Onsdag 29/4-09

Nu har jag varit och tränat hund mitt på dagen i två dagar, mest för att vänja dom att arbeta i värmen. Dyrka har faktiskt gott riktigt bra. I förrgår körde jag en hel appell lydnad och hon höll ihop riktigt bra genom hela lydnaden. Geisha har varit lite slö på plan började bli orolig om hon var sjuk, men sen så gjorde vi ett uppletande och då var det full spruta igen så sjuk är hon nog inte. I dag ska vi vara hemma och packa för resan till Örebro på Torsdag. Ska bli skit kul att ställa ut hundarna igen för det var längesedan vi var på en utställning. Mina hundar går i samma klass så Harry får ta en av dom, lite konstigt när dom ska konkurrera med varandra. Det ska i alla fall bli kul att träffa alla människor som man inte sett sen förra året, en del inte sen boxerlägret. Vi ska försöka hinna med att lägga lite spår i Ånnaboda också, Vi har inte spårat sen påsk så det är välbehövligt.

söndag 26/4-09

En helg med mycket och många boxrar. I lördags morse kom Harry och Annethe och lämnade pojkarna grus, Play och Figo. På dagen tog jag, Anders och packade en ryggsäck och drog till skogs med alla hundar. Vi tog en rejäl runda på två timmar tänkte att nu blir dom trötta, men inte både Figo och Geisha fortsatte att leka när vi kom hem. På kvällen kom Cilla, Thea, Sillen och Ellen, Cilla hade kommit med på tävlingen i Mark. Så nu blev det 7 hundar som skulle sova här. Men som alltid så går det hur bra som helst med alla hundar och lite kompostgaller. Skit kul att tjöta med Cilla dricka öl och grilla. Upp tidigt på morgonen för att lotsa Cilla till tävlingen hem igen och ut med alla dogsen i trädgården. På eftermiddagen kom Harry och Annethe för att hämta sina pojkar givet vis stod maten på bordet när dom kom. Nu har killarna åkt hem och det känns lite tomt med bara tre hundar, jag trivs när det är många om kring mig.

Kolla in minen på Far och Dotter dom är otroligt lika

Fredag 24/4-09

Våren är nog den bästa tiden på året, lagom varmt i solen och det är så härligt att se när allt blir grönare och grönare. Den här veckan har vi varit och tränat varje dag. På klubben och i alleby. I går började jag dagen tidigt var i Kållered redan kl 8 på morgonen. Jag och Annethe städade färdigt pappas lägenhet skönt nu är det klart och vi har lämnat in nycklarna. Sen åkte jag vidare till Alleby där jag och Ingrid hade kurs med våra härliga deltagare och deras duktiga hundar, vi var inte hemma för en tio i går kväll. Geisha är halt upptäckte det i går, inte så mycket men hon haltar lite på bak hasen. Hon har nog sträckt sig, får försöka hålla henne lugn någon dag, men det blir nog inte det lättaste. I dag blir det ingen träning i alla fall för vi ska köra ved och greja hemma, och i morgon ska jag vara hundvakt till grabbarna grus, Play och Figo, härligt med hela huset fullt av Boxrar.

Onsdag 22/4-09

I går åkte jag till Elfsborg för att träna. Började med Dyrka fisen, men hon var inte med är nog lite slö av löpet. Så jag tog ut Geisha som vanligt är det full fart på henne. Just nu är hon inte speciellt balanserad, måste samla ihop henne hela tiden annars gör hon allt i raket fart och så kan vi ju inte ha det. Vi har haft lite problem med hoppet, förut hoppade hon så fort hon såg hindret så jag har varit tvungen att vara ganska hård med att hon ska sitta innan hoppet, nu vågar hon inte hoppa utan sitter kvar. Så ibland kvittar det hur man gör det blir fel ändå. Nu får vi köra hopp utan krav ett tag och se om det blir bättre. I förrgår var jag hos veterinären med Dyrkas öga och det var ingen fara med det är bara en irritation på ögon globen eller vad det nu heter, vi fick salva så det ska nog bli bra igen, passade på att vaccinera henne samtidigt. Annars njuter vi av dagarna nu tar långa promenader fikar ute på altanen, jag älskar den här årstiden och hundarna trivs när dom kan vara ute hela dagarna i trädgården.


