad skönt det var att sjunka ner i soffan med en film.


Torsdag 1/4-10

a i bland undrar jag vad det är för hund jag fått (Monster) helt plötsligt upptäcker jag att någon och då är inte denna någon Dyrka, har gnagt på mina köksluckor i nederkant. På ena kökslådan är en bit av ena hörnet bort gnagt. Fattar inte när hon har kunnat gjort detta, antagligen när jag duschat eller suttit på toa. Ja henne måste man ha full koll på hela tiden, ta bara här om dagen då lyckades hon bita sönder en stor bit av min madrass i sängen, tyckte väl att det var ovanligt tyst och lugnt. Och när jag upptäcker vad hon håller på med så tittar hon bara på mig med en tyken uppsyn som vad!! får man inte göra så här oj då!! det hade jag ingen som helst aning om. så nu får hon gå med mig in på toa när jag duschar eller så får det bli buren. Nu har vi kommit igång med utomhus träning på allvar och första medlemsmötet på klubben är avklarat. Jag och Geisha har tänkt att vara med och tävla på sjuhärads mästerskapen i år får se om vi lyckas kvala in, lägre klass får det bli.


RSS 2.0