Måndag 20/4-09

Ja i går var vi och gjorde Geishas MH och det gick galant hon skötte sig bra. Ska försöka sätta in lite film snuttar här får se om det går. Sen kom det ett roligt besked Christina och Master blev uppflyttade till högre klass spår i går. Grattis till er. Här är Geishas resultat på MH


Kontakt ( hälsning) 4

kontakt ( samarbete) 4

Kontakt (hantering) 4

Lek 1 (leklust) 4

Lek 1 (Gripande) 3

Lek1 (dragkamp) 2

Förföljande 4

Gripande 5

aktivitet 4

Avst.lek (intresse) 3

Avst.lek (hot/agg) 1

Avst.lek (Nyfikenhet) 4

Avst.lek (leklust) 3

Avst.lek (samarbete) 4

överraskning (rädsla)4

överaskning (hot/agg) 1

överaskning (Nyfikenhet) 1

överaskning (kvarstående rädsla) 3

Överaskning (kvarstående intresse) 2

ljudkänsl (rädsla) 3

ljudkänsl (nyfikenhet) 5

ljudkänsl ( kvarstående rädsla) 1

ljudkänsl ( kvarstående intresse) 1

spöke ( hot/agg) 3

spöke (kontroll) 5

spöke (rädsla) 2

spöke (nyfikenhet) 4

spöke (kontakt) 4

lek 2 (leklust) 4

lek 2 (gripande) 3

skott 1

Fredag 17/4-09

På dagen i går roade jag mig med att sätta upp mitt nya förtält och fy fannn vad jag slet, men skam den som ger sig jag fick upp det och det blev bra. Ett riktigt snyggt förtält till min gamla vagn, kul med något som ser bra ut. Sen la vi in nytt laminat golv i vagnen. Visst det kan kännas lite onödigt i den gamla vagnen men det var golv som vi hade över här hemma så det kostade inget och det ser ju fräsar ut nu. Sen bar det av till klubben, tänk vad det fina vädret gör, folk tittar fram från sina iden. Det var nästan fullt på lydnads plan i går och det är jätte bra för Geisha behöver mycket störning. Vi började kvällen med en budföring en kille som hon aldrig har hälsat på förut var mottagare. Det var nyttigt för Geisha var inte alls lika förtjust som hon brukar vara, men hon sprang i alla fall lite tveksam första gången, andra gången hade hon full fart. Jag måste öva med okända mottagare inser jag nu. Sen körde vi på som vanligt hon har lite svårt att koncentrera sig i början när det är så många andra hundar på plan, men efter en stund går det bra och hon skulle ju aldrig få för sig att springa till en annan hund och det är bra. Vi la plats i ett helt gäng Geisha låg jämte en hund som hela tiden gick upp mycket irriterande tyckte jag för jag vågade ju inte gå mer en ett par steg ifrån henne. Men mitt lilla monster skötte sig fint, i slutet försökte hon krypa framåt men då var jag nära och kunde korrigera henne i rätt sekund. Dyrka fick också komma ut en stund vi övade på framförgående på en del av plan där det inte är folk vill ju inte förstöra för andra med min löptik.

Onsdag 15/4-09

När jag skrev om vårat påsk läger så glömde jag en hel drös med folk som var med. Elisabeth och Tauno och den lilla söta valpen Harrick och Ockie så klart, Sen var det Annika och hennes lilla schäfer valp Papaya, Jag tog några bilder inte så många men nu ska jag lägga ut dom. Och tänk att jag fick ett kort i repris. Sillen diskar. Det såg vi ju på ett annat läger också då var det Sillen och Harry som diskade, duktiga pojkar! Ja i går var jag till klubben och tränade Geisha, Dyrka som höglöper fick sitta i bilen. Vi tränade rätt så länge i det fina vädret. Kontakt, kontakt och åter lite kontakt. Sen var det lek med apport och snabba läggande. Gick tillsist en runda med Dyrka som hela tiden kom upp vid min sida matte jag vill också trän titta nu går jag ju fint. Ja det skadar inte att hon får ha tråkigt för det taggar ju den lilla damen tydligen.
Måndag 13/4-09

Då var påskhelgen slut och den har varit full med hund aktiviteter. Det började i fredags när jag packade Geisha i bilen och for mot Jonsered. Carin hade ordnat en tränings helg. Jag kom dit vid tio och då kom även Ingrid, Carin Harry och Annethe och några som jag inte känner vid elva anlände Christina och på Eftermiddagen Cilla, Sillen Nina och Veronica. Vi började med spår och Geisha fick ett rätt så långt spår. Men dumma matte hade glömt att ta med vatten i värmen så hon blev så slut och törstig att hon inte ens orkade äta sin kattmat i slutet. Men min lilla tös spårad så fint hela vägen. Sen blev det lydnad och uppletande med Anna som instruktör. Eftersom jag nyss gått på kurs med Benny så tänker jag fortsätta träna på det viset men det var ändå kul att höra Anna och hur hon tänker. På kvällen hade Nina lagat jätte god spagetti och köttfärssås, efter som jag var rätt så trött så blev det ingen sen kväll. På lördag morgon åkte jag hem och firade påsk med familjen. Sen på söndagen var det dags för mig och Ingrid att ha kurs på VLO igen. Jag hann också med att träna lite lydnad med Geisha innan kursen började. Ingrid hjälpte mig med en budföring och vi la plats. Geisha kryper under platsen jag måste få henne att sluta med det. Får väl gå tillbaka ock stå framför henne igen.


Måndag 6/4-09

I dag har jag och hundarna haft en hel mysig träningsdag. Jag började med att lägga ett appell spår till Geisha. Under tiden åkte vi upp till klubben och tränade lite. Vi mötte också en anstaffblandning som vill hälsa på min hundar, tyckte det var bäst att bara Geisha hälsade med tanke på att Dyrka löper. Jag förklarade för ägarna vi inte leker på plan, så vi gick iväg och släppte dom. Sen var det dags för Geisha att gå sitt spår och vad ska jag säga hon skötte sig alldeles utmärkt och min lilla prinsessa plockade alla pinnarna och kom till mig. Gud vad skönt det är när den biten inte strular. Sen blev det mer lydnad. Geisha var så där lagom trött så hon hade inte så bråttom som hon brukar ha och hon fick ligga plats i fem minuter och det klarade hon utan problem, det blir bättre och bättre. Vi fortsatte med framförgåendet och i dag fick vi lägga leksak på tagerten för jag tycker att hon går lite för sakta, sen blev farten bättre men ändå inte för fort. Sen när vi körde hopp så har vi fått ett problem Geisha vill inte hopp springer runt hindret så fort hon får ett tillfälle vet inte vad det beror på för hon har alltid älskat att hoppa. Får se hur det är nästa gång. Dyrka tränade också och hon var på ett strålande humör, inte alls så slö som jag trodde hon skulle vara, för hemma har hon mest legat i sängen dom sista två dagarna. Vi filar på framförgåendet med henne också det vill gärna bli snett. Sen försökte vi få till snabba lägganden under gång, det blev inte så bra men bättre än det var förut så vi fortsätter på de viset Ingrid visade mig.

Fredag 3/4-09

I väntan på Solen. I onsdags var vi och tränade i flera timmar i det sköna vädret. Jag började med rutan på Geisha och dom första gångerna gick det skit bra, men sen råkade jag slänga bollen i huvudet på henne, så var det med den rutan fniss. Ja hon glömmer nog det otrevliga, hon är ju inte känd för att vara så känslig. Sen i torsdags var det begravning för min pappa. Det känns lite konstigt att vara utan föräldrar man har ju haft dom hela livet, Ja det är väl så att nu börjar en ny epok i livet. I dag ska jag och en granne ta med hundar och en öl till skogen det finns inget bättre än att sitta i solen i en liten skogsglänta med en öl och fullt med hundar som springer och leker. Det är lycka!!!!


Onsdag 1/4-09

Nu har vi deppat klart, I går åkte vi till klubben och tränade med ny energi. Jag började med Geisha och Dyrka satt i bilen och surade hon gillar inte när Geisha får komma ut först. Geisha var som vanligt full av energi hon är för härlig. Vi håller ju på med framförgåendet på Benny vis. Så nu har jag duttat in henne ordentligt och jäklar så bra det blir, i går började vi gå sträckor och hon går med lagom tempo fram till dutten när man gör så här så blir det inget drag och det bästa av allt är att det är början framåtsändadet, så här ska det se ut fram till gruppen sen tränar man den andra delen för sig med en godis eller leksak på tagerten och då blir det snabbare tempo. Tack Benny för bra tips. När jag tränat klart Geisha fick Dyrka komma ut en stund och gissa om hon gick bra, jo den lilla apan kunde allt i början av träningen, men i slutet så var det fåglar i skogen som lät väldigt mycket och då tappade hon helt fokus och bara glodde in i skogen så då var det tack och hej för hennes del in i bilen åkte hon för nu tänker jag inte acceptera att allt annat är mer intressant, då blir det bilen punkt och slut.
RSS 2.